A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Köki 970*250
Gancia 300*300

DRAFTSTRATÉGIA – AFC Kelet

finn wellness 640*360

PATRIOTS 

Legégetõbb probléma:
– defensive lineman, offensive lineman, szélsõ linebacker

Elsõre talán ijesztõnek tûnik, hogy ilyen sok a hiányzó láncszem a Patriotsnál, de tartsuk szem elõtt, hogy ha Bill Belichick idén nem is kezd üzletelésbe, akkor is van három választási joguk az elsõ 33 pickben! Így már azért könnyebb lesz továbbépíteni a fiatal csapatot, amelyben mindenképpen megférne egy sack-ekre éhes szélsõ LB. Azt gondolom, bizonyítéknak elég annyi, hogy tavaly Mike Wright védõfalember vezette a csapatnál a statisztikákat az irányító leterítése terén.

Wright tehát jól teljesített, de a többiek a védõfalban a nyomába sem értek. Marcus Stroud lockout elõtti érkezése miatt lehetséges, hogy a Pats nem tartja már prioritásnak a fal megerõsítését, de  az idei class nagyon jó, így könnyen lehet, hogy Bellichick most választja ki az új Richard Seymour-t. Ha ez megtörténik, a sérülékeny Ty Warren nem biztos, hogy a csapatnál marad.

Szintén szükség lenne támadófalemberre, szinte bármelyik pozícióban. Talán csak a center Dan Koppen és a tackle, Sebastian Vollmer maradása biztos. Matt Light szerzõdése lejárt a csapattal, Logan Mankins-t pedig tag-elniük kellett, de még így sem biztos a maradása, hiszen még kérdéses, hogy az kollektív szerzõdésben helyet kap-e majd a franchise tag.

Fejlesztendõ posztok:
– wide receiver, running back

A Pats tavalyi mészárlásain nem igazán látszott, hogy játékoshiány van a skill-pozíciókban. Pedig így van, hiszen elkapó poszton például a sérülékeny veterán, Deion Branch Brady legbiztosabb célpontja. Brandon Tate inkonzisztens, Wes Welker pedig slot pozícióban az igazi. Ide biztosan érekzik majd erõsítés, de az megjósolhatatlan, hogy hányadik körben.

Szintén jól jönne a csapatnak egy igazi erõfutó, mert tavaly a hibrid Danny Woodhead, és a szintén inkább szlalomozásra alkalmas BenJarvus Green-Ellis látta el ezt a feladatot is. A Pats-nél az utóbbi években sosem estek kétségbe, ha nem volt futójáték, ezért gondolom, hogy idén is sem az elsõ körben keresik majd a megoldást.

Nincs probléma:
tight end, irányító, safety

Fontosabb szabadügynökök:
– Matt Light OT, Stephen Gostkowski K

A csapat jelentõs fiatalításon ment keresztül tavaly, így csak egy-két távozóról beszélhetünk. Mint már említettem, Logan Mankins megtartása volt a privilégium, így Matt Light könnyen lehet, hogy távozik, ha nyílik a piac. Gostkowski távozása már korántsem ilyen biztos, vele valószínûleg megegyeznek, amint lesz rá lehetõség.

Nagy érkezõkre a szabadügynök piacról nem nagyon kell számítani, idén van elég pick, maximum akkor jön valaki, ha az edzõtáborban nem várt sérülés miatt kidõl egy nagy név.

Edzõk, vezetõk: 

Bill Belichick imád trade-elgetni a pickekkel, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem ott fog választani a Pats, ahová a pickjei „szólnak”. Akármennyire is sok a need, és jó helyen vannak a választási jogok, Bellichick valószínûleg idén is lefelé fog trade-elgetni, hogy megalapozza a jövõ évi draftot.

Választások: 

Nehéz megjósolni, hogy kit hoznak a Hazafiak az elsõ körben, mert nem igazán hiszek abba, hogy ez a pick náluk marad. Ha mégis, még mindig ott a poszt kérdése. Mindenesetre Anthony Castonzo még elérhetõ lehet ezen a helyen, ha támadófalember kell, de Cameron Jordan vagy JJ. Watt DT/DE is érkezhet. OLB-t valószínûleg még a második körben is talál a csapat. A késõbbi körökben jöhetnek a skill pozíciók, és a hiányposztok mélyítése, de persze ha egy nagy név lecsúszik valamiért a csapathoz, nyugodtan be lehet húzni bármely pozícióba.

 

JETS

Legégetõbb probléma:
– defensive lineman, szélsõ linebacker, elkapó

Shaun Ellis szabadügynök lesz, és bár a Jets valószínûleg minden erejével azon lesz, hogy megtartsa, ide mindenképpen erõsítés kell. Sione Pouha és Mike DeVito áll még Rex Ryan rendelkezésére, de egy Super Bowlba vágyó csapatnak nem elég – jobb esetben – három jó ember egy háromtagú falban.

Szintén nem ártana egy sack-ekre éhes LB a Jetsben sem, mert Calvin Pace és Bryan Thomas sem lesz már fiatalabb, de a New York-iak helyzete annyival szerencsésebb, mint a Patsé, hogy Rex Ryan sémájába a hibrid DE/OLB játékosok is beleférnek.

Talán furcsán hangzik, de elkapók terén sem áll jól a csapat. Bár korábban Ochocinco és Owens is Rex Ryanhez vágyott, nem kizárt, hogy a draftról erõsítik a posztot a Sugárhajtásúak. Santonio Holmes, Braylon Edwards és Brad Smith is szabadügynök lesz, és szinte biztos vagyok benne, hogy a csapat nem tudja megtartani mindhárom játékost.

Fejlesztendõ posztok:
cornerback, safety

Darrelle Revis nagy király, de annyira azért nem, hogy a pálya mindkét felét levédekezze. Márpedig Antonio Cromartie szabadügynök lesz, Kyle Wilson pedig letagadhatná, hogy az elsõ körben draftolták a tavalyi játéka alapján. Idén mély a class, nem ártana meríteni.

Brodney Pool távozása is fájó lenne a Jetsnek, de ha nem hagyják elmenni a safetyt, akkor is kellene ide ember, hogy a secondary rettegett maradhasson.

Nincs probléma:
running back, quarterback, tight end

Fontosabb szabadügynökök:
– Shaun Ellis DE, Antonio Cromartie CB, Braylon Edwards WR, Santonio Holmes WR, Brad Smith WR, Brodney Pool S

Látható, hogy van távozó bõven a csapatnál, és Rex Ryan akármennyire is ígérget, mindenkit nem fog tudni megtartani a játékosok közül. Ez alapján a lista alapján a Jetsnek nem lesz elég a draft, ha távoznak a fontos láncszemek, így vagy a meglévõknek fizetnek súlyos pénzeket, vagy a frissen érkezõ szabadügynököknek.

Edzõk, vezetõk:

Mike Tannenbaum általános igazgató szokása mindig a legjobb elérhetõ játékost elhozni, és idén már interjúban is megerõsítette, hogy ezt a szokását nem idén fogja levetkõzni.

Választások:

Nem könnyû a Jets draftja sem, így a szabadügynök piacot megelõzve, de érkezhet akár Cameron Heyward, akár Muhammad Wilkerson DE/OLB posztra. Az sem lenne meglepõ, ha csapat leadná ezt a picket egy QB-ra vadászó csapatnak, de ha van bent valaki, akibe beleszerelmesedtek, vagy nem is gondolták, hogy még elérhetõ lesz akkor azt habozás nélkül behúzzák. A hátsóbb körökben biztosan érkezik elkapó és cornerback is, de több más pozícióba is ideje lenne fiatalokat hozni, mert a Jets egyes pozíciókban kiöregedõben van.

 

DOLPHINS

Legégetõbb probléma:
– center, guard, running back, irányító

Mit tehet az a csapat, amelynek edzõje korábban támadófal edzõ volt, mégsem mûködik a fala, futásokra akarja építeni az offense-ét, de nincs igazolt futója, nem elégedett egyik irányítójával sem, a sztárelkapóját pedig a napokban késelték meg?

Jó kérdés. Õszintén szólva, nem tudom, de a Miami nagyon nehéz helyzetben van, mert a csoportjában két Super Bowl esélyes is helyet kapott így csak a hosszú távú építkezés lehet a cél a csapatnál.

Fejlesztendõ posztok:
tight end, wide receiver, szélsõ linebacker, secondary

Mélyíteni sem ártana a csapatot, mert vannak olyan pozíciók, ahol egy-egy sérülés tönkreteheti a csapat szezonját. Nem ártana egy jól elkapó TE például, de az idei class nem a valaha volt legjobb. Szintén kellene valaki Brandon Marshall túloldalára, akkor is, ha a felesége által leszúrt elkapó 100%-osan tud visszatérni. Cameron Wake-re és Koa Misire nem lehet panasz, de ha valamelyikük kidõl, már a védelem sem lesz a régi. A secondary megerõsítését több helyen is írják, én még bízom Reshad Jonesban, hogy faktor tud lenni safety poszton és akkor itt nem olyan nagy a szükséglet.

Nincs probléma:
defensive line, belsõ linebacker, tackle

Fontosabb szabadügynökök:
– Richie Incognito OG, Ronnie Brown RB, Ricky Williams RB, Chad Pennington QB

Ha én lennék a Miami vezetõ székében, mint ahogy nem én vagyok, biztosan nem kezdenék nagy költekezésbe a szabadügynök piacon, csak azért, hogy ne legyen negatív a csapat mérlege, mert mást nem nagyon nézek ki ebbõl a Dolphinsból. Sajnos hallani olyan pletykákat, hogy a Delfinek ugranának DeAngelo Williamsre (nem kell kicserélni a mezt?), még úgy is, hogy borzalmas árat kérnek érte. Véleményem szerint a drafton kellene ügyes trade-ekkel és választásokkal építkezni, a lyukakat pedig be lehet tömni a szabadügynök piac mellõzött, de tehetséges veteránjaival.

Edzõk, vezetõk:

Sparano falembert biztosan ügyesen tudna választani, a támadósort pedig ott kell elkezdeni építeni, minden más csak ezután jön.

Választások:

Idén nem valószínû a letrade, bár nincs második körös draftcetlije a csapatnak, ami fájó lehet. Szerintem érdemes lenne idén több játékost hozni, mint egy jobbat, de ezt a szakmai stáb biztosan jobban tudja. Ha maradnak a 15. helyen, akkor Gabe Carimi például kiköthet a csapatnál, de Mike Pouncey érkezése sem lenne meglepõ. Mark Ingram futó, vagy egy irányító választása már annál inkább, de benne van a pakliban és lehet, hogy a jövõ õket igazolja majd.

Hátsóbb körökben jönni fog egy QB és RB is, ha az elsõ kör a várakozásoknak megfelelõen alakul. Szintén érkezhet elkapó és corner is, idén a hátsóbb körökben is akadnak tehetségek, de még többet hozhat ki a draftból a Dolphins, ha bõvíti választásainak számát.

 

BILLS

Legégetõbb probléma:
– defensive lineman, szélsõ linebacker

Habár a legtöbb elemzõ oldal idesorolja az irányítóposztot, én kitartok a tavalyi fantasy csapatom egyik megmentõje, Ryan Fitzpatrick mellett. Nem vele fog felemelkedni a franchise, de attól még elég messze vannak ahhoz, hogy egy irányító megoldja a problémákat. Sokkal inkább a védõfal szorul erõsítésre, mert a 3-4-re való átállást még egy év alatt nem lehetett ellátni megfelelõ játékoskerettel.

Ugyanez igaz a front seven két szélsõ játékosára, kell ugyanis egy sack-ekre ható szélsõ LB, mert az év közben igazolt Shawne Merriman buffalo-i visszatérése több, mint kérdéses.

Fejlesztendõ posztok:
– irányító, tackle, safety, belsõ linebacker, wide receiver, tight end

Ide már beírom a QB posztot, mert egy irányítót sosem lehet elég korán az NFL-hez szoktatni, az eddig nem árt, ha egy hátsóbb körös tehetség tanul egy veterántól 1-2 évig. Már csak azért is jó ötlet ez, mert a tackle poszt is frissítésre szorul, egy újonc irányítót meg túl elõnyös egy rossz fal mögé beállítani. A guardokkal nincs semmi probléma, de tackle poszton kell a javulás, a lista hátralévõ részébõl pedig látszik, hogy még igencsak épül ez a Bils, úgyhogy bármelyik poszt késõ körös megoldása elõnyös lehet.

Nincs probléma:
running back, guard, cornerback

Fontosabb szabadügynökök:
Drayton Florence CB, Donte Whitner SS

A Bills nem engedheti meg magának, hogy bárkit is elengedjen, már csak az a kérdés, a két secondary játékos akar-e maradni…

Edzõk, vezetõk:

Chan Gailey-t alkalmasnak tartják arra, hogy kineveljen egy jó QB-t, ez pedig hatással lehet akár az elsõ körös választásra is.

Választások:

Szinte megjósolhatatlan, hogy kit választ a csapat, mert még az is kérdés, hogy a labda melyik oldalára hoznak embert. A harmadik helyrõl még Cam Newton is lecsúszhat hozzájuk, de talán jobb lenne védõfalembert hozni. Marcell Dareus, Nick Fairley vagy Cameron Jordan is számításba jöhet, de Patrick Peterson CB-t és Von Miller linebackert is korszakos tehetségnek tartják, így az õ választásuk sem rossz.

Késõbb mindenképpen érkezhet támadófalember, safety és ha nem hoznak irányítót az elsõ körben, akkor a másodikban vagy a harmadikban szinte biztos, hogy megteszik.

Forrás: profootballtalk.com, football.about.com, profootballweekly.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások