A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Henkel 300*300

EGY APRÓ SZABÁLY NAGY HATÁSA

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Egy bennfentes szerint egy kevésbé ismert, de csöppet sem lényegtelen, apró szabály miatt nem tudta a csapat tavaly újraszerzõdtetni a safetyt. Ráadásul a szabály sokkal több játékost érintett, mint Huff. Azon játékosok, akiknek a fizetése több mint 30%-kal nõtt a 2009-2010-es szezonok váltásakor, eleve nem hosszabbíthatnak az akkor csapataikkal. Tehát nem volt lehetõségük egy újabb hosszú távú szerzõdés megkötésére.

Ez a kis szabály tett keresztbe többek között a Baltimore Ravens játékosának, Haloti Ngatának, Johnathan Joseph cornerbacknek (Bengals), DeAngelo Williams futónak (Panthers), Chad Greenway linebackernek (Vikings) és a Kansas Cityben futballozó Tamba Halinak is. Késõbb Ngata, Greenway és Hali is franchise taget kapott, és az utóbbi kivételével mindannyian aláírták a tendert, még a lockout elõtt. Az viszont új információ lehet nektek, hogy az NFLPA a már rég elindított perben a kiosztott tagek jogosságát is vizsgálja, így nem biztos, hogy azok bármit is fognak számítani, ha egyszer lesz új Kollektív Szerzõdés.

Huff fizetése 945,000 dollárról 5,75 millió dollárra ugrott 2010-ben, ez pedig jóval több, mint 30%. Így érthetõ, hogy a szabály értelmében a Raiders miért nem tudta újraigazolni 2006-os elsõ körös választottját. A csapat tavaly egy elsõ és harmadik körös, 3,5 millió dolláros korlátozott szabadügynök tenderrel ajándékozta meg a játékost. Azonban szerzõdésének értelmében amennyiben a Raiders korlátozott szabadügynök taget rak rá, akkor a következõ évben 10%-kal meg kell növelnie a fizetését is. Így a 2011-es szezonra Huff fizetése 6,325 millió lenne, plusz 200,000 dollár, amennyiben bejut a Pro Bowlba. Tehát amikor újra elindul a „cirkusz” Huff vagy korlátozott szabadügynök lesz vagy az oaklandi franchise kicsengeti a 6,325 millió dollárt.

Forrás: espn.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások