A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Linea 970*250
Perfect look 300*300

KUTYAMELEGBEN GYÕZTEK A KUTYÁK / Bulldogs – Wolves II 38-14

Acapella 640×480

Eleinte mindkét együttes a futójátékát vette elõ, holott a szélcsendes idõben a passzjáték feltételei is adottak voltak. Az egysíkú támadások miatt egyik támadóegység sem tudta ráerõltetni akaratát az ellenfél védelmére, így az elsõ negyed egyértelmûen a védelmek gyõzelmét hozta. A folytatásban viszont egyre komolyabb szerepet kaptak az irányítók, akik közül a hazaiak karmestere az erõsebb futójáték révén nagyobb teret kapott a kibontakozáshoz. Pedig alapvetõen a hazai támadófal sem mûködött tökéletesen, de a mozgékony Czuprik Zoltán (QB) többször is kreatív playekkel vitte elõre a Kutyákat.

A hazaiak vezetést szereztek, de Czuprik egy rossz passzát Farkas Péter halászta le, amelyet követõen Vajda Barna (RB) hosszú futásával egyenlítettek a vendégek. A gyors adok-kapokot követõen a Bulldogok egy fokozattal feljebb kapcsoltak, és egy remek speciális egységbeli teljesítményt követõen újra magukhoz ragadták a vezetést. Az újpesti elkapó, Elek Dávid percei voltak ezek, aki nem elég, hogy egy mesteri visszahordást mutatott be hat pontért, de a touchdownt követõ kirúgás után egy fumble-t is begyûjtött. A hazaiak fullbackje, Szél Sándor is komoly részt vállalt a találkozó ezen szakaszában, hiszen a 115 kg-os futó megállítása rendre kellemetlen perceket okozott a vendégeknek.

Ha a Wolves II tagjai a felzárkózás reményében léptek pályára a pihenõt követõen, akkor gyorsan csalódniuk kellett. A kickoff utáni elsõ játékban a hazai futó, Stetner Péter találta meg a még kissé álmosan mozgó védõfalban a réseket, és meg sem állt a célterületig. Ekkor már érzõdött, hogy a vendégek nem lesznek képesek egy nagy feltámadásra, így a találkozó gyakorlatilag eldõlt. Természetesen a srácok egyik oldalon sem adták fel a kõkemény küzdelmeket, és a nézõk a továbbiakban sem voltak híján a szép játékoknak és a nagy ütközéseknek.

Az összecsapás végéhez közeledve a Farkasok részérõl láthattunk sikertelen onside kicket, de látványos volt Batal mintegy félperces futóattrakciója is, amelynek keretében a karmester majdnem 50 yardot termelt a vendégek számára. A meccset két szép védelmi megmozdulás zárta hazai oldalon, elõbb Boros Balázs (DL) állított meg hatalmas mínuszban egy játékot, majd Varga Zsolt (DL) sackje keserítette meg Batal életét.

A végén mindkét csapatnak jogosan járt a taps a szurkolók részérõl, és az Újpest megérdemelt gyõzelemmel lépett egyet elõre annak érdekében, hogy minél elõkelõbb helyrõl kezdhesse majd meg a rájátszás küzdelmeit.

A Farkasok második csapata a szombati vereségével továbbra is gyõzelem nélkül szerénykedik a tabella alján, õk két hét múlva a Crushers ellen hazai pályán javíthatnak.

Pontszerzések:

II. Szél Sándor 22 yardos futás 6-0

II. Szél Sándor 2 pontos kísérlet 8-0

II. Vajda Barna 55 yardos futás 8-6

II. Vajda Barna 2 pontos kísérlet 8-8

II. Elek Dávid 70 yardos kickoff visszahordás 14-8

II. Stetner Péter 2 pontos kísérlet 16-8

II.  Czuprik Zoltán 3 yardos futás 22-8

II.  Szél Sándor 2 pontos kísérlet 24-8

III. Stetner Péter 75 yardos futás 30-8

III. Szél Sándor 2 pontos kísérlet 32-8

IV. Szél Sándor 11 yardos elkapás (passz: Czuprik Zoltán) 38-8

IV. Illéssy Kristóf (WR) 18 yardos elkapás (p: Hani Batal) 38-14


MVP: Szél Sándor

Újpest Bulldogs – Budapest Wolves II 38-14 (0-0, 24-8, 8-0, 6-6)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások