A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
EfEf 970*250
Lake11-hja-300×300

DRAFT MELLÉNYÚLÁSOK – Avagy nem minden arany, ami fénylik

Acapella 640×480

Kezdjük egybõl a 2000-es drafttal. Volt egy ifjú elkapó, akit negyedikként választott a Bengals. Nagyon sokat reméltek Peter Warricktól (1/4), de pályafutása során közelébe sem ért annak, amiért leigazolták. 2005-ben már a Seahawksnál volt, de egy meccsen sem lépett kezdõként a pályára, és azóta már megjárta az Arena League-ben szereplõ Las Vegas Gladiatorst, de a kanadai ligában is játszott a Montreal Alouettesben, de sehol nem bírta az iramot.

2001-bõl két nevet érdemes megemlíteni, ráadásul mindketten elkapók voltak. Sem David Terrel (1/8), sem pedig Koren Robinson (1/9) nem volt NFL kompatibilis, elõbbi a Bearstõl került el még idejekorán, és 2007 óta a nyomát sem látni, egy szezonjában sem kapott el több, mint 700 yardot, Robinson pedig a Seattle után megjárta Minnesotát és Green Bayt is, de sehol sem marasztalták.

A 2002-es év az irányítók éve volt. Már ami a mellényúlásokat érinti. David Carr (1/1) és Joey Harrington (1/3) is olyan játékos volt, aki igen messze állt egy franchise irányítótól. Carr mentségére legyen szólva, hogy olyan támadófal volt elõtte, amin úgy mentek át a védõk, mint kés a vajon. Na de akkor is, valamit azért kellett volna produkálnia. Harringtont anno a Lions draftolta (mennyivel jobban jártak Stafforddal!), és utoljára akkor hallhattunk róla, mikor a Saints 2009-ben útjára engedte.

Jöjjön a 2003-mas draft. Csak egy nevet említek: Rex Grossman irányító (1/22). Mindenki tudja kirõl van szó, a Bears hatalmas mellényúlása volt azon a drafton. Azonban a Bears GM igen „elemében” volt azon a drafton, és sikerült még egy fatális döntést hoznia. Micheal Haynes (1/14) defensive endet is kiválasztották, akinek azóta se híre, se hamva.

2004-bõl Roy E. Williams (1/7) érdemes említeni, akit elõször a Lionsnál láthattunk játszani, ahonnan öt év után engedték el. Azonban Jerry Jones azonnal szerzõdtette, de fel lehet tenni a kérdést, hogy vajon miért. Williams az NFL-ben csupán egyszer, 2006-ban szerzett ezernél több elkapott yardot.

Húú, a 2005-ös draft! Na itt aztán voltak szép számmal „agyatlan választások”. A most 49erses irányító Alex Smith (1/1), Pacman Jones (1/6) DB és három elkapó, Mike Williams (1/10), Matt Jones (1/21) és Troy Williamson (1/7) voltak azok, akik késõbb mindenre képesek voltak, csak jó játékra nem. Smith most a 49ers-nél lébecol, a két Jones és Williamson mára gyakorlatilag sehol nincsenek. Williams pedig egyetemi edzõjének köszönhetõen tért vissza az NFL-be, de szerencsére nem is akármilyen eredménnyel, így õ idõvel lehet kikerül az NFL bust kategóriából.

2006-ból Ernie Sims (1/9) LB-t lehetne megemlíteni. Mostanában került az Eagleshöz, de NFL-ben igazából sosem vitte és nem is fogja sokra vinni.

A 2007-es draftról egy név ugrik be rögtön mindenkinek: JaMarcus Russel (1/1) irányító. Vele már nem szeretnék bõvebben foglalkozni, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy akár az NFL Leglustább Játékosa címet is kiérdemelhetné. Sokak szerint ráadásul az NFL történelmének „legelbaltázottabb” választása volt.

És akkor itt fejezném be a felsorolásomat, ugyanis meglátásom szerint…

Ja nem, mégsem fejezem be. Nézzük csak. 2008-at írunk, amikor a nyolcadik helyen tanyázó New York Jets kiválasztja a Vernon Gholstont (1/6), remélve, hogy egy újabb irányítók réme játékost szereznek személyében. Nos Gholston minden volt az elmúlt három év alatt, csak irányítók réme nem. Annak ellenére, hogy olyan testalkattal és felépítéssel rendelkezik, ami párját ritkítja, a védõ nem produkált semmi említésre méltót.

A késõbbi eseményeket nem érdemes boncolgatni, mert szerintem egy-két év nem feltétlenül elegendõ arra, hogy pálcát törjünk egy játékos feje felett. De ha esetleg akad tippetek, hogy ki lesz olyan játékos, aki bustnak bizonyulhat, ne habozzatok, bátran írjátok meg kommentben!

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások