A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
M-gel 970-250
Finn wellness 300×300

DRAFTSTRATÉGIA – NFC Észak

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

CHICAGO BEARS

Legégetõbb probléma:
– offensive tackle, elkapó, defensive tackle

A tavalyi bajnokságban a Bears igen kellemes színfoltja volt a ligának, nem is véletlenül nyerték meg a csoportjukat 11-5-ös teljesítménnyel. Ennek ellenére egy olyan gárdáról beszélünk az esetükben, ahol komoly lyukak mutatkoznak egyes pozíciókban, és problémát okozhat Chicagóban, hogy minden körben csak a végén kerül rájuk a választás.

Egy megbízható offensive tackle igazolása adja magát azt követõen, hogy Jay Cutler tavaly a legtöbb sacket (56) volt kénytelen elkönyvelni a ligában. A Szeles Városban arra is kell gondolniuk a játékosbörzén, hogy Cutler mellé olyan minõségi elkapót szerezzenek, aki végre tényleg erõsséget jelent az olykor erõsen akadozó passzjáték számára. A harmadik nagy hiányposztként a védõfalat említhetjük, és Tommie Harris távozását követõen megnyílhat az út akár egy újonc defensive tackle számára a kibontakozáshoz.

Fejlesztendõ posztok:
– külsõ linebacker, safety, center

A fenti posztok mellett a Medvék minden bizonnyal szeretnének egy olyan külsõ linebackert szerezni, aki a kissé halvány Pisa Tinoisamoa helyét megörökölhetné. Olin Kreutz hosszú éveken át megbízható centere volt az együttesnek, de immár szabadügynök, és korántsem biztos, hogy a Chicago újraigazolja a 33 éves játékost.

Nincs probléma:
– irányító, futó, cornerback

Fontosabb szabadügynökök:

Négy szabadügynökével már szerzõdést bontott a Bears, így Devin Aromashodu, Tommie Harris, Kevin Shaffer és Hunter Hillenmeyer várhatóan nem tér vissza a csapathoz. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy a szabadügynökség jelenleg erõsen kérdéses része az NFL-nek, és azon együttesek, amelyek nem kívánnak kockáztatni, azok egyértelmûen a drafton lesznek kénytelenek pótolni a szükségleteiket. A hírek szerint Anthony Adamst meg kívánják tartani, de a védõfalra ettõl függetlenül várhatóan picket fognak költeni.

Edzõk, vezetõk:

Jerry Angelo általános menedzseren lesz némi nyomás a játékosbörzén, mivel a szurkolók az elmúlt idõben nem voltak mindig elégedettek a vezetõ választásaival. Mike Martz támadó koordinátor preferenciái valószínûleg elõkelõ helyen szerepelnek majd a Bears kívánságlistáján, hiszen a Bearsnél 2010-ben is alapvetõen a támadóegységgel voltak gondok.

Választások:

Bár a támadófalban és az elkapói poszton kellene elsõsorban az erõsítés, a 29. választási joggal nem biztos, hogy rögtön ezen posztok kapnak új embert. Chicagóban köthet ki Nate Solder (OL) vagy Corey Liuget (DT), de ezt természetesen befolyásolja a kalapban maradó újoncok kiléte is. A Bears összesen hat pickkel bír a drafton, így vélhetõen a hiányposztokra fognak koncentrálni április végén.

 

DETROIT LIONS

Legégetõbb probléma:
– cornerback, linebacker, safety

A Lions egyértelmûen jó irányba tart azt követõen, hogy Jim Schwartz fõedzõ és Martin Mayhew általános menedzser átvette a gárda irányítását. Tavaly Ndamukong Suh választásával minden bizonnyal egy igazi franchise játékos került Detroitba, és ma már nem kell ahhoz blitzelnie a csapatnak, hogy nyomást helyezzenek az ellenfél irányítójára. Ebbõl adódóan kész védõfalat találunk a Lionsnál, de a védelem többi posztján akadnak gondok.

Meglepõ volna, ha az autós város együttese nem választana legalább egy linebackert és két defensive backet a drafton. A 13. helyen a legjobb három cornerback (Patrick Peterson, Prince Amukamara, Brandon Harris) közül egy szinte biztosan elérhetõ lesz, és nehezen hihetõ, hogy nem csap le a kínálkozó lehetõségre a detroiti alakulat.

Fejlesztendõ posztok:
– bal tackle, futó, slot receiver

Matthews Stafford tehetséges irányító, de már több súlyos sérülést szenvedett kétéves pályafutása alatt. Ez mindenképpen felveti egy elit left tackle igazolását. Jeff Backus ugyan megbízható, de 33 éves, vele kapcsolatban el kellene gondolkodni az utódlási kérdéseken. Futó poszton a tavalyi újonc Jahvid Best megfelelõ teljesítményt nyújtott, de nem ártana mellé egy másik fiatal, aki bevethetõ volna a földön való játék során. A Lions problémája, hogy mindössze öt pickkel rendelkeznek, alaposan meg kell hát gondolniuk minden egyes választást.

Nincs probléma:
– irányító, védõfal, elkapó

Fontosabb szabadügynökök:

Julian Petersontól már megvált a Lions, ami nem mond ellen annak a ténynek, hogy a gárda szeret linebackerre szert tenni a drafton. A secondary több tagja, de Kevin Smith futó és Jerome Felton fullback is szabadügynökké válhat, ami elõrevetíti a Detroitnak a játékosbörzével összefüggõ terveit.

Edzõk, vezetõk:

Jim Schwartz és Martin Mayhew párosa egyre meggyõzõbb produkcióval bizonyítja képességeit, így az elmúlt két év után várhatóan idén is elsõsorban az õ összjátékukra kell figyelni.

Választások:

Az elsõ körben szinte biztosan egy defensive back kerül az alakulathoz. Ugyanakkor azzal Detroitban is tisztában vannak, hogy jó falak nélkül minden hiába, így esetleg az sem zárható ki, hogy egy a vártnál lejjebb csúszó elsõrangú falember kerül a Lions hálójába.

 

GREEN BAY PACKERS

Legégetõbb probléma:
– defensive end, külsõ linebacker, bal tackle

A Packers úgy nyerte meg a Super Bowlt, hogy az idény során 16 játékosuk végezte sérültlistán, emellett a nagydöntõn további sérülésekkel kellett szembenézniük. Ezen játékosok nagy része visszatér 2011-ben, így ha lehet ezt mondani, a bajnok már a draft nélkül is komolyan erõsödhet. Ezzel együtt természetesen nincs olyan csapat, amelynek a hiányposztjait ne lehetne megtalálni, és ez alól a wisconsini együttes sem kivétel.

A védõfal Johnny Jolly bizonytalan szereplésével és Cullen Jenkins szabadügynök státuszával mindenképpen fókuszba kerülhet. Szükség lehet továbbá egy bal tackle-re, aki hosszú távon kiválthatja majd Chad Clifton mûködését, de Clay Matthewszal ellentétes oldali külsõ linebacker is prioritást kaphat.

Fejlesztendõ posztok:
– guard, cornerback, running back

Nem feledkezhetünk meg a secondaryrõl, ahol ugyan igazi klasszisok találhatók, de Charles Woodson idén betölti a 35-öt, ráadásul a nagydöntõben eltörte a kulcscsontját. 2010-ben a csapat kiválóan mûködött gyakorlatilag futó nélkül, de ne vegyük biztosra, hogy ez megismétlõdhet. Ryan Grant ugyan visszatér súlyos sérülésébõl, és ott lesz a rájátszásban feltûnt James Starks is, de a Packers megengedheti magának azt a luxust, hogy a nyolc pickjébõl olyan posztokra költsön, ahol igazi nagy problémát nem találunk.

Nincs probléma:
– irányító, elkapó, safety

Fontosabb szabadügynökök:

A Packers biztosra ment, és a szabadügynökei egy részét már újraigazolta. Ezzel együtt bizonytalan a sorsa Cullen Jenkins defensive endnek, de Daryn Colledge guard, John Kuhn fullback és Mason Crosby rúgó sem feltétlenül Green Bayben folytatja a pályafutását.

Edzõk, vezetõk:

A draft koronázatlan királya Ted Thompson általános menedzser, aki már évek óta a játékosbörzébõl építi a Packerst, és egészen zseniális munkát végez. Mellette komoly beleszólása lehet a dolgokba a védõkoordinátornak, Dom Capersnek, aki gyakorlatilag olyan védelmi szisztémát vezetett be Green Bayben, amelybe viszonylag könnyen beletanulnak akár az újoncok is.

Választások:

A tavalyi választáshoz hasonlóan idén is falember draftolásával nyithat a Packers, remek választás lehetne részükrõl Mike Pouncey (C/OG) vagy Cam Heyward (DT). Egy éve mázlijuk volt Bryan Bulaga megszerzésével, és biztosak lehetünk abban, ha egy magas értékû játékos valamiért kimarad a választásból, a Sajtfejûek le fognak rá csapni.

 

MINNESOTA VIKINGS

Legégetõbb problémák:
– irányító, defensive end, defensive tackle, safety

A Brett Favre-éra véget ért, a Vikings számára vitális jelentõségû egy irányító draftolása. Jelen helyzetben különösen fontos, hogy a draftról szerezzenek be egy karmester, mivel a szabadügynökség bizonytalan volta miatt ki tudja, mikor lehet veterán játékoshoz jutni más módon. Joe Webb ugyan mutatott bíztató jeleket, de a 2010-es hatodik körös választás önmagában rövid távon nem jelent megnyugtató megoldást.

A védõfalban Pat Williams és Ray Edwards helyettesítése vár megoldásra, míg a védelem hátsó szakaszában Madieu Williams vagy Tyrell Johnson sem jelent biztos pontot.

Fejlesztendõ posztok:
– offensive tackle, elkapó, center

A támadófal széleire mindenképpen elkel az erõsítésre, tavaly Favre rengeteg sérülésében nemcsak a kora, de a megfelelõ védelem hiánya is közrejátszott. Percy Harvin ugyan nagyjából megoldotta a feladatát, de rajta kívül a sérült Sydney Rice távollétében nem volt olyan receiver, aki komolyabb terheket vállalt volna.

Nincs probléma:
– futó, linebacker, visszahordó

Fontosabb szabadügynökök:

Tarvaris Jackson nem élvezhette a bizalmat az elmúlt években, kérdéses, hajlandó-e visszatérni Minneapolisba. A linebackerek között is több szabadügynököt találhatunk, de eddig nem hosszabbítottak Ryan Longwell rúgóval, Sydney Rice elkapóval és Naufahu Tahi fullbackkel sem.

Edzõk:

A Vikings Leslie Frazier fõedzõ parancsnoksága alatt megkezdheti az újraépítést. Mivel a tréner védelmi koordinátorból lett elõléptetve Brad Childress távozását követõen, ne legyünk meglepõdve, ha a védelem lyukainak betömését tartja prioritásnak. Ugyanakkor az irányító poszt olyan szintû kérdést tartogat Minnesotában, hogy amellett biztosan nem lehet elmenni szó nélkül.

Választások:

Cam Newton és Blaine Gabbert irányítók valószínûleg nem lesznek elérhetõek a 12. helyen, így nem zárhatjuk ki annak eshetõségét, hogy a gárda egy megbízható védõfal-embert kap ki magának az elsõ körben. Cameron Jordan (DE) akár megoldás lehet, de Corey Liuget (DT) is könnyen a lila-arany együtteshez kerülhet. Fájdalmas lehet a Vikingeknek, hogy a harmadik körben nem bírnak pickkel, amely tény mindenképpen behatárolja az opcióikat.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások