A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Gancia 970*250
Köki 300*300

KIÁRUSÍTÁS AZ EAGLESNÉL?

finn wellness 640*360

Kevin Kolb népszerûségérõl a szabadügynök piacon már számtalanszor írtunk, az Eagles elsõ körös picket vár érte, amit a pletykák szerint egy-két csapat meg is adna a tehetségesnek tartott irányítóért. Most viszont odáig fajultak a dolgok, hogy már a harmadik számú QB-ra, Mike Kafkára is vadásznak a riválisok. Andy Reid annak idején QB edzõ volt a Green Bay Packersnél, és ha megnézzük, hogy mit hozott ki Brett Favre-ból, Donovan McNabb-bõl és két év alatt Michael Vickbõl, akkor érthetõ, hogy a Sasok QB-i népszerûek a ligában. De hogy már a harmadik számú projekt-QB-t is vinnék, ez meglepõ.

Mike Kafka a tavalyi drafton érkezett a Sasokhoz a negyedik körben. Azok után, hogy tavaly a csapat Washingtonba cserélte Donovan McNabbet, és Michael Vickért is felajánlásokat várt, valószínû volt, hogy érkezik egy fiatal tehetség a késõi körökben, de a negyedik körös QB draft kissé meglepõ volt. Kafka személye pedig még inkább, ugyanis többen az akkor még elérhetõ Max Hall-t vagy Tony Pike-ot várták volna. Persze Kafka nem rossz választás. Középiskolás korában már az ország legjobb korosztályos irányítói között tartották számon, és számos egyetem látta volna õt csapatában. Kafka a Northwestern Universityt választotta ahol csak az utolsó évben lett állandó kezdõ, akkor viszont jól ment neki a játék, számos egyetemi rekordot felállított. A draft elõtt az 5-6. körbe várták, de meggyõzõ interjúi és bíztató wonderlic tesztje miatt (35 kérdésre válaszolt csak, de az mind jó lett) benne volt a pakliban, hogy elõbb kimegy. Végül a nagy négyes (Bradford, Tebow, Clausen, McCoy) és Armanti Edwards után õ következett. Érdekes módon az Eagles csapott le rá, pedig náluk nem volt kipróbáláson, a Browns, a Bengals, a Pats és a Raiders viszont vendégül látta tavaly. Nem kizárt, hogy idén is ezen csapatok valamelyike érdeklõdik most iránta.

Mert hogy a Philadelphia Inquirer információi szerint az Eagles felajánlásokat kapott az ágyúkarú ifjoncért, aki még életében nem passzolt NFL meccsen és az elõszezonban sem brillírozott. Tavaly 42%-os pontossággal passzolt a felkészülési mérkõzéseken és 1 TD mellett 3 interceptiont dobott. Az elemzõk szerint az Eagles körülbelül ugyanazt az értéket kaphatná meg érte, mint amiért elvitte (122. választási jog). Ez némileg igazolja, hogy a legtöbben reach-szagúnak, tehát túl korán kiválasztott játékosnak tartják, hiszen egy év tanulás után is csak ugyanazt az értéket szánnák rá, mint amit a drafton adtak érte. Bár az Eagles idén több QB-t is kipróbált már az újoncok közül, mivel Kevin Kolb valószínûleg máshol kezdi majd az évet, nem valószínû, hogy Kafka a rá váró backup szerep helyett egy másik csapatot választana, ahol bizonytalanság várja.

Mindemellett bizonyosan jót tesz a lelkének, hogy nem csak Kevin Kolbnak, hanem neki is lennének már kérõi a ligában.

Forrás: philly.blog.hu, profootballtalk.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások