A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Acapella 970×250
Lufi 300*300

DRAFT VISSZATEKINTÕ – A második legjobb irányító nyomában

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Bár egy-két elvetemült elemzõ Clausent Bradford elé vizionálta, azért senkit sem lepett meg, hogy a St. Louis Rams „egyperegyesként” elvitte a tavalyi osztály legjobbját. Az elsõ szezon alapján igazuk volt. Az viszont már annál váratlanabb volt, hogy sem a Browns, sem a Bills nem csapott le Clausenre az elsõ körben. Szájtátva figyelhettük, ahogy Clausen egyre lejjebb csúszik, de már meg sem tudtunk lepõdni azon, hogy a Vikings is elengedte a Notre Dame QB-ját, mert a Denver sokkolta a ligát. A Denver ugyanis folyamatos letrade-ek után a 22. választással behúzta Demaryius Thomast, majd a 25. picket is megszerezte a Baltimore Ravenstõl és kiválasztotta Tim Tebow-t. Ezt a 40. a 70. és a 113. pickük bánta, na meg a Jacksonville Jaguars, amely felvirágoztathatta volna a franchise-t a floridai kedvenccel, csakhogy valószínûleg õk sem gondolták, hogy valaki az elsõ körben elviszi a zsákbamacskának tartott tehetséget.

Tebow lett tehát a második, pedig a többség õt várta a legkésõbbre a nagy négyesbõl. De akkor mi lesz Clausennel? Újra jön a Browns és Bills. Biztosak voltunk benne, hogy ezen a két csapaton nem jut még egyszer keresztül, de megint csalódnunk kellett. Az elsõ körös prospect, aki a nagy napot inkább a családja társaságában töltötte, végül nem csúszott ki a legjobb ötvenbõl, bár nem sok hiányzott hozzá. A Panthers ugyanis elsõ választási lehetõségével, ami a második kör 16. pickje volt, lecsapott a franchise arcnak titulált Clausenre. Mint utólag kiderült, a Carolina fût-fát ígért már mindenkinek, hogy feljebb léphessen a QB-ért, de senki nem egyezkedett, és végül ez lett a szerencséjük, mert így legalább nem buktak több picket egy bust-gyanús irányítón. Clausen ugyanis nem vált be, és könnyen lehet, hogy idén is irányítót választanak majd a párducok. Jó kérdés, hogy egy másik edzõi stáb vajon mit hozott volna ki Clausenbõl, de ez talán ki is derül, ha Cam Newton idén Charlotte-ba költözik. Az mindenesetre jelzés értékû, hogy a Notre Dame irányítója tavaly ennyit csúszott, talán a többség sejtett valamit, amit a Panthers nem.

A nagy négyesbõl már csak McCoy maradt, az õ csúszása pedig nagyban köszönhetõ Clausen késõi kiválasztásának is. A texasi quarterbacket a „szegény ember Jimmy Clausenjének tartották”, a szakértõk többsége a második kör elején „odaadta” õt a Brownsnak, de végül csak a harmadik körben, a 85. választási joggal került a Barnákhoz. Alaposan összekeveredtek tehát a dolgok, de a szezon után talán még a draft alakulásánál is meglepõbb, hogy mind a négy irányítónak lehetõsége volt kezdeni a 2010-es szezonban.

A látottak alapján azt mondhatjuk, Bradford abszolút meggyõzõ teljesítményt nyújtott, megérte az elsõ picket, a többiek esetében viszont kritikusnak kell lennünk. Tebow jól játszott, amikor pályán volt, de az jelent valamit, ha Kyle Orton árnyékából sem tudott kitörni. Clausen katasztrofálisan teljesített, mindent elárul a tavalyi szezonjáról, ha elmondjuk, hogy idén a Panthersé az elsõ pick és valószínûleg irányítót választanak majd. Talán még McCoy az, aki „ár-érték” arányban jó választás volt, mert bár még sokat kell tanulnia, magatartása, hozzáállása és vezetõi képességei alapján úgy tûnik, belõle még lehet valaki az NFL-ben.

A tavalyi QB draft tanulságai alapján idén igazi õrültek házára számíthatunk, hiszen idén 5-6 olyan QB is van, akibõl bármit kinéznek az elemzõk, és még egy kifejezett No. 1-et sem tudunk biztosan megnevezni közülük. Ember legyen tehát a talpán, aki erre az évre jósolni tud, de talán éppen ez adja majd az idei draft szépségét! Ránk fér már az izgalom a lockout okozta unalom után…

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások