A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Becmol 970*250
Köki 300*300

DRAFTSTRATÉGIA – AFC Dél

acapella 640×480

TEXANS

Legégetõbb problémák:
– cornerback, nose tackle, külsõ linebacker

A Texans immár évek óta számít a csoport feltörekvõ csapatának, de valami minden esztendõben közbeszól. De tegyük hozzá, Peyton Manning csoportját aligha lehet megnyerni egy sérülékeny secondaryvel és egyemberes passzsiettetéssel. A tavalyi 3. leggyengébb védelem esetében ne lepõdjünk meg, ha gyakorlatilag az összes védelmi pozíciót felsoroljuk a hiányposztoknál.

A védelem 3-4-re való átállítása is olyan tényezõ, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a drafton, hiszen egy nose tackle-re és egy külsõ linebackerre mindenképpen komoly szükség mutatkozik a texasi együttesnél. Ha ütõképes alakulattal kívánják Houstonban felvenni a versenyt a legjobbakkal, akkor Wade Phillips védelme egyrészt meg kell erõsödjön, másrészt nagyon össze kell kapja magát 2011-ben.

Fejlesztendõ posztok:
– safety, elkapó

O.J. Atogwe újraigazolása szóba jöhet, de tõle függetlenül nem mehetnek el szó nélkül a safety pozíció mellett a vezetõk. Andre Johnson ugyan a liga egyik legjobb elkapója, de egyedül õ sem lesz képes megfelelni a passzjátékkal szemben támasztott elvárásoknak. Pedig a bivalyerõs futójátékot képviselõ Arian Fosterrel, valamint Matt Schaub irányítóval a Houston támadóegysége szép reményekre jogosít.

Nincs probléma:
– futó, támadófal

Fontosabb szabadügynökök:

A rendkívül hatékony futójáték fõszereplõje, Vonta Leach fullback megtartása lényeges lehet a támadóegység szempontjából. Ahogy már említettük, nagy kérdés, mi lesz O.J. Atogwéval, egy újonc safety rövid távon nem biztos, hogy a legjobb megoldás a védelem hátsó alakzatában. Eugene Wilsont (FS) már elengedték, de nincs kizárva, hogy a 2010-ben visszafogott Bernard Pollard (SS) is az õ sorsára jut.

Edzõk, vezetõk:

Rick Smith általános menedzser egyértelmûen a védelemre kell összpontosítson, amiben minden bizonnyal komoly segítséget kaphat az új védelmi koordinátortól, Wade Phillipstõl. Kérdés persze, hogy a Cowboys bukott fõedzõje hogyan tudja felépíteni magát Houstonban.

Választások:

Aldon Smith (DE) vagy Prince Amukamara (CB) lehet az elsõ körös választottja a gárdának, persze a 11. helyen már figyelembe kell venni, hogy kik esnek ki addigra a kalapból. A hátsóbb körökben a védelem valamennyi pozíciója kap várhatóan friss embereket, és egy minõségi elkapó kiválasztása is fontos volna a Texans számára.

 

COLTS

Legégetõbb problémák:
– bal tackle, defensive tackle, guard/center

Peyton Manningnek (QB) tavaly problémái mutatkoztak a fal mögött, aminek hosszabb távon az lett az eredménye, hogy a Colts csak nagy csatában jutott a rájátszásba, ott pedig rögtön kapitulált a Jets ellen. A gárda támadófala egyértelmûen foltozásra szorul, és Jeff Saturday (C) utánpótlásán is el kellene töprengeni a Lucas Oil Fielden. A tackle pozíció izmosítása már tavaly is adta magát a drafton, akkor a vezetõk úgy vélték, még nem jött el az ideje mindennek. 2011-ben azonban kezd igazán égetõvé válni a dolog, és az idei játékosbörzén szükségesnek mutatkozik a fal szélének újjáépítése.

A labda másik oldalán talán nincsenek ilyen gondok, a védõfal közepének megerõsítése nem jönne rosszul. Ezzel együtt az Indy szurkolói felkészülhetnek arra, hogy Bill Polian alelnök a szokásához híven ezúttal is poszttól függetlenül a rendelkezésükre álló legerõsebb játékost fogja kiválasztani, ami akár azt is eredményezheti, hogy az említett posztokra csak a hátsóbb körökben érkeznek újoncok.

Fejlesztendõ posztok:
– safety, returner, cornerback

2010-ben kellemetlen idõszak jött a Colts secondaryje számára, amelyet a sérülések alaposan megritkítottak. A védelem hátsó alakzatának kiigazítása elkerülhetetlennek tûnik, de a speciális egység javítása egy visszahordó személyében is jó befektetés lehet.

Nincs probléma:
– irányító, linebacker, futó, elkapó

Fontosabb szabadügynökök:

Az idei holtszezon egyik legnagyobb kérdése, hogy mikor kap új szerzõdést Manning, illetve mindez mennyibe kerül majd a Coltsnak. Rajta kívül Joseph Addai (RB), Adam Vinatieri (PK) és Clint Session (LB) a gárda fontosabb szabadügynökei, akik akár mindannyian visszatérhetnek az együttes kötelékébe.

Edzõk, vezetõk:

Ahogy már fent leírtuk, Bill Polian draftstratégiája eltér a többség által alkalmazott sémától, így talán kissé a szerencse is meghatározza majd, milyen posztok erõsödnek az idei drafton. Az is valószínûtlennek tûnik, hogy az Indy draftjogok cseréjébe fogna, az általuk birtokolt hat picket fogják várhatóan felhasználni.

Választások:

A 22. helyen Anthony Costanzo, Nate Solder, esetleg Gabe Carimi személyében egy támadófal-ember érkezhet a Coltshoz, hogy a késõbbi körökben a többi hiányposztot is betöltsék. Egyelõre még csak kevesen emlegetik, de nem zárhatjuk ki, hogy a 35 éves Manning utódját is elkezdik keresni az alakulat vezetõi, de az gyakorlatilag kizárható, hogy az elsõ körben irányítót válasszon az Indy.

 

JAGUARS

Legégetõbb problémák:
– safety, cornerback, defensive end

Tavaly kellemes színfoltja volt a ligának a floridai gárda, akik végül a hajrában elfáradtak, és átadták a csoportelsõséget a Colts számára. Idén minden bizonnyal az elõrelépést tervezgetik Jacksonville-ben, ahol elsõsorban a védelem szorul erõsítésre. Elsõdlegesen a safety posztra kélne el az új erõ, de a 16. pickjüket várhatóan nem erre költik majd a Jaguárok. Az elsõ körben inkább egy cornerback, esetleg egy értékes védõfal-ember lehet a választás tárgya.

Ugyanakkor a secondaryt akár a drafton, akár a késõbbi szabadügynökségben mindenképpen combosítani kell, hiszen abban a divízióban, ahol Reggie Wayne, Andre Johnson és Kenny Britt szerepel, megbízható cornerek és safetyk nélkül nem lehet labdába rúgni.

Fejlesztendõ posztok:
– elkapó, linebacker, irányító

Mivel a gárda passzjátéka egyelõre a hektikus kategóriába sorolható, mind az irányító, mind az elkapói poszt javításra szorul. Az együttes linebackerei közül több szabadügynököt találhatunk, ezért ne legyünk majd azon se meglepõdve, ha erre a pozícióra is érkeznek fiatalok április végén.

Nincs probléma:
– futó, támadófal

Fontosabb szabadügynökök:

Mike Sims-Walker (WR) várhatóan korlátlan szabadügynök lesz, ha õt ne tartják meg, az mindenképpen elõkészíti a helyet egy feltörekvõ fiatal számára. A linebackerek között Justin Durant és Kirk Morrison is távozhat, amely egyben a védelem közepének újjáépítését hozhatja magával.

Edzõk, vezetõk:

Gene Smith általános menedzser és Jack Del Rio fõedzõ számára adott a feladat, de ne legyünk abban biztosak, hogy elsõsorban a védelem megerõsítésén fáradoznak majd. Minden bizonnyal minimum elgondolkoznak majd az opciókon, ha a választásuk idején egy ígéretes irányító még elérhetõ lesz.

Választások:

Az elõzetes várakozások azt mondják, hogy az elsõ körben védõfal-emberrel bõvülhet a Jaguars kerete, és J.J. Watt (DE), Aldon Smith (DE) vagy Ryan Kerrigan (DE) landolhat Jacksonville-ben. Az irányítókérdést megoldandó nem lehetetlen, hogy Jake Locker vagy Ryan Mallett neve is lehetõségként merül fel a vezetõk fejében. A Jaguars összesen hét pickkel rendelkezik, és könnyen lehet, hogy ezek nagy részét azért a védelem foltozására használják fel.

 

TITANS

Legégetõbb problémák:
– irányító, defensive tackle, guard

Úgy néz ki, hogy Vince Younggal szemben a bizalom elfogyott, és évek után megkezdõdhet egy új támadóegység alapjainak lerakása Nashville-ben. Ennek megfelelõen szinte biztos, hogy egy új franchise irányító leigazolásán törik a fejüket a Titans vezetõi, akit viszont a rutinos Kerry Collins (QB) egy év alatt akár sok mindenre meg is taníthat. A karmesterrel együtt a támadófal is rekonstrukcióra szorul, fõként a fal belsõbb pozícióban kelne el a vérfrissítés.

A labda másik oldalán elsõsorban a védõfal közepe vérzik. Ezen a poszton is erõsítésre szorul a gárda, amely nemrégiben még a bitang erõs védelmérõl volt híres. 2010 második felében nagy zakókat szedett össze az együttes, és a dolgokat az teszik igazán komplikálttá, hogy a védõfal egykori edzõje, Jim Washburn immár az Eaglesnél dolgozik. Ne lepõdjünk meg, ha egy-két régi tanítványa követi a mestert.

Fejlesztendõ posztok:
– külsõ linebacker, cornerback, defensive end

Egy olyan csapat, amely a Coltsszal és a Texansszal egy divízióban szerepel, sosem gondolhat eleget a corner pozícióra. Mivel az együttes az elsõ körben a 8. helyen választ, akár még az is elképzelhetõ, hogy egy klasszisnak ígérkezõ fiatal cornerback kerül a Titánokhoz. A linebacker pozícióban több szabadügynök is található, az õ sorsuk függvénye, hogy ezt a posztot mennyire tartják a preferenciák között a vezetõk.

Nincs probléma:
– futó, elkapó

Fontosabb szabadügynökök:

Kerry Collins (QB) mentorként való megtartása valószínûnek tûnik abban az esetben, ha egy fiatal karmester kezébe adják a váltóbotot. Randy Moss (WR) távozik, de Bo Scaife (TE) is búcsút mondhat Nashville-tõl. Stephen Tulloch (LB) és David Thornton (LB) jövõje ugyancsak sokat nyom a latba az április végi eseményen.

Edzõk, vezetõk:

Jeff Fisher távozott a gárdától, ezzel mindenképpen új irányt vehet a Titans. Mike Munchak fõedzõ és Mike Reinfeldt általános menedzser kettõse elõtt adott a lehetõség a kibontakozásra, és ha megtalálják azt az irányítót, aki hosszú éveken át vezetheti a csapatot, a szurkolók optimistán nézhetnek a jövõbe.

Választás:

A 8. választási lehetõség tartozik a Titanshoz, és ezen a ponton már szinte biztosan kiszáll a játékból Cam Newton és Blaine Gabbert. Viszont Jake Locker vagy Ryan Mallett opció lehet, amennyiben a klub vezetõi õket el tudják képzelni a Tennessee kék mezében. Azt sem zárhatjuk ki, hogy esetleg egy értékes defensive tackle-t szólítanak magukhoz, mivel a védõfal megerõsítése is prioritása a gárdának. A Titánok kilenc pickkel vágnak a draftba, amivel alaposan feltölthetik a hiányposztjaikat a késõbbi körökben.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások