A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Roche 970*250
Henkel 300*300

DRAFT VISSZATEKINTÕ – Az elsõ meglepetés

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Kevesen gondolták volna, hogy az Oakland Raiders nem szolgál majd meglepetéssel az elsõ körben, de a Fosztogatók kivételesen logikusan döntöttek. Az utánuk következõ Bills viszont alaposan sokkolta a szakértõket, amikor kiválasztotta C.J. Spillert. A csapat a draft elõtt állt át 3-4-es védelemre, nem volt épkézláb irányítójuk, a támadófal pedig romokban hevert. Mi lett volna logikusabb, mint egy running backet húzni abba a csapatba, ahol Fred Jackson és Marshawn Lynch futkározik a labdával?

Utólag persze könnyû okoskodni. A Bills védelmében el kell mondanunk, hogy Spillert tartották a legjobb futónak a tavalyi classból, és utólag elmondhatjuk, hogy a nekik szánt irányító, Jimmy Clausen eléggé befürdött a legjobbak között. Csakhogy ettõl még lehetett volna védõt, vagy egy támadófalembert hozni, Spiller ugyanis, ha nem is lett bust, de nem hozta meg a várt javulást a csapatnak.

Már az elsõ fordulóban kiderült, hogy az RB még nem NFL kész, ugyanis a Miami ellen Lynch és Jackson kapta a handoffok többségét. Az újonc ugyan kiérdemelte a visszahordásokat, de egy elsõ körös picktõl azért többet várna az ember, mint hogy összetörjék special teamben. Az elsõ pár forduló után aztán Lynch távozott a csapattól, de így sem jutott neki sokkal több szerep. A szezont végül 283 futott yarddal zárta, pontszerzés nélkül és elkapásokból is csak egy TD-t gyûjtött 157 yardja mellé. A nem túl erõsnek számító 3,8 yardos futásonkénti átlagot még betudhatjuk a gyenge támadófalnak, de az 5 fumble-t, amibõl hármat el is hagyott a csapat, már nem lehet mások nyakába varrni. Spiller gyenge évet zárt és ezen a special teamben nyújtott produkciója sem tud kozmetikázni. Spiller összesen 1014 yardot hordott vissza egy touchdownért, amivel a 16. lett a ligában és ötödik az újoncok között. Az is elgondolkodtató, hogy a visszahordásokban elõtte végzõ rookie-k közül mindenkit késõbb választottak ki, mint Spillert.

Természetesen még nem szabad leírni a fiatal futót. Idén valószínûleg több szerepet kap majd, és ha véget ér a lockout, az edzõtáborban is fejlõdhet még, de az elsõ szezonja nem volt túl acélos. Emellett fontos lenne javítani a támadófalon is, hogy a csapat megkönnyíthesse a futó dolgát, mert manapság az NFL-ben csak pár évre vannak hitelesítve az RB-k, és egy már lepergett Spiller karrierjébõl…

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások