A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
EfEf 300*300

A NAGYSÁG VARÁZSA

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Nincs elõre lefektetett út, amin végigmenve fel lehetne érni a csúcsra, nincsenek pontos paraméterek, amelyek megmondják, hogyan kell elérni a nagyág állapotát. De ha látod, tapasztalod, akkor mindig észreveszed.

Például most a hétvégén, mikor Tiger Woods a golf király, a hátsó szakaszokon szétszedte az ellenfeleit. Nem tudom, hogy Tiger megnyeri-e majd a hétvégi versenyt, de az biztos, hogy amit tett, azzal újból csak a nagyságát nyilvánította ki.
Volt egy pont abban a körben – egy pont, mikor a putt-ok behullottak a lyukba, a távoliak elgurultak a lyuk mellet, a közönség pedig felhördült. – ekkor vált világossá a számomra az NFL lockoutjának abszurditása.

Felejtsük csak el a 9 milliárd dolláros üzletet egy pillanatra. Felejtsük el a folyamatos civakodást, az egymásra mutogatást, manipulálást, és a hazugságokat arról, éppen mi folyik a háttérben. Felejtsük el a kihagyott minicampeket, és alá nem írt szerzõdéseket az idei szabadügynökökkel.

A nagyság vasárnaponként történik az NFL stadionokban, ebben az idõben mindenféle formában meg lehet találni. Ekkor lehet csodálni Peyton Manning-et, mikor áthívja a játékot, és szétszedi ellenfeleit. Ez a nagyság. Vagy lehet figyelni Bill Belichicket a szürke pulcsijában, ahogy átnézi a taktikákat, motiválja a játékosait, és túljár a pálya másik oldalán lévõ villámló tekintetû edzõ eszén. Láthatjuk ahogy Troy Polamalu elrejti a szándékát a védelem oszlopaként, mikor éppen blitzelni készül. Ez mind-mind a nagyság bizonyítéka.

Ez az amiért mindannyian vonzódunk a sportokhoz – és leginkább természetesen az amerikai futballhoz. Szeretnénk minél többször látni az igazi nagyságot, hogy elmondhassuk, láttuk Aaron Rodgers-t, ahogy a tû fokán is átdobta a labdát, ahogy Patrick Willis a szuszt is kinyomta egy-egy futójátékosból, vagy Tony Gonzalezt, amint egy újabb meccsnyerõ TD-t csinált, egy tökéletes elkapása után.

Ennek az élménynek az esetleges elvesztése az, amiért a mostani munkabeszüntetés annyira megõrjíti a nézõket. Ez nem a milliomosok harca a milliomosok ellen. Nem szükséges ehhez megértenünk a sokféle törvényt és paragrafust, hogy megértsük, mi folyik itt valójában. Nem a tárgyalótermi sakkjátszma az, ami teljesen az irányításunkon kívülre került, és ezt nem gyõzzük elégszer hangsúlyozni.

Szükségünk van a futballra. Szükségünk van, hogy lelkesítsen, motiváljon, segítsen kikelni az ágyból reggel (vagy a magyar szurkolóknak hajnalban). Szükség van, hogy emlékeztessen bennünket, hogy a nagyság itt van köztünk, és nap mint nap elérhetjük, láthatjuk. Ezt gyakran könnyû elfelejteni, átsiklani rajta a sok ügyes-bajos dolgunk között.

Az élete során a legtöbbünk nem válik naggyá semmiben sem. A legtöbbünk nem éri el a hivatása csúcsát, és a legtöbbünk legnagyobb eredményét sose fogják észrevenni, vagy késõbb emlegetni a környezetünkben. De szükségünk van annak az emlékeztetésére, hogy ez bizony mégis sikerülhet, és vannak olyan emberek, akik ezt bármelyik napon képesek megcsinálni. Pénteken Tiger Woods is megcsinálta Augustában. Reméljük a lockout gyorsan véget ér, az üzlet megköttetik, és nem fogunk semmit veszíteni a futball varázsából. Szégyen lenne, ha engednénk elveszni ezt az érzést, és ne vegyék észre egy nem is valódi ok miatt.

Forrás: Scott Miller – National Football Post

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások