A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Köki 970*250
Roche 300*300

FOLYTATÓDTAK A TÁRGYALÁSOK

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Jerry Jones, a Dallas Cowboys tulajdonosa Minneapolisba utazott, hogy csatlakozzon az NFL tárgyalócsapatához, amely háromnapos szünet után vetetette bele ismét magát a munkába. Jones, az NFL fõbiztosa Roger Goodell és a többiek társaságában érkezett meg, de köztük volt Pat Bowlen, a Denver tulajdonosa, és Mark Murphy, a Green Bay vezérigazgatója is. Egyikük sem kívánt nyilatkozni. DeMaurice Smith, a játékosok szakmai szövetségének vezetõje családi okok miatt nem vett részt a találkozón. Mike Vrabel linebacker és Carl Eller Hall of Fame-tag defensive end is megjelent a játékosok részérõl.

Ez a megbeszélés az új Kollektív Munkaszerzõdéssel kapcsolatos viták legújabb állomása volt. Washingtonban 16 napig tárgyaltak eredménytelenül, aminek egy trösztellenes per lett az eredménye, amit a játékosok indítottak a liga ellen, és az, hogy 1987 óta elõször leállt a munka az NFL-ben.

Michael Hausfeld jogász, aki a visszavonult játékosokat képviseli, elmondta, mindkét fél komolyan törekszik arra, hogy megoldást találjanak. „Ez nem rejtvény, és nem illúzió. Hamarosan megszületik a megoldás, vagy azáltal, hogy a felek kompromisszumot találnak, esetleg egyetértenek, vagy pedig egy bírói ítélet által. És még ha az utóbbi is történik, akkor is lesz tárgyalás a kompromisszumokról, annak érdekében, hogy ne mindent a gyõztes vigyen. Ehhez idõ kell. A bíróság mindent megtesz azért, hogy mindkét fél ráébredjen erre” – mondta Hausfeld a keddi megbeszélés elõtt.

Amikor pénteken befejezõdött a találkozó, Arthur Boylan békebíró, aki felügyeli a tárgyalásokat, adott egy kis házi feladatot. Hausfeld egy olyan dokumentummal sétált be a szövetségi bíróságra, amely becslése szerint 100 oldalas volt, és azokra a kérdésekre tartalmazott válaszokat, amelyekre a bíró kíváncsi volt. Hausfeld elmondta: „Ez a közvetítõ által segített tárgyalás, a játék struktúrájáról, az újoncokról, az aktív és visszavonult játékosokról, és mindezek ligával való kapcsolatáról szól.”

Susan Richard Nelson kerületi bírónõ rendelte el a további tárgyalásokat, amelyek két nap alatt 13 órán keresztül tartottak a múlt héten. A bírónõ döntése, amellyel talán megszünteti a lockoutot, a napokban várható. A kérelmet olyan játékosok nyújtották be, mint Tom Brady és Peyton Manning MVP-irányítók. A trösztellenes perüket összevonták két hasonló keresettel, amelyek a visszavonult játékosoktól, és a potenciális játékosoktól érkeztek, annak a csoportnak Eller lett a vezetõ felperese. Nelson bírónõ bárhogy is dönt, Hausfeld szerint valamelyik fél elõnybe fog kerülni, ez pedig természetesen befolyással lesz a további tárgyalásokra: „Remélem, hogy a teremben mindenki, a tulajdonosok, az aktív játékosok, az újoncok és a visszavonultak képviselõi is megértik, hogy itt nem csak az õ érdekeik vannak elõtérben, hanem a sok-sok rajongóé is, és olyan embereké, akiknek a munkája attól függ, hogy lesz-e szezon 2011-ben is. És ha mindenki azzal a komolysággal, azzal a hozzáállással közelíti meg a problémát, mint a bíróság, akkor remélhetõleg végre lesz elõrelépés.” A jogász szerint Nelson bírónõ döntését, bármi legyen is az, meg fogják fellebbezni a St. Louis-i szövetségi fellebbezési bíróságon. Ez azt jelenti, hogy további idõt fog elvenni a törvényes manõverezés, ami még nagyobb veszélybe sodorja a 2011-es szezont.

A keddi tárgyalások hét órán keresztül tartottak, állítólag kemény nap volt, de történt némi elõrelépés.

Forrás: Sports Illustrated

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások