A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Polacsek 970*250
Finn wellness 300×300

INTERJÚ TAIWAN JONESSZAL

Acapella 640×480

Az Eastern Washington futója, Taiwan Jones sem a legnagyobb név a közelgõ Drafton, de sokan máris a jövõ egyik sztárjátékosát látják benne. Az RB hihetetlenül produktív utolsó idénnyel zárta a fõiskolai éveit: majdnem 2.000 yardot futott, 7,9 yardos átlagot hozott és 17 touchdownt szerzett. Bal lábfejének sérülése azonban visszatartotta a Scouting Combine-on való szerepléstõl. A fõiskolai karriere során viszonylag sok sérüléssel (lábszár, kéz, váll, csípõ) bajlódó futó a Pro Dayen 4,27 és 4,35 másodperc között futotta a 40 yardos távot, ami igencsak ígéretes.

Nolan Nawrocki, a Pro Football Weekly elemzõje szerint Jonesnak ugyan nagyszerû labdaérzéke van, jövõbeli pályáját az fogja meghatározni, hogy mennyire fogja tudni elkerülni a sérüléseket a profik között.

Mi miatt döntöttél úgy, hogy otthagyod a fõiskolát és a profik között próbálod ki magad?

Mindig is arról álmodoztam, hogy egy napon bekerülök az NFL-be, és eddigi életem során is ezért küzdöttem. Jó szezont tudhatunk magunk mögött és szépen alakultak a statisztikáim is. Miután elbeszélgettem az edzõimmel, valamint a liga megbízottjaival, õk is úgy látták, hogy kipróbálhatom magam az NFL-ben.

Olyan iskolába jelentkeztél, amirõl kevesen hallottak. Miért döntöttél az Eastern Washington mellett?

Csalódás volt számomra, hogy nem mehetek híresebb fõiskolára, mert mindig szerettem volna jó hírû suliba járni. Most viszont már egyáltalán nem bánom, hogy ide jöttem. Úgy hiszem, hogy Isten mindenki számára kijelöli az utat és az Eastern volt az én utam.

Sok sérüléssel kellett megküzdened a karriered alatt. Hogy tudtál kilábalni belõlük?

Rendkívül optimista felfogású vagyok. Sok sérülésen vagyok túl, de mindegyikbõl sikerült visszatérnem, ráadásul ugyanolyan produktív is tudtam maradni. Ahogy a mondás is tartja: Ami nem öl meg, az erõsebbé tesz. A sérülések következtében több idõt tölthettem a konditeremben, ahol javíthattam a gyengeségeimen. Ezért van az, hogy a hatékonyságom nem szenvedett csorbát.

Sokan vannak, akik kisebb iskolából érkeztek és mégis sikeresek az NFL-ben. Van olyan, akire felnézel, esetleg arra gondolsz, hogy ha neki sikerült, akkor neked is fog?

A Villanova edzõje egyszer odajött hozzám és azt mondta, hogy Brian Westbrookra emlékeztetem, sõt én olyanra is képes vagyok, amire õ nem volt.

Sokan felkapták a fejüket, látva a 40 yardos idõdet. Te is fordítottál annyi figyelmet a médiára, mint õk rád?

Nem igazán izgat a média. Szerintem a szüleim jobban figyelik, mint én. Próbálom kizárni és csak a futballra koncentrálni.

Elsõévesként még cornerbacket játszottál. Miért fontos számodra, hogy a labda másik oldalán is kipróbálhattad magad?

Ez is azt mutatja, hogy mennyire sokoldalú tudok lenni. Imádtam cornerként játszani. Ha netán a leendõ csapatomnak ezen a poszton kellenék, akkor szívesen játszanék újra a védelemben.

Forrás: Pro Football Weekly

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások