A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Tesa 970*250
Perfect look 300*300

ZÁNKA, FORRALT BOR, SCHWARZ FERENC

finn wellness 640*360

Fotón: Schwarz Ferenc RB, Haladás Crushers

Ötven lelkes szurkoló bíztatta a Crushers és a Gladiators játékosait dobbal és vuvuzelával felszerelkezve. Az osztrák csapat –néhány Tata Mustangs játékossal kiegészülve- 24 fõvel jelent meg a meccsen, így jelentõs létszám-hátrányból indultak a komoly gyõri brigáddal feltöltött Crushers-zel szemben. A váratlan havazás miatt, kis idõbe telt, amíg le tudták tisztítani annyira a pályát, hogy a yard-vonalak látszódjanak, majd elkezdõdhetett a derbi.

Két teljesen más arculattal rendelkezõ csapatot láthattunk és az utolsó negyedig viszonylag kiegyenlített is volt a küzdelem. A Crushers az egész meccs alatt igen egysíkú, de erõszakos játékkal fárasztotta le a cseresor nélkül játszó Gladiátorokat. A Sharks ismert futója, Schwarz Ferenc 36 alkalommal kapta meg a meccs alatt a labdát és hiába töltötte fel a box-ot nyolc, késõbb kilenc játékossal a Gladiators, végig nem találtak igazi ellenszert a Crushers futójátékára.

Néhány komoly hiba folytán sikerült lenullázni a Schwarz által kemény munkával megszerzett yardokat, így csak egy touchdown-t sikerült összeszedni félidõig a csapatnak, de a második játékrészben még két futott TD-vel gyarapították a pontokat a szombathelyiek. Eközben a  Gladiators számára gyorsan kiderült, hogy futásaik nem fognak mûködni a Crushers ellen, így –akár néhány sack árán is- végig a passzokat erõltették, amivel kétszer el is jutottak az end zone-ba a mérkõzés alatt. Az irányító Peter Hailimann szorgosan szórta labdával az összes elkapóját, de a meccs végére már nagyon nagy nyomás nehezedett rá, így nem tudtak élni a egyenlítés lehetõségével és a sípszó után, 18-12-es végeredménnyel a Haladás Crushers hagyhatta el a pályát az elsõ AFA Kupa gyõzteseként.

Mivel egy csapat sem vállalta, hogy Zánkán tölti az éjszakát, így a beharangozott két napos „futball fiesztából” csak egy gyors bajnoki gyûrû- és kupa-átadás lett a pálya melletti bisztróban, ahol kiosztásra kerültek az MVP díjak is amelyeket Elek Ádám (WR, Eagles), Berzai Lajos (DT, Crushers) és Schwarz Ferenc (RB, Crushers) kapott.

Ám a külsõségek csak színt adtak volna az egyébként sikeres rendezvény-sorozatnak, – amelynek keretében a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum a pályahasználatot ingyen biztosította – és végül a szervezõk közel 2.200.000 Ft értékû támogatást gyûjtöttek össze a Fõvárosi Állatkertnek.

  

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások