A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Praktiker 970*250
M-gel 300*300

1/1 TÖRTÉNETEK – A legelsõ

Acapella 640×480

A Draft lényege azóta sem változott: a klubok mindig az elõzõ szezonban tisztázódott erõviszonyok fordított sorrendjében válogathatnak az elérhetõ játékosok közül.

A legelsõ játékosbörzét 1936. február 8-án a philadelphiai Ritz-Carlton Hotelben rendezték, ahol az 1. kör 1. helyén az a Jay Berwanger kelt el, aki a Chicagói Egyetem halfbackjeként a Heisman-díjat is elsõként kapta meg.

Berwanger 1933-ban érkezett a Chicagói Egyetemre, ahol a legendás Amos Alonzo Stagg edzõ (többek között az onside kick, az elõre indított passz, vagy a T-formáció atyja) is szolgált, bár a trénert az 1933-as évfolyam indulása elõtt kényszernyugdíjazták, így Berwanger már nem alatta nevelkedett. 1934-ben Berwangernek már sikerült is nyomot hagynia a történelemben, igaz, nem a megszokott módon. A futó ugyanis a Michigani Egyetem elleni mérkõzésen sebet ejtett az ellenfél centerének arcán, közvetlenül a bal szeme alatt. A sérülést késõbb az egész világ megismerhette, mivel a szóban forgó center az a Gerald Ford volt, aki 40 évvel késõbb az Egyesült Államok 38. elnöke lett.

Berwangert a Philadelphia Eagles draftolta, de nem sokkal késõbb tovább is adták a Chicago Bearsnek. Bár a játékos úgy döntött, hogy nem szándékozik játszani az NFL-ben, edzõje, Clark Shaughnessy jócskán kivette a részét a George Halas vezette Medvék játékának feljavításában. A tréner ugyanis bevette a csapat játéktervébe a T-formációt (az irányító mögött három futó áll, párhuzamosan a támadófallal), ami forradalmasította a profi futballt.

Berwangert, annak ellenére, hogy egy percet sem játszott a profik között, beiktatták a Chicagói Sportélet Hírességeinek Csarnokába is.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások