A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
acapella 970×250
Roche 300*300

KÜLÖNÖS DRAFT – 1. rész

acapella 640×480

Az ember, aki nem játszik vasárnap

Az 1995-ös Draftot megelõzõen Eli Herring (OT) a BYU sztárjátékosa volt. Képességei alapján valahová az elsõ és a harmadik kör közé jósolták kiválasztását, ám Herring kijelentette, hogy vasárnaponként nem hajlandó játszani. A hithû mormon játékosnak ugyanis a vallása megtiltotta, hogy a szent napon is dolgozzon.

Nem meglepõ, hogy ezek után kissé megcsappant az érdeklõdés a tackle iránt. Elvégre kinek kell egy olyan játékos, aki bármikor kész pályára lépni, csak épp a meccsnapokon nem? Egy jelentkezõ viszont mégis akadt, az Oakland Raiders (ki más?). A klub a 6. körben választotta ki Herringet, de nem sikerült jobb belátásra (esetleg jobb vallásra) téríteniük, így Al Davis legközelebb már az újságok címlapján olvashatta: „A Raiders ismét halászni indult, de csak Herringet fogott.”

Majdnem tökéletes

Bobby Garrett a Stanford híressége volt az 1950-es évek elején. A Cleveland Brownsnak pedig épp egy jó quarterbackre volt szüksége, hogy átvegye az öregedõ Otto Graham helyét, ezért a klub az 1954-es Draft legelsõ helyén el is hozta Garrettet. Akkoriban azonban nem igazán létezett játékosmegfigyelés. Garrett ugyan jó statisztikákkal rendelkezett az egyetemen, tudott dobni, és nagyon jól játszott, bár volt egy kis hiányossága. Paul Brown edzõ már a legelsõ edzésen látta, hogy rosszul választott, így el is cserélte a QB-t a Packersszel, akik hat játékost adtak érte. A Green Bay rendkívül szerencsésnek érezte magát, hogy megszerezte Garrettet. Az õ örömük nem tartott sokáig.

„Dadogott. Egyszerûen nem tudta kimondani a playek nevét a huddle-ben. Hátba kellett vágnunk, hogy rendesen tudjon játékot hívni. Az „s” betûvel kezdõdõ szavakat, meg ki sem tudta mondani” – mesélte a Packers akkori fullbackje, Fred Cone.

„Elég nagy meglepetés volt számunkra, de Blackbourn edzõ számára is. Bobby nagyon jó képességû és nagyon rendes srác volt. Sajnáltuk is, de egy irányítónak ki kell tudni mondania a playeket” – tette hozzá Cone.

Garrett mindössze 9 mérkõzést játszott az NFL-ben.

Elfelejtett fullback

Az Eagles 1944-ben a Syracuse fullbackjét, Norm Michaelt választotta ki a 18. körben. A baj csak az volt, hogy errõl Michael mit sem tudott. Az egykori fullback csak 55 év múlva, az újságot lapozgatva értesült a dologról, amikor a Syracuse-ról draftolt játékosok névsorát nézegetve megakadt a szeme a saját nevén. „Amikor kiderült, a fiam küldött is nekik egy levelet. Gondolom azt közölte velük, hogy elfelejtették kifizetni az igazolási bónuszom” – nyilatkozta Michael.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások