A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
EfEf 970*250
Perfect look 300*300

DRAFTSTRATÉGIA – NFC Kelet

Acapella 640×480

PHILADELPHIA EAGLES

Legégetõbb probléma:
– cornerback, Offensive lineman, Linebacker

Nehéz elhinni, hogy a csoport tavalyi gyõztesénél több poszton is komoly problémák vannak, pedig így van. Az Eaglesnek égetõ szüksége van egy bal oldali cornerbackre, aki méltó párja lehet Asante Samuelnek, mert a szezon második felében kétségbeejtõ volt a Sasok passz elleni védekezése.

Szintén fontos szükséglet a támadófalember a csapatnál, és ide nyugodtan írhatnánk tackle-t és guardot is, talán utóbbi a sürgõsebb. Jobb oldalon ugyanis igencsak foghíjas a csapat fala, és Vick akármilyen mozgékony, a vakoldalát neki is be kell védeni. Ha a csapat Super Bowlba vágyik, valamit kezdeniük kell a fal jobb oldalával, mert a Max Jean-Gilles, Nick Cole, Reggie Wells hármas egyike sem vált be. Tackle pozícióban Justice és Dunlap még valószínûleg kap egy esélyt, de ha a Sasok el tudták volna passzolni Kolbot, nem kizárt, hogy ide is korán érkezett volna valaki.

A három nagy need közül talán ez a legkevésbé sürgõs, de ha úgy alakul, a draft, hogy egy jó LB lecsúszik hozzájuk, biztosan nem fognak habozni.

Fejlesztendõ posztok:
– irányító, running back, strongsafety, kicker, visszahordó-specialista

Az Eagles nagy szerencséje, hogy az égetõ problémák között nem említett posztokra csak akkor létszükséglet a draft, ha nem sikerül megtartani a szabadügynököket. Abból a szempontból viszont nagyon rosszul jártak a Sasok, hogy a szabadügynök-piac nem nyílt meg a draft elõtt, így nem tudni ki marad és ki megy. Ami viszont a piactól függetlenül is kell, az egy jó visszahordó, ugyanis Ellis Hobbs már nem valószínû hogy visszatér a csapathoz, DeSean Jacksonnak pedig van elég dolga a punt visszahordásokkal és az elkapó szerepkörrel.

Nincs probléma:
– elkapó, tight end, fullback, center

Fontosabb szabadügynökök:
– Quintin Mikell SS, Jerome Harrison RB, Ernie Sims LB, Omar Gaither LB

Mikell már 31 éves és az Eaglesre nem jellemzõ, hogy hosszú távú szerzõdést adna korosodó játékosainak, így lehet, hogy elválnak a safety és a csapat útjai. Harrisont viszont szinte biztos, hogy meg akarja tartani a csapat, persze ha valahol kezdhetne a korábbi Browns futó, valószínûleg dobbantana.

Sims és Gaither nem valószínû, hogy marad, ha sikerül pár használható csere LB-t találni a drafton.

Mivel nem nyílt meg a szabadügynök piac, az Eagles-nek mindent a drafton kell elintéznie. Viszont ha valamelyik fontos poszt kimaradhat, akkor az talán a cornerback, ugyanis Nnamdi Asomugha és Jonathan Joseph is elérhetõ lesz ha megnyílik a piac.

Edzõk, vezetõk:

Jim Washburn, az Eagles új védõfaledzõje biztosan kap legalább egy új defensive linemant, hogy kiélhesse magát, viszont ha Washburn DT-t kér, akkor Reid még biztosan hoz egy DE-t is, mert imádja õket.

Választások:

Az elsõ körben valószínûleg egy támadó falember jön a Sasokhoz, a legtöbben Antonio Castonzót, Gabe Carimit és Benjamin Ijalanát tartják esélyesnek, de ha úgy alakul akkor Jimmy Smith vagy Brandon Harris CB-t is elviheti az Eagles.

A második kört az elsõ határozza majd meg, ha az O-line-t már erõsítették, akkor valószínûleg CB jön, ha CB-t húztak, akkor támadófalember, a késõbbiekben pedig biztosan jön linebacker, safety, irányító és a személyes kipróbálások alapján futó is.

 

NEW YORK GIANTS

Legégetõbb probléma:
– offensive tackle, linebacker

Shaun O’Hara és Rich Seubert is komoly mûtétbõl tér vissza, így nem lenne meglepõ, ha egy jó támadófalembert húznának az Óriások, fõleg, ha ilyen jó ez a class, hogy a 19. választással is lehet klasszis falembert hozni.

Linebackerre szintén szükség lesz, ráadásul ha szigorúan vesszük akkor szélsõ és belsõ linbackerre is, ugyanis Jonathan Goff és Michael Boley magában kevés egy komoly terveket szövögetõ csapatnak.

Fejlesztendõ posztok:
– defensive tackle, running back, safety, tight end, cornerback

Nincs komoly baj a Giants keretével sem, a draftjuk éppen ezért szinte megjósolhatatlan. Az is lehet, hogy mindig elhozzák a legjobb rendelkezésre álló játékost, és dörzsölik a markukat, de ha nem akkor egy-két posztot mélyíthetnek, például az RB pozíciót, mert Ahmad Bradshaw lehet, hogy szabadügynök lesz, Brandon Jacobstól pedig valószínûleg fizetéskurtítást kérnek majd. Szintén érdemes lenne, cornerbacket hozni, ugyanis két játékos szerzõdése is lejár 2011-ben, az idei class pedig kiváló.

Nincs probléma:
– elkapó, defensive end

Fontosabb szabadügynökök:
– Keith Bulluck OLB, Barry Cofield DT, Deon Grant SS, Mathias Kiwanuka OLB

Látható, hogy LB poszton tényleg kell az erõsítés az Óriásoknak, mert nem tudni, hogy kit tudnak megtartani, Cofield pedig a pletykák szerint biztos távozó, úgyhogy a még meg sem üresedõ helyét mindenképpen be kell majd foltozni a drafton.

Edzõk, vezetõk:

Jerry Reese általános igazgató szokása mindig a legjobb elérhetõ játékost elhozni, valószínûleg idén is látunk majd példát erre az esetre.

Választások:

Az elsõ körben valószínûleg egy támadó falember jön a Giantshez, akárcsak az Eagleshöz, a legtöbben ide is Antonio Castonzót, Gabe Carimit jósolják, de Akeem Ayers LB draftolása sem kizárt.

A késõbbi körökben érkezhetnek további támadófalemberek és linebackerek, de egy futó, egy tight end és egy cornerback érkezése sem lenne meglepõ. A Giantsnél neveket jósolni szinte lehetetlen, így a késõbbi körökre nem is merek jósolni, örüljünk, ha a posztokat sikerült eltalálni.

 

WASHINGTON REDSKINS

Legégetõbb probléma:
– irányító

Több sebbõl vérzik a Redskins, szinte bármelyik pozíciót kiemelhettem volna, de az irányító a többi fölé emelkedik. Az már szinte biztos, hogy Donovan McNabb nem marad a csapatnál, és mivel Rex Grossman is szabadügynök lesz, kell egy irányító. Hogy a 10. választási joggal kit érhetnek el, az jó kérdés, éppen ezért valószínûsíthetõ, hogy valamerre mozdulni fognak (bár a friss pletykák szerint Mellettet viszik a 10. helyen). Ha úgy érzik elérhetik Cam Newtont, vagy Blaine Gabbertet, akkor elõre, ha a két tehetség kiment, akkor hátrafelé. Kell is a több pick, mert vannak még fejlesztendõ posztok…

Fejlesztendõ posztok:
– minden pozíció

Talán viccesen hangzik, de tényleg minden pozícióba kellene legalább egy csere, de inkább egy-egy klasszis. A legfontosabbak az olyan skill pozíciók lennének, mint az elkapó és futó pozíció, de egy-két cornerback is elkélne ha már jó az idei kínálat.

Nincs probléma:

Mondanám a rúgót, mert biztos nem fognak új rugót hozni, de Graham Gano is szörnyû teljesítményt nyújtott tavaly.

Fontosabb szabadügynökök:
– Jammal Brown OT, Kedric Golston DE, Rex Grossman QB, Philip Buchanon CB, Rocky McIntosh OLB, Santana Moss WR, Casey Rabach C, Carlos Rogers CB

Látható, hogy a cornerback pozíció kritikus lehet, ha nem tudják megtartani a két szabadügynök CB-t, de az egyetlen épkézláb elkapó, Santana Moss távozása is fájdalmas lenne. Jammal Brown nem túl kiegyensúlyozott, amióta nem a baloldalon játszik, de valószínûleg maradni fog.

Edzõk, vezetõk:

Nem lenne meglepõ, ha az edzõ stáb nagy pick-gyûjtögetésbe kezdene, de Mike Shanahan képes beleszeretni valakibe és érte bármit megtenni, szóval lesz mozgás bõven a drafton.

Választások:

Megjósolhatatlan, hogy kit hoz az elsõ körben a Skins. Annyit tudunk, hogy mindent megpróbálnak megtenni egy feltrade-ért, szóval ha sikerül nekik, akkor biztos, hogy egy QB jön a csapathoz. Cam Newton, Blaine Gabbert és Ryan Mallett is esélyes, ha a második körre marad a QB darft akkor pedig Jake Lockert tartják a legesélyesebbnek

A késõbbi körökben érkezhet cornerback, elkapó, védõfalember, támadófalember, de tulajdonképpen akárki akárhová. A Skins talán az egész draft legnagyobb fekete lova.

 

DALLAS COWBOYS

Legégetõbb probléma:
– offensive lineman, defensive end, safety

Fantasyban jó lenne a Cowboys, hiszen a skill pozíciókon nagyon ott vannak, de a falakra és a secondaryre ráférne a ráncfelvarrás. Az NFC East-ben úgy látszik a felemberek fogynak a leginkább, ugyanis a Dallasnak is egy jó guard, vagy tackle kellene. Doug Free szabadügynök lesz, Colombo és Davis pedig öregedik, érthetõ lenne tehát az elsõ körös falember draft. A 3-4-es védelembe elkélne egy-két DE is, ugyanis Stephen Bowen és Jason Hatcher is szabadügynök lesz. A safety pozíció is nagy need, mert a Dallas minden évben csak átmeneti megoldást talál erre posztra.

Fejlesztendõ posztok:
– linebacker, cornerback

Tavaly Sean Lee érkezett a Dallasba, de most egy szélsõ LB-re is szükség lenne. Anthony Spencer szerzõdése jövõre lejár, Kevin Butler pedig csak szituációs megoldás. CB poszton Terence Newman szerzõdése problémás, a class pedig – nem gyõzzük sokadszor is elmondani – nagyon mély.

Nincs probléma:
– skill pozíciók (QB, RB, WR)

Fontosabb szabadügynökök:
– Doug Free OT, Jason Hatcher DE, Stephen Bowen DE Marcus Spears DE

A defensive endekbõl nem valószínû, hogy mind a három távozik majd a szabadügynök piac megnyílásakor, de az egyértelmû, hogy ide ember kell. Jó hír viszont, hogy nincs sok távozó a csapatnál, a draft után nagyon erõs lehet a Cowboys.

Edzõk, vezetõk:

Jerry Jonesnak az egész világ alakulására nagy befolyása van, nemhogy a Dallas draftjára. Azt viszont nem tudjuk, hogy mi a nagyfõnök terve, de a drafton biztosan látszani fog a keze nyoma. Egyébként Jones sosem hoz támadófalembert az elsõ körben…

Választások:

Ha okosan választ a Cowboys, és Jerry Jones tartja magát jó szokásához, akkor DE-t hoznak az elsõ körben, mert a támadófalember class nagyon mély az idei drafton, késõbbi körökben is lehet ide minõségi játékost találni. Ha DE érkezik, akkor JJ. Watt például esélyes, de ne felejtsük el, hogy Mike Pouncey biztosnak tartja, hogy õ megy Dallasba.

A késõbbi körökben valószínûleg érkezik cornerback, safety és egy villámléptû passrusher is OLB posztra.

Forrás: profootballtalk.com, walterfootball.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások