A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Polacsek 970*250
Finn wellness 300×300

BESZÉDES SZÁMOK / 11. hét – A turnoverek hatalma

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Michael Vick QB, Philadelphia Eagles

Már lassan az alapszakasz hajrájához közeledünk, és egyre több nagycsapat száll ki a rájátszásért való küzdelmekbõl, míg mások, akiket esetleg már a szezon elõtt temettünk, igencsak kedvezõ pozícióban várják az elkövetkezõ játéknapokat. Szinte kivétel nélkül megfigyelhetõ, hogy a labdaszerzések és a labdavesztések különbségét mutató turnover statisztika az, amely az összes számadat közül a leginkább összhangban van a gárdák valós helyezésével.

A listát az elsõsorban Michael Vick (QB) interception nélküli játékának köszönhetõen az Eagles vezeti +15-tel, és a 8. helyen tanyázó Browns az elsõ olyan alakulat, amely igazából kakukktojásnak tekinthetõ. Az elsõ hét helyen álló összes csapat ugyanis legalább 7-3-as mutatóval büszkélkedhet, és a 3-7-tel álló Cleveland mögött a 14. Rams a következõ olyan együttes, amely nem tartozik a legjobbak közé.

Ami a lista alját illeti, az idénynek nagy elvárásokkal nekivágó, aztán hatalmas csalódást okozó gárdák közül az összeset az alsó szekcióban találhatjuk meg. Tökutolsó a Favre-val csak kínlódó Vikings –13-mal, 26. a nemrégiben ugyancsak Super Bowlra ácsingózó Cowboys, de az alsó harmadban fedezhetjük fel a szezon elõtt kiugrásra esélyesnek tartott Dolphins-t és 49ers-t is. 29. helyen szerénykedik a Chargers, amely a labda mindkét oldalán egyébként parádés produkciót mutat be hétrõl hétre, de a rengeteg labdavesztés miatt úgy áll 5-5-tel, hogy a 3 legutóbbi meccsét zsinórban megnyerte.

Nyilván vannak kivételek. Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a már említett Browns mellett a kissé lesajnált, jelenleg a bombaerõs AFC Délt vezetõ, de a turnover listán csak 31. helyet elfoglaló Jaguars-t. Ezzel együtt úgy vélem, hogy a turnover mutató nem pusztán egy a sok közül, és ha belõle egyenesen nem is következik a csapatok valós teljesítménye, de mindenképpen megkerülhetetlen mutató az összefüggések megvilágítására.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások