A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Henkel 300*300

AZ ÚJABB KÖR ELSÕ NAPJA

Acapella 640×480

Az elõrehaladás vagy eredményesség egyetlen jele azonban az volt, hogy csütörtökön körülbelül kilenc órát töltöttek el együtt a szövetségi bíróság épületében. Mivel a bíróság által elrendelt, mediátor által segített tárgyaláson elhangzottakkal kapcsolatban titoktartási fogadalmat tettek, sem a liga, sem a játékosok nem akartak beszélni arról, hogy mirõl volt szó a 9 milliárdos üzlet megbeszélésén. Ma ismét összeülnek.

A liga részérõl Roger Goodell fõbiztos, Jerry Richardson, a Carolina Panthers tulajdonosa, Clark Hunt, a Kansas City Chiefs tulajdonosa, Art Rooney, a Pittsburgh Steelers tulajdonosa, és Robert Kraft, aki a New England Patriots tulajdonosa volt jelen Arthur Boylan békebíró elõtt, az NFLPA részérõl pedig DeMaurice Smith fõigazgató volt ott, akihez csatlakozott néhány ügyvéd, valamint Ben Leber és Mike Vrabel linebackerek, akárcsak Carl Eller, Hall of Fame-tag defensive end.

Jeff Pash, az NFL vezetõ tárgyalója elmondta: „Egész napos program volt. hasznos volt, hogy újra összeültünk. A békebíró nagyon keményen dolgozik, és dicséret illeti, mert tényleg próbálja a megoldás felé terelni a feleket.” De sem Pash, sem Goodell nem akarta részletezni a nap eseményeit. „Titoktartást fogadtunk” – mondta a fõbiztos. Smith is néma volt, amikor elment, csak ennyit mondott: „Holnap visszatérünk.”

Vajon meddig fog ez tartani? Michael Hausfeld, az egyik jogász, aki a játékosokat képviseli, egy jó „ülésnek” nevezte a csütörtöki találkozót, és elmondta: „A bíróság arra utalt, az a szándék, hogy addig folytatódjanak a megbeszélések, amíg van értelme.” Rendben, de mi van a rajongókkal, akik már igen frusztráltak a semmitmondó szónoklástól, ami nem tartalmaz ígéretet arra, hogy az edzõtáborra megszületik valamilyen megállapodás. „Nos, én is rajongó vagyok. szeretnénk könnyíteni a helyzetükön. A végeredményt nem tudjuk megjósolni, de abban nagyon érdekeltek vagyunk, hogy legyen szezon. Természetesen ez sok mindentõl függ. De én a rajongókkal vagyok. Azt akarjuk, hogy boldogok legyenek. Ez az, ami fontos számunkra” – mondta Eller.

Ez volt az elsõ alkalom, amikor felek március 11. óta leültek beszélgetni, akkor járt le a Kollektív Munkaszerzõdés. Az NFLPA feloszlatta önmagát, hogy a játékosok bíróságra vihessék az ügyet, az NFL pedig elindította a munkaleállást, amelyre az 1987-es sztrájk óta nem volt példa. A lockout eddig 33 teljes napja tart, a szezont pedig valós veszély fenyegeti, éppen ezért ezúttal Boylan bíró végzi a mediátori feladatokat. Korábban, Washingtonban már igénybe vették a közvetítõi segítséget, akkor azonban tizenhat nap nem volt elég a megegyezéshez.

Goodell körülbelül 20 percre elment a megbeszélésrõl, hogy csatlakozzon egy konferenciahíváshoz, amellyel 5.300 Cleveland Browns-bérlettulajdonoshoz szólt. A tárgyalásról ekkor sem árult el részleteket, amelyek bizalmasak, de megismételte, hogy fontosnak tartja, hogy ismét összeültek a felek: „Azt elmondhatom, hogy pozitív lépés, hogy a felek beszélnek. A március 11-i ajánlatunkra úgy tekintünk, mint válasz a játékosok problémáira, és sok vonzó elemet tartalmaz. Teljes erõnkkel arra koncentrálunk, hogy megszülessen az egyezség.” A fõbiztos legfõbb üzenete az volt a Browns-rajongók felé, hogy õsszel biztosan látni fogják csapatukat játszani.

Goodell hasonló módon szólt szerdán a Miami Dolphins bérlettulajdonosaihoz is. Akkor kiemelte, a liga fontosnak tartja, hogy a játékosok bekerülési költségeit ellenõrzés alatt tartsa, és egy, a pénzügyi átláthatósággal kapcsolatos kérdésre elmondta, az NFL rendkívüli módon „kitárulkozott”. ragaszkodott ahhoz, hogy a játékosok az utolsó penny bevételrõl is tudnak, ezzel arra utalt, hogy az NFLPA a könyvelés rendelkezésére bocsátását követelte a ligától. „Azt akarjuk, hogy tájékozottak legyenek. Azt akarjuk, hogy megértsék, miért alakultak ki azok a gondok, amelyekkel most foglalkozni kell” – mondta Goodell.

Egy hónap óta a tárgyalások újraindulása az elsõ lépés a jó irányba, de a ligának és a játékosoknak abban kell egyetérteniük, hogyan osszák szét a több mint 9 milliárd dolláros éves bevételt. Susan Richard Nelson kerületi bíró, aki elrendelte a tárgyalások újraindulását, még mindig azon gondolkodik, hogyan döntsön a játékosok kérésében, miszerint szüntesse meg a lockoutot. Az április 6-i meghallgatás után azt mondta, két hétre van szüksége.

A játékosok, beleértve két MVP-irányítót, Tom Bradyt, és Peyton Manninget is, trösztellenes pert indítottak a liga ellen. Késõbb visszavonultak, és leendõ újoncok is csatlakoztak. A helyzet nem tûnik túl fényesnek, de a felek legalább újra leültek tárgyalni, még ha bírói utasításra is.

Forrás: Yahoo! Sports

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások