A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Roche 970*250
Polacsek 300*300

BRADLEY VOLT AZ ÖTLETGAZDA

Acapella 640×480

A tavalyi holtszezonban sikerült elérni, hogy egy független orvosi stáb döntsön arról, hogy az agyrázkódást szenvedõ játékosok játszhatnak-e a következõ mérkõzésen, vagy sem. A szezonnyitón azonban kiderült, hogy ez a szabályozás jó, de nem elég. A Green Bay kõkemény csapata ugyanis másodpercek alatt lenullázta az Eagles két kapitányát, Stewart Bradley-t és Kevin Kolbot. Az Eagles orvosai még a Clay Matthews által kiütött Kolbbal voltak elfoglalva, amikor Bradley is kidõlt. A védõ viszont visszament, illetve inkább visszakacsázott a pályára, majd összeesett, mint utólag kiderült, agyrázkódása volt, de nem csak neki, hanem Kevin Kolbnak is.

Richard Ellenbogen, a Washingtoni Orvosi Egyetem professzora elmondta, ez az eset döbbentette rá õket, hogy a mérkõzés közben is vizsgálniuk kell a játékosokat, mert elõfordulhatnak ilyen esetek. Ez a szigorítás eredményezte például, hogy a Seattle Chicago elleni rájátszás-meccsén sikerült kiszûrni két Seahawks játékost is, akik a mérkõzés közben agyrázkódást szenvedtek.

Az orvosi konzulens egyébként nagyon finoman utalt Bradley esetére, hiszen nem hibáztatta a philadelphiai csapatot, amiért visszaengedte a pályára védõt, mondván Kolbbal voltak elfoglalva. Pedig „keresztbeápolások” nélkül is számtalanszor elõfordul, hogy zavaros tekintetû játékosok futnak vissza a pályára, ugyanis senkinek sem érdeke, hogy valaki partvonal mellett maradjon. A csapatok a legjobb összeállításban szeretnének a pályán lenni, a játékosok pedig féltik kezdõ pozíciójukat, ezért mindent megtesznek, hogy maradhassanak. Az Eagles esete egyébként nem csak az orvosi stábnak volt jó példa, hanem sajnos a liga játékosainak is. Kevin Kolb ugyanis annak köszönheti, hogy visszaszorult a cserepadra, hogy az ütközés után elvétette a snapcountot és bevallotta, hogy zúg a feje, a helyére beálló Michael Vick pedig túl jó helyettes volt. Ezek után ki ne menne vissza a pályára? Nos, az NFL új ellenõrzése éppen ezt szûri ki, úgy látszik sikerrel. Akármennyire is szeretjük ezt a fizikai sportot, be kell látni, hogy a játékosok egészsége a legfontosabb, és amíg ez õket csak a nyugdíj után érdekli, addig errõl az NFL-nek kell gondoskodnia.

Forrás: philly.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások