A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Lufi 970*250
Linea 300*300

DRAFTSTRATÉGIA – NFC Nyugat

acapella 640×480

SEATTLE SEAHAWKS

Legégetõbb problémák:
– iránytó, offensive lineman, cornerback

Na most tegye fel a kezét az, aki már a szezon nagy összegbEn mert volna fogadni a csapat playoff szereplésére. Az edzõgárda szinte totális lecserélése után Pete Carroll és az általános menedzser, John Schneider teljesen átvariálta a csapat játékosállományát. Hasselbeck azonban maradt, és bár a szezon alatt többször játszott rosszul, mint jól. Már azt feszegették, hogy talán nem kellene újabb szerzõdést kötni az irányítóval, mikor a playoffban úgy játszott, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A lockout elõtt nem sikerült vele megegyezni, és az is biztosnak tûnik, hogy Whitehurstre nem lehet franchise irányítóként számítani. Még mindig nem tudni, hogy a drafton, vagy a majd elinduló szabadügynökségben fognak új irányítót szerezni, de egy biztos: az illetõnek olyan sokkal jobb védelmet kell biztosítania, amit idén az OL nem tudott produkálni. A hírek szerint Unger centerként (vagy talán guardként) fog visszatérni, és Okung sérülései ellenére is biztos lehet benne, hogy õ lesz a kezdõ LT poszton. Stacy Andrews talán right tackle-t fog játszani, és ha ezt a felállást vesszük alapul, két guradot minimum szereznie kellene a csapatnak.

A passzvédelem tragikus volt, Trufant nem találta régi önmagát, Jennings pedig sosem játszott úgy, mint azt tõle elvárták. Egy nagy, fizikális CB mindenképpen kell, hogy levegye a terhet Trufantról és Thomasról.

Fejlesztendõ posztok:
– safety, defensive end, defensive tackle, elkapó

Milloy sem lesz fiatalabb, nem tudni, hogy miként fog posztjáról dönteni a csapat. Lehet, hogy hoznak be egy új safetyt a FS poszton játszó Thomas mellé, de érzésem szerint Kam Chancellor sokkal többet fog SS-ként játszani, mint tavaly. A safetyknek is könnyebb dolga van, ha jó a pass rush, de arra ne számítsunk, hogy Clemons és társai 2011-ben is ilyen ütemben fogják folytatni a sack gyártást. Számomra Williams volt az év visszatérõje, de kellene még valaki mellé, aki képes jó teljesítményt nyújtani, talán a tavalyi második körös választás, Golden Tate képes lesz ezt a szerepkört betölteni.

Nincs probléma:
– linebacker, tight end

Fontosabb szabadügynökök:

A csapat az újjáépítés küszöbén áll és ebben igen fontos szerepet fognak játszani a szabadügynökök. Kulcsfontosságú lenne megtartani Jordan Babineux-t (S), Matt Hasselbecket (QB), Brandon Mebane-t (DT) és Raheem Brockot (DE). Sean Locklear (OL) és Chris Spencer (OL) várhatóan távozik majd a csapattól.

Edzõk, vezetõk:

Egyértelmû, hogy a csapat játékosai teljes mértékben hisznek Carrollban és Schneiderben, és annak ellenére, hogy Jeremy Bates (OC) távozott a csapattól, nem hiszem, hogy a helyére érkezett Darrell Bevellel ne tudnának a játékosok egy hullámhosszra kerülni.

Választások:

Ez az egyik olyan csapat, melyrõl képtelenség eldönteni, hogy mit fog csinálni. Schneider pár napja nyilatkozta, hogy szívesen feladná az elsõ kör 25. helyét, egy pár késõbbi körben lévõ pickét. Azonban esélyes, hogy a drafton húznak majd egy irányítót, egy cornerbacket és támadófal-játékost.

 

ST. LOIUS RAMS

Legégetõbb probléma:
– elkapó, outside linebacker

Az utóbbi években elég szerencsétlen volt a gárda elkapók tekintetében, Donnie Averyt és Mark Claytont is térdproblémák gyötörték. Sam Bradfordnak nagy szüksége lenne egy olyan célpontra, aki akit átkozhatnak a cornerek. Erre a problémára valószínûleg gyógyírt jelent majd vagy A.J. Green, vagy pedig Juli Jones – valamelyikük biztosan elérhetõ lesz még a 14. helyen. James Laurinaitis szerzõdtetése nagy húzás volt, de kellene valaki mellé, aki képes jó játékra.

Fejlesztendõ posztok:
– cornerback, safety, tight end

A passzvédelemmel ideje lenne végre kezdeni valamit, és ennek legjobb módja, hogy O.J. Atogwe helyére szerezzenek valakit, aki úgy megy elõre mint egy kos, de okosan is játszik ahhoz, hogy használni lehessen passzvédelemben is. Tavaly is a passzvédelem volt a csapat legrosszabb gyengéje, és még egy corner megszerzésével a második körben sokat lehetne javítani a secondary játékán. Bár a csapatnak nincs igazi, elkapásokra is képes tight endje, de annak ellenére, hogy a vezetõk által elképzelt támadási stratégia nem is teszi szükségessé egy elkapó TE meglétét, véleményem szerint elkélne egy jó játékos a csapatba.

Nincs probléma:
– irányító, támadófal

Fontosabb szabadügynökök:

Az biztos, hogy Stan Korenke nem fogja visszafogni magát és ki fogja nyitni a „mézesbödönt”, ha talál egy olyan játékosokat a szabadügynök piacon, akit szívesen látna a csapatban. Új szerzõdésre leghamarabb Mark Clayton elkapó számíthat, de David Mobora (OLB), Adam Golberg (OL) és Gary Gibson (DT) is számíthat arra, hogy megpróbálják a csapatnál tartani.

Edzõk, vezetõk:

Steve Spagnuolo terve végre formát öltött, egyre jobban látszik, hogy miként képeli a csapat jövõjét. Bradford szerzõdtetése megtette hatását, jövõre potenciális playoff szereplõként tekinthetünk majd a csapatra. Azonban a drafton is jó játékosokat kell választaniuk, ha azt akarják, hogy a divízió többi csapata ne nyomja le õket.

Választások:

Én elsõ körben két posztra látok esélyt: vagy elkapót, vagy cornerbacket fog választani a csapat. Elkapók közül inkább Julio Jones kerülhet a csapathoz, de ha õ már nincs ott, akkor akár Prince Amukamara is jó választás lehet. Azt nem tudom elképzelni, hogy a vezetõség elcserélje a 14. helyet.

 

SAN FRANCISCO 49ERS

Legégetõbb probléma:
– cornerback, irányító, defensive tackle

Az elsõ kör hetedik helyén sokféle opció lehetséges. Mivel a Smith-Smith projekt nem jött be, akár egy irányító is szóba jöhet, azonban sokkal valószínûbb, hogy a secondaryt fogják erõsíteni, méghozzá Patrick Petersonnal. De egy mondat erejéig visszatérek az irányító poszthoz. Nem tartom túl valószínûleg, hogy irányítót draftolnak, mégpedig azért, mert a hírek szerint Alex Smith-nek még a lockout elõtt új szerzõdést ajánlottak, ami jelezheti azt, hogy meg szeretnék õt hagyni a QB poszton. Esélyes, hogy Aubrayo Franklin is otthagyja a gárdát, így mindenképpen szükség lesz egy nose tackle-re.

Fejlesztendõ posztok:
– elkapó, linebacker

Ugyan Michael Crabtree nem játszott rosszul, de nem is produkált semmi kiemelkedõt két évvel ezelõtti draftolása óta. Hiányzik egy igazán magas, playmaker elkapó, aki tökéletes célpont lehet az irányítónak. Patrick Willis-t nem kell bemutatni senkinek, azonban ha a hírek igazak, akkor a 49ers jövõre is megmarad a 3-4-es felállásnál és abban az esetben akkor bizony kell majd a ’backer mellé és szélsõ LB.

Nincs probléma:
– támadófal, tight end, running back

Fontosabb szabadügynökök:

Ha drafton nem is, de a szabadügynök piacon valószínûleg keresnek azért egy irányítót. A legvalószínûbb, hogy David Baas (C) fog leghamarabb újra aláírni a csapathoz, de a free safety poszton játszó Dashon Goldson is szép szerzõdési ajánlatra számíthat. Manny Lawson valószínûleg távozik majd, de Takeo Spikes és Travis LaBoy minden elképzelés szerint maradni fog a csapatnál. Ha pedig említettem a távozókat, akkor nem hagyom ki Aubrayo Franklint sem, akinek elvesztése nagy gondot okozhat.

Edzõk, vezetõk:

Nem tudni, hogy az új vezetõedzõtõl mit várhatunk majd, arra viszont mérget vehetünk, hogy nem fogja feladni a 49ers-re oly’ jellemzõ vonásokat: jó futójáték, kõkemény védelem. Ha sikerül szerezni egy olyan irányítót, aki irányítani a tudja a pályán lévõ történéseket, akkor nagy ellenfél lehet a következõ szezonban a csapat. Irányító híján azonban ismét csak zakózás lesz a vége, és ezt valószínûleg Harbaugh is nagyon jól tudja.

Választások:

Az elsõ körben én védõt, pontosabban cornert jósolok, de a második körben akár egy irányító (mondjuk Kaepernick) is a csapathoz kerülhet. Késõbb akár egy nose tackle és egy elkapó is szóba jöhet, aki Crabtree-ve szép párost alkothat.

 

ARIZONA CARDINALS

Legégetõbb probléma:
– irányító, külsõ linebacker, támadófal

Warner visszavonulása egyet jelentett a katasztrófával, a csapat a liga egyik legrosszabb passzjátékát tudhatta magáénak az elõzõ szezonban. Sem Derek Anderson, sem pedig Max Hall vagy John Skelton nem tudott az elvárások szerint teljesíteni. A Seahawks mellett akár õk is szóba jöhetnek, mint olyan csapatok, akik komolyan megfontolják, hogy nyélbe ütnek egy cserét Kevon Kolbért cserébe. Ha már a passzoknál tartunk, megjegyezném, hogy a csapat passzsiettetése is katasztrofális volt tavaly, Clark Haggans és Joey Porter helyére sürgõsen új játékosokat kell keríteni, és erre tökéletes az idei draft, sokan Von Millert elsõ körös választásnak. A guard és tackle pozíciókra mindenképpen kell új ember, ez így nem folytatódhat tovább, egy nyilvánvaló. Talán a második körben húznak egy guardot, akinek segítségével nagyobb biztonságban érezheti majd magát az irányító, akárki legyen is az.

Fejlesztendõ posztok:
– elkapó, tight end, safety

Addig ugyan fölösleges nagynevû, vagy akár kiváló újonc elkapót hozni, amíg nincs aki odadobja nekik a labdát, de az biztos, hogy csak Fitzgerladra és Steve Breastonra nem lehet alapozni. Évek óta nem volt a csapatnak elit tight endje, és biztonsági megoldásnak lehet elkélne egy a csapatba. A secondaryre is ráfér az erõsítés, sem Dominique Rodgers-Cromartie, sem Kerry Rhodes nem a várakozásoknak megfelelõen játszott, számítsunk rá, hogy a drafton új safetyvel lesz gazdagabb a gárda. Bár tavaly a legjobban a védelmet kritizálták, meglátásom szerint rendben lehet ez az egység is, ha összekapják magukat a játékosok.

Nincs probléma:
– running back, defensive line

Fontosabb szabadögynökök:

Legfontosabb játékosok közül Alen Faneca (OG) és Gabe Watson (DT) lesz a szabadügynök, ha egyszer lesz új Kollektív Szerzõdés. Azonban egy ilyen kiábrándító szezon után nincs garancia arra, hogy bárkit is újraigazolnak majd. Breaston is szabadügynök lesz és bár hozzáállása sokszor megkérdõjelezhetõ, nem túl valószínû, hogy hagyják majd elmenni. Deuce Lutui (OG) megtartása nem lesz olcsó, de a csapat nem engedheti meg magának, hogy õt elengedje, így minden valószínûség szerint Lutui hosszabbítani fog.

Edzõk, vezetõk:

Valószínû, hogy ha Whisenhunt és társai nem érnek el sikereket a következõ szezonban, akkor bizony repülnek az edzõi posztokról. Sürgõsen kell találniuk kell egy épkézláb irányítót, különben megint a divízió legalján találhatják magukat 2011-ben.

Választások:

Azt nem gondolom, hogy irányítót fognak draftolni az elsõ körben, de persze semmi sem elképzelhetetlen, ha mégis irányító mellett fognak dönteni, akkor potenciálisan két játékos, Cam Newton és Blaine Gabbert, jöhet szóba. A második körben valószínûleg a támadófalat fogják helyrepofozni egy guard hozzáadásával. Tengernyi jó játékos van az idei drafton, a középsõ körökben szerintem szert tesznek majd egy tight endre.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások