A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Roche 970*250
Újház 300*300

EGY, KÉT, HÁ… NYOLC MECCS, MELY DÖNTÕ HATÁSSAL LEHET A PLAYOFF-RA

finn wellness 640*360

Fotón: Ray Lewis ILB, Baltimore Ravens

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens (dec. 5)

Ha ez a két csapat találkozik, akkor arra szinte mindig mérget vehetünk, hogy a tét magas. Az AFC Nyugat két gárdája általában a szezonok végén kerül össze újra egymással, és ezen, viszonylag korai ütközet kimenetele után valamelyik csapatnak sokkal nehezebb dolga lesz. Mindkét csapat 8-3-mas mérleggel fog pályára lépni Baltimore-ban, melynek csapata már korábban elkente a Steelers szája szélét. A Hollók eddig veretlenek otthon, de ha a Steelers megtöri a Ravens sorozatát, akkor átveszik a divízió elsõ helyét és a Hollóknak pedig nagyon kell majd teperniük, hogy tartani tudják majd a lépést a pittsburghi gárdával.

PFM tipp: Ravens gyõzelem

New York Jets @ New England Patriots (dec. 6)

Egy nappal a fentebb emlegetett Steelers @ Ravens összecsapás után két 9-2-es mérleggel rendelkezõ gárda fog playoff-ra menõ küzdelmet tartani. Brady még valamikor a Hard Knocks sorozat alatt kijelentette, hogy utálja a Jets-et, melynek tagjai nem sokat teketóriáztak a második héten és kiütötték a Hazafiakat. Az kétségtelen, hogy a gyõztes lesz az AFC Kelet elsõ helyén, így biztosak lehetünk abban, hogy teljes fordulatszámon fog pörögni még a játékosoknak italt osztogató vizesfiú is. Eddig egyik csapat sem produkált teljesen jól összerakott mérkõzéseket, mindig volt egy-két gikszer. A Pats eddig mindig megtalálta a kulcsot az ellenfél védelmének zárához, de Jets zárja talán túl bonyolult lesz számukra. Ha Jets idegenben is nyerni tudna, világos üzenetet küldene a többi csapatnak, hogy ki a fõnök a divízióban.

PFM tipp: Patriots gyõzelem

Kansas City Chiefs @ San Diego Chargers (dec. 12)

A Chiefs mindenkit meglepett, mikor három gyõzelemmel kezdték a szezonjukat, mindenki csak pislogott, a Cheifs fanok meg kidüllesztett mellkassal jártak-keltek az utcákon. Megvolt rá az okuk, hiszen a három gyõzelem egyikét a csoportrivális San Diego Chargers ellen aratták. De maradjunk a realitásnál: a szezon eleji meglepetés-teljesítménynek köszönhetik, hogy most egy meccs elõnnyel a csoport elején tanyáznak. A San Diego közben magához tért az szezon eleji pofonoktól, így jobban teszik a Fõnökök, ha komolyan veszik õket. Ha a Chiefs nyer, akkor beüthetik az utolsó szöget Norv Turner és a Chargers szezonjának koporsójába.

PFM tipp: Chiefs gyõzelem

Philadelphia Eagles @ New York Giants (dec. 19)

Csupán ez a két csapat van igazán versenyben az NFC Kelet elsõ helyéért, ám könnyen lehet, hogy egy wild-card hely is eldõlhet ezen a meccsen, éppen ezért kulcsfontosságú meccs elé néz a két gárda. A Bears, Packers, Falcons, Saints és a Buccaneers mind-mind versenyben lehet wild-card helyért, így jól fog járni, aki megnyeri a találkozót. Az elsõ összecsapást az Eagles nyerte, Michael Vicket azóta már a szurkolók MVP-nek is kikiáltották, Manning meg csak dobálja az interceptionöket.

PFM tipp: Eagles gyõzelem

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts (dec 19)

Ha a Jaguárok vonulnak gyõztesen az öltözõbe, akkor nagy elõnyre tennének szert, hiszen már egyszer elkalapálták a Colts-ot. Az Indy-t sérülések hátráltatják, valaminta futásokkal is nagy problémák vannak, és ez még nagy gondot okozhat a Jags védelme ellen. Ha a jacksonville-i csapat képes lenne ismét megverni a Manning által vezérelt gárdát, akkor az azt jelentené, hogy az alapszakasz utolsó, Houston Texans elleni meccsen dõlne el, hogy ki lesz a divízió elsõ helyezettje. Peyton Manning azonban biztosan nem szívesen sétálna haza csupán 16 találkozó után…

PFM tipp: Colts gyõzelem

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons (dec. 27)

Ez a meccs akár azt is eldöntheti, hogy melyik csapat otthonában legyenek a meccsek a playoff alatt, éppen ezért foggal-körömmel fognak ragaszkodni a meccs alatt kiharcolt elõnyhöz. Fontos lehet a rájátszásban, hogy a Superdome-ban, vagy a Georgia Dome-ban játsszák-e a meccseket, hiszen mindkét gárda parádésan játszik hazai pályán.

PFM tipp: Falcons gyõzelem

St. Louis Rams @ Seattle Seahawks (jan. 2)

Az, hogy egyáltalán megemlítjük az NFC Nyugat divíziót a felsorolásban sokat sejtet. Mindenki tudja, hogy nem ez a legerõsebb divízió a ligában, és jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a Rams vagy a Seahawks fog élre törni az alapszakasz végén. A Kosok végre nyertek idegenben is, minden héten egyre jobbak lesznek, és már egyszer elverték a ’Hawks-ot idén. Azonban mielõtt egybõl arra gondolnánk, hogy bármelyikük is fog bejutni a rájátszásba, tutira nem lesznek versenyképesek, gondoljunk a 2008-as Cardinals-ra, vagy a 2009-es Jets-re…

PFM tipp: Rams gyõzelem

Chicago Bears @ Green Bay Packers (jan. 2.)

Ez a meccs pedig a NFC Észak elsõ helyéért fog menni, ahová a szezon elõtt sokan még Packers-t vizionálták, nem pedig a Medvéket. A chicagói csapat már hazai pályán egyszer vesztesként küldte öltözõbe a Packers játékosait, így az utóbbiak talán dupla energiával fognak játszani a meccsen. Az utolsó két alkalommal, mikor a Packers a Lambeu Fieldre látogatott gyõztesként távozott, de könnyen lehet, hogy ezúttal minden másképp lesz, mivel a Medvék futójátéka mûködik, a Packers-é pedig nem.

PFM tipp: Packers gyõzelem

Forrás: nfl.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások