A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Stihl 970*250
Linea 300*300

DRAFT STRATÉGIA – AFC Észak

acapella 640×480

RAVENS

Legégetõbb probléma:
– cornerback, támadó tackle, belsõ linebacker

A Ravens hagyományosan kemény a védelemben, ez idén sem volt másképpen. Attól függetlenül, hogy a legjobb öt védelem közt végzett ez az egység idén is, komoly gondokat látok a cornerback poszton. 3 játékosuk is szabadügynökké fog válni, szükség van egy olyan játékosra, aki azonnali segítséget tud nyújtani ezen a poszton. Erre az idei drafton bõven lesz lehetõségük.

A tackle poszton Marshall Yanda szabadügynök lesz, ha újraszerzõdtetik, akkor lehet, hogy visszateszik eredeti pozíciójába, guardnak. Szükségük lesz az elsõ, vagy a második körben egy jó tackle-re, Michael Oher túloldalára.

A belsõ linebacker pick-et talán nem kell annyira magyarázni, Ray Lewis sem lesz már fiatalabb, 36 évesen nem várható már annyira kiemelkedõ teljesítmény tõle. Lassan szükség lesz az utánpótlásra, a kilenc pickjükbõl egyet nyugodtan elkölthetnek az õ utánpótlására is.

Fejlesztendõ posztok:
– elkapó, free safety, defensive end

Tavaly nagyon sokan el voltak ájulva Anquan Boldin leigazolásától, a volt Arizonai játékos pedig nem hozott annyira nagy vérfrissítést a csapatba. Azt gondolom a kései körökben is lehet találni megfelelõ embert aki kiegészítheti/javíthatja ezt a csapatrészt is.

A védelem másik nagy öregje Ed Reed idén nagyon nagyokat játszott, de õ mögé is draftolhatnának egy hasonlóan atletikus újoncot, aki sokat tanulhat tõle. A késõbbi körös pickjeikkel megpróbálhatják ezt is.

A defensive end kiválasztása azért is lehet nagy prioritás, mert egy ennyire a védelemre építõ csapatnál, mint a Ravens, nagyon fontos a front seven erõssége, és a cseresoron érdemes lenne javítani.

Nincs probléma:
– irányító, running back, külsõ linebacker, fullback

Szabadügynökök: 
– Marc Bulger QB; Prescott Burgess LB; Chris Carr CB; Chris Chester G-C; Billy Cundiff K; Jared Gaither OT; Kevin Houser LS; T.J. Houshmandzadeh WR; Sam Koch P; Dawan Landry SS; Le’Ron McClain FB; Tony Moll OT; Haloti Ngata DT; Donte’ Stallworth WR; Fabian Washington CB; Josh Wilson CB; Marshal Yanda OT-G

Edzõk, vezetõk:

John Harbaugh fiatalos lendülettel és magasan kitûzött célokkal vezeti a franchise-t. Szeretnek a szabadügynökségen keresztül is építkezni, tavaly nagyon aktívak voltak. Ozzie Newsome nagyon céltudatos, a franchise alapkövének is nevezhetõ.

Választások: A csapat a 26.helyen választ majd, elég sokféle lehetõség felmerülhet választásként. Egy gyors elkapó, vagy egy jó passzsiettetõ draftolását várom Haloti Ngata túloldalára. A feljebb cserélést is valószínûnek tartom, kilenc választásuk igazán jó cserealapnak számít.

 

BENGALS

Legégetõbb probléma:
elkapó, futó, belsõ linebacker 

Nagy valószínûséggel a két sztárelkapó, Terrell Owens, és Chad Ochocinco eltávozik Cincinnatibõl, mindketten szabadügynökökké válnak majd, ezért szükséges lesz befoltozni az utánuk keletkezõ lyukakat. Erre már az elsõ pár körben szükségük lesz majd.

Cedric Benson tavaly nem meggyõzõ teljesítményt mutatott számomra, és a cseresor sem valami acélos, a jelenleg a rosteren lévõ Brian-Leonard-Peerman hármasból egyiket sem érzem, hogy képes lesz átvenni a szerepet tõle. Ráadásul Benson már két év múlva 30 lesz, lassan érdemes lesz egy utódot kiválasztani.

A linebacker sorban Dhani Jones tavaly szintén egy csalódás volt, ráadásul 33 éves lesz. Nem érett még meg a leváltásra, de érdemes lesz a késõbbi körökben egy projekt-játékost keresni, aki egy-két év alatt tanulhat tõle, és majd leválthatja.

Fejlesztendõ posztok:
irányító, free safety

Hiszem, hogy megoldódik az irányítókérdés Cincinnatiben, és nem fog a Bengals irányítót húzni az elsõ kör elején. Ha a csapat még is úgy dönt, hogy Carson Palmerrel elválnak útjai, akkor õt majd az öccse, Jordan Palmer vagy Dan LeFevour helyettesíteni tudja. Ezért csak a kései körökben várom a Bengalstól egy irányító húzását, aki csak a cserepozíciók valamelyikéért  fog majd megküzdeni.

A Bengals eddig már egyaránt kipróbált fiatalt és tapasztaltat is a free safety posztján, de a Roy Williams, Chris Crocker és Gibril Wilson hármasból egyikük sem vált be. Nem titok, mindenképpen szükségük van egy igazi labdavadászra a védelmi backfieldben, és ez az év az lehet, mikor ezt nem a szabadügynökségen keresztül teszik meg.

Nincs probléma:
külsõ linebacker, cornerback

Szabadügynökök:
– Johnathan Joseph CB, Cedric Benson RB, Reggie Kelly TE,Dhani Jones MLB, Terrell Owens WR, Roy Williams S, Chinedum Ndukwe S, Brandon Johnson WLB, Jon Fanene DL, Brian Leonard RB, Evan Mathis G 

Edzõk, vezetõk:

Marvin Lewis alatt – a tavalyi, csalódást keltõ szezon után – mozog a vezetõedzõi szék, ezt kimondhatjuk. A drafton és a szabadügynökségen keresztül kiválóan kell majd lépnie a csapatnak, különben nagyon nehéz lesz majd egyben tartania a széthullásnak indult csapatát.

Választások:

Az elsõ kör negyedik helyén a két legjobb irányító valamelyikét szinte biztosan megszerezhetik, de nem biztos, hogy kiválasztják valamelyiküket. Ha nem fogják, akkor azzal biztos, hogy kijelentik, hogy más módon próbálják megoldani a kialakult QB kérdést. Ekkor szinte biztos, hogy a draft legjobb elkapóját, A.J. Greent fogják kiválasztani az elsõ körben.

 

BROWNS 

Legégetõbb probléma:
defensive tackle, elkapó

Az egyen kezdõ szintû defensive tackle, aki a Browns rosterén maradt, az Athyba Rubin. Nagyon szükséges lenne a Barnáknak egy megfelelõ játékost, akár az elsõ körben, különben könnyen bajban lehetnek. Mindenképp az elsõ két kör valamelyikében lépniük kell erre a problémára.

Talán nem annyira szembetûnõ, de úgy gondolom nagyon fontos lenne a Brownsnak egy megfelelõ célpontot szereznie az irányítójuknak, Colt McCoynak. Tavaly McCoy gyakran nem tudott üres elkapót találni, emiatt gyakran futni kényszerült az ellenfél védõivel szemben. Emellett az elkapóhiánynak kihatásai lehetnek a futójátékra is, sokkal kiszámíthatóbbá válna, ez bizony visszavetné Peyton Hilliséket. Mégha õt gyakran nem is zavarja, ha sok védõ csimpaszkodik a nyakán.

Fejlesztendõ posztok:
cornerback, irányító, defensive end

A cornerback pozíciót, úgy érzem, szükséges fejleszteni, fõleg, hogy Sheldon Brown már egyre jobban idõsödik, és Eric Wright is sokszor a tõle elvárhatót nem hozza. Egy fiatal és gyors cornerback sokat segíthet ezen a csapatrészen.

Mivel McCoyról még nem jelenthetjük ki biztosan, hogy egy igazi franchise irányító, addig sosem késõ mögé draftolni valakit, aki versenyre készteti õt. Mike Holmgren nagyon szereti a West Coast stílusban játszott irányítókat, (ilyen volt McCoy is) a draft hátsó köreiben könnyen találhat megfelelõ embert a feladatra. Nagyon könnyen megtanulnák az új rendszert.

Mivel a Browns idén visszaáll a 4-3-as védelmi szisztémára, szükségük lesz egy igazi passzsiettetõ defensive endre, aki az atletikusságával sok gondot okozna az ellenfelek támadófalainak. Hogy ezt mikor teszik meg a drafton, az kérdés, de jó okuk van rá.

Nincs probléma:
– támadófal, running back, safety

Szabadügynökök:  Mike Bell RB, Lawrence Vickers FB, Chansi Stuckey WR, Demetrius Williams WR, Greg Estandia TE, Floyd Womack OG, Billy Yates OG, Jayme Mitchell DL, Derreck Robinson DL, Robaire Smith DL, Brian Schaefering DL, Titus Brown LB, Matt Roth LB, Marcus Benard LB, Blake Costanzo LB, Jason Trusnik LB, Chris Gocong LB,

Edzõk, vezetõk:

Komoly változások történtek, a védelmi koordinátor szerepét Rob Ryan távozásával Dick Jauron vette át, aki 2009-ig a Buffalo Bills vezetõedzõje volt. Lehet, hogy Jauron neve sokak fülében negatívan cseng, de a tudása és a tapasztalata, amit pályája során a defensive back-ekkel való munka során szerzett, az most a Browns elõnyére válhat. Pat Shurmur pedig a vezetõedzõi posztot vette át, most fog debütálni mint vezetõedzõ, kíváncsian várom, mire lesz képes a csapat a kezei alatt. A nyilatkozatok alapján mindenki nagyon bízik benne.

Választások:

Mindenképp egy defensive tackle draftolását várom az elsõ körben, aki hosszú ideig be tudná tölteni ezt a pozíciót a Brownsnál. Ilyen lehet például Marcell Dareus, vagy Nick Fairley. Az eddigi jelek alapján nagy arra az esély, hogy valamelyikük még elérhetõ lesz a hatodik helyen. Cserére nem látok esélyt, pont ideális a táblán a helye a csapatnak.

 

STEELERS

Legégetõbb probléma: – támadófal, Cornerback.

Örökzöld mondat, hogy egy Super Bowlba jutott csapatban nincsenek hiányposztok. A Steelers tényleg nagyon erõs csapat, de bizony van bõven javítanivaló a támadófalon és a másodvonalon. Elsõsorban a guard pozíció, ami kérdéses számomra, Chris Kemoeatu közepes teljesítményén érdemes lenne javítani. A tackle pozíció is kívánnivalót hagy maga után, Max Starks és Willie Colon is komoly sérülésbõl épül fel, ráadásul utóbbi szabadügynökké is válik, itt is van tehát kérdõjel bõven.

A cornerback pozíció is komoly segítségre szorul, az ellenfelek sokszor könyörtelenül kihasználták ezt a hiányosságát a csapatnak az alapszakasz során. Ike Taylor szabadügynök lesz, Bryant McFadden pedig nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott a tavalyi évben.

Fejlesztendõ posztok: Nose tackle, Rúgó

A védelem tengelyét azért látom szükségesnek fejleszteni, mert valljuk be, Casey Hampton egyre jobban idõsödik. Még idõben vannak, hogy tegyenek egy kísérletet a drafton az õ „utódlásának” megoldására is.

Shaun Shuisam idén csak egy évre írt alá a rúgó poszton a Steelersben, szükség lenne egy Jeff Reedhez hasonló, a pitthsburgh-i rossz idõben is jól rúgó játékosra.

Nincs probléma:
– irányító, linebackerek, safety, futók, elkapók

Szabadügynökök:
– Dennis Dixon QB, Mewelde Moore RB, Matt Spaeth TE, Willie Colon OT, Tony Hills OT, Trai Essex OG, Chris Hoke NT, LaMarr Woodley LB, Keyaron Fox LB, Ike Taylor CB, William Gay CB

Edzõk, vezetõk:

Mike Tomlin egy kifogástalan vezetõ, nagyon jól felépítette a csapatát, nem véletlenül szerepelt már másodszorra Super Bowlon. Dick LeBeau-val kiváló védelmet építettek fel, hatalmas népszerûségnek örvendenek Pennsylvaniában. Továbbra is, mint playoff-résztvevõvel számolhatunk a Steelersszel jövõre is. Idén a Drafton a két fõ problémájukon kívül nincs más igazi befoltoznivalójuk.

Választások:

Az elsõ körben én egy Nose Tackle kiválasztását várom, ami talán meglepõ lehet elsõre, de könnyen lehet, hogy valaki lecsúszik hozzájuk, és a „legjobb játékost kiválasztjuk” elv alapján elviszik. Ha mégsem ez a forgatókönyv következik be, akkor a cornerback pozíciót részesíthetik elõnyben, köszönhetõen az idei év hihetetlenül bõséges választékának. Ekkor talán Aaron Williams még elérhetõ lesz, aki könnyen beletanulhatna LeBeau komplex védelmébe. 

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások