A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
EfEf 970*250
Vajdapair-hja-300×300

SZOMORKÁS WOLVES-SIKER / Wolves-Cavaliers 25-14

Acapella 640×480

Már a találkozó elsõ perceiben ellenfelük tudtára adták a házigazdák, hogy kizárólag a gyõzelmet tudják elképzelni. A török együttes elsõ támadása egy interceptionbe torkollt, hazai részrõl Iványi Márton (FS) halászta le Ahmet Kitirci (QB) passzát. A Wolves a védelem remek megmozdulását követõen elsõsorban futójátékokkal próbálta felõrölni az isztanbuli gárda ellenállást, és a Cseperkáló PéterHorváth Gergely futópáros igen hatékonyan találta meg a réseket a vendégek védelmében.  Cseperkáló a gólvonal közeli szituációkban is kiváló produkciót nyújtott, amit jól mutat az általa futott három touchdown. Eleinte a Cavaliers alakulata is elsõsorban a földön való játékban látta az elõrehaladás lehetõségét, a vendégek Desmond Mays (RB) futásaitól reméltek és kaptak számos yardot.

Hazai oldalon Storcz András (K/P) vezényletével a speciális egység is jeleskedett, a Farkasok 81-ese óriási rúgásokkal hozta rendre kellemetlen pozícióba az Istanbul csapatát. Storcz részérõl a meccs csúcspontja a második negyedben jött el, amikor egy hosszú puntot úgy helyezett el, hogy a törökök a saját egyyardos vonalukról voltak kénytelenek megindítani a drive-jukat. A passzjáték elõmozdítása érdekében ugyancsak a második negyedben a hazaiak mestere irányítócserérõl döntött, Kovács István (QB) helyett onnantól Vasyl Jordan (QB) vezette a hazai támadásokat. A mozgékony Jordan beállításával a Wolves passzjátéka is egyre hatékonyabb lett, a két legfontosabb célpont, Piros Krisztián (WR) és Király Csanád (WR) remekül mûködött együtt a karmesterrel. A piros-feketék csereirányítója a harmadik negyedben egy 4.&3 szituációt is megoldott, amely – mint késõbb kiderült – meghatározó pillanata volt a találkozónak.

Aztán nem sokkal az elsõ félidõ vége elõtt egy kickoffot, majd egy hatalmas ütközést követõen a vendégek 71-es játékosa, Berkay Ülgün (DL) maradt mozdulatlanul a földön. A közelben lévõk azonnal jelezték, hogy nagy a baj, és hívták az orvosi stábot. Ijesztõ volt látni, hogy a Cavs korábban sacket is jegyzõ védõje nemcsak nem tudott megmozdulni, de nem érezte a lábait sem. A török játékosok közül többen a könnyeikkel küszködtek, de a nézõket is felkavarta a látvány. A gerincsérülés gyanúja miatt mozdítani sem lehetett Ülgünt, akit végül a rohamkocsival érkezõ orvosok a Wolves tagjainak hathatós segítségével tudtak a mentõbe tenni.

A borzasztó sérülés után 20-25 perccel szerencsére visszatért az élet a török játékosba, és mielõtt betették volna a rohamkocsiba, már láthatóan képes volt a lábai mozgatására. Az esetet igazán abszurddá tette, hogy miután a mentõ legurult a pályáról, a bírók az utolsó play-ben Ülgünt látták szabálytalannak, és hátulról lökés miatt 10 yardos büntetést róttak ki a súlyos sérülést szenvedett játékosra. A játék az ápolás miatt több mint fél órán keresztül állt, majd néhány játékot követõen véget is ért az elsõ 30 perc, így gyakorlatilag két hosszú szünet állt a csapatok rendelkezésére, hogy rendezzék soraikat. (A Wolves információi szerint Ülgünt szombat estére megfigyelésre korházban tartották, de a mai napon várhatóan hazatérhet csapatával – a szerk.)

A második félidõben az Istanbul passzjátéka feléledt poraiból, és Kitirci Igor Vukoje (WR) elkapásaival egyre gyakrabban okozott kellemetlen pillanatokat a hazai játékosoknak és szurkolóknak. A vendégek karmestere Mays futásait is megirigyelte, hiszen több alkalommal is gyors sprintekkel hozott értékes yardokat csapatának. Aztán ötpontos hazai vezetésnél, amikor a Cavaliers a Wolves gólvonalának közelében tartózkodott, Kitirci keze is megremegett. Egy balul sikerült play során pontatlanul próbálta futója kezébe adni a játékszert, amely fumble-t eredményezett, majd a szabad labdát a Wolves védõi gyûjtötték be. Az ellentámadásból a Wolves újabb touchdownt ért el, amivel a hazaiak gyakorlatilag el is döntötték a találkozót.

Kellemes tavaszi idõben került sor a Farkasok idei elsõ tétmeccsére, ahol minden adott volt ahhoz, hogy két jó csapat egy parázs meccset vívjon egymással. A szurkolók ennek megfelelõen egy kõkemény, de rendkívül sportszerû ütközet szemtanúi lehettek, ám az élményt nagyban csorbította a török játékos ijesztõ sérülése. A Wolves sikere azt jelenti, hogy akárcsak a Vukovi Beograd, a magyar együttes is gyõzelemmel kezdte a pontvadászatot, így május 7-én két veretlen gárda találkozik majd a szerb fõvárosban.

Pontszerzések:

I. Cseperkáló Péter 4 yardos futás 6-0

I. Storcz András extra pont 7-0

II. Desmond Mays 2 yardos futás 7-6

II. Safak Yigitoglu (WR/K) extra pont 7-7

II. Cseperkáló Péter 1 yardos futás 13-7

III. Cseperkáló Péter 7 yardos futás 19-7

III. Desmond Mays 2 yardos futás 19-13

III. Safak Yigitoglu extra pont 19-14

IV. Piros Krisztián 14 yardos elkapás (passz: Vasyl Jordan) 25-14

MVP: Cseperkáló Péter

Budapest Wolves – Istanbul Cavaliers 25-14 (7-0, 6-7, 6-7, 6-0)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások