A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Linea 970*250
Heszperidák 300*300

GYÕZTES VISSZATÉRÉS / Gringos – Wolves 2 20-18

acapella 640×480

A végül fontos szereplõvé váló erõs szelet leszámítva tökéletes fociidõ várta a csapatokat és a szurkolókat a Kozármisleny SE pályáján április 9-én szombaton. Mind a Wolves 2, mind a Gringos háza táján nagy volt a bizonyítási vágy, hiszen elõbbi gárda a Cowboys 2 elleni hazai vereséget szerette volna feledtetni, utóbbi csapat pedig egy év után játszott újra tétmérkõzést. Krasznai Miklós, a Gringos vezetõedzõje a mérkõzést megelõzõen nyilatkozott a Dunántúli Naplónak, ahol elmondta, hogy a csapat még nincs teljesen összeszokva, ugyanis a Pécs 10 újonccal és a megszûnõ Kaposvár Golden Fox 11 játékosával vág neki az idénynek.

A mérkõzés ennek megfelelõen is indult: a támadás jogát elnyerõ Farkasok rögtön az elsõ drive-jukból pontot is szereztek. Vajda Barna futásai jól szlalomozott a védõk között, majd a pálya szélén megiramodva meg sem állt az endzone-ig. A Gringos-nak viszont talán éppen ez az ébresztõ kellett ugyanis elõbb kiegyenlítettek, majd még az elsõ negyedben át is vették a vezetést. Verbulecz László és Egyed Zsolt futott egy-egy TD-t, de mivel a Wolves 2 speciális egysége jól mûködött az ellenfél rúgásainál, a Gringos nem tudta értékesíteni az extrapontokat, így a csapatok 12-6-al fordulhattak.

Az erõs szél mindkét csapat játékát a földre kényszerítette, ezért leginkább futójátékokat láthattunk a második negyedben is. A Farkasok egy hosszú és küzdelmes drive során újra elérték az endzone-t, Hani Batal irányító dõlt be a labdával egy QB-sneak során, az extra pontot pedig Sulyok Tamás értékesítette, 12-13 volt ekkor a vendégeknek. A Gringos továbbra is jól operált dupla tight endes felállásokkal és a szélsõ futásokkal, de a Wolves 2 védelem ezúttal nem engedett pontot, sõt a félidõ végéhez közeledve még sikerült is növelni az elõnyt a fõvárosaiknak. Hani Batal irányító ugyanis eladta a labdát a pécsiek endzone-jának torkában (a két interceptiont is begyûjtõ Kiss Richárd halászta le a passzt), de a nehéz mezõnypozícióból nem tudtak szabadulni a Gringók és puntra kényszerültek. A longsnap azonban nem sikerült jól – könnyen lehet, hogy az erõs szél okán – labda pedig az endzone végén hagyta el a pályát, így egy safety-vel két ponttal nõtt a Farkasok elõnye. Az eredmény már nem is változott a félidõig, 12-15-tel vonultak pihenni a csapatok.

A második félidõre sem csillapodott a szél, így a csapatoknak még a hosszabb yardos szituációknál is a futásokhoz kellett nyúlnia, ez pedig az eredmény tükrében szélsõ futásokat és reverse-ket ügyesen kombináló Gringos-nak kedvezett. Sulyok Tamás ugyan berúgott egy 24 yardos field goal kísérletet, de a pécsiek egy hosszú drive végén kiegyenlítettek, ismét Verbulecz László villant, most egy elkapott touchdownnal. Mivel a rúgások nem igazán mûködtek az erõs szembeszél miatt, a hazaiak két pontos kísérlettel próbálkoztak és irányítójuk, Árvai Péter futásának köszönhetõen át is vették a vezetést, 20-18 állt ekkor az eredményjelzõn.

A negyedik negyedben aztán páratlan izgalmaknak lehettek szemtanúi a nézõk, a Gringos jól ölte az idõt a futásokkal és a pécsi védelem is jól mûködött, de Bányai Zoltán kikényszerített és begyûjtött fumble-jének köszönhetõen a Wolves 2 még kapott egy esélyt a fordításra. A Farkasok gyorsan haladtak a labdával, de a Gringos védelme felszívta magát és így a vendégek megtorpantak a pécsiek 20 yardos vonalán. Alig egy perccel a meccs vége elõtt nehéz szituációba kerültek a fõvárosiak, egy 4&8 szituációban dönteniük kellett, hogy field goal-t rúgnak, vagy nekimennek. A rendkívül erõs szembeszél miatt Kovács István, a vendégek vezetõedzõje, a támadófal tagjainak véleményét kikérve végül a futás mellett döntött, azonban a Gringók csak két yardot engedtek Vajda Barnának, majd kitérdelték a mérkõzést.

A rendkívül szoros és izgalmas meccs után tehát a hazaiak ünnepelhettek Kozármislenyben. A Gringos egy év kihagyás után gyõzelemmel tért vissza a hazai amerikai futball porondjára, és így bizakodva várhatja az április 30-ára kiírt Tata Mustangs elleni idegenbeli találkozót. A Wolves 2 ugyanakkor második vereségét könyvelhette el a szezonban, és bár ezúttal sem volt messze az ellenféltõl, a Bulldogs elleni mérkõzésen bizonyosan többre lesz szükségük április 23-án.

Mivel a mérkõzésen résztvevõ-megfigyelõ voltam, a beszámolóban ejtett tárgyi hibákért elnézést kérek!

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások