A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Praktiker 970*250
Praktiker 300*300

A HÉT VESZTESE / 11. HÉT – Brad Childress

acapella 640×480

Fotón: Brad Childress

Brad Childress ex-csapata, mondhatjuk, eléggé leégett. Ezt láthatjuk a pályán mutatott gyenge teljesítményükben, a nagy playek hiányában, és ez az egész már a pályán is túlcsordult. Az NFL-ben az oldalvonal mellett mindig hevesek lesznek az érzelmek, de amikor azt látjuk, hogy a játékosok egymással ordibálnak, aztán megnézzük a 3-7-es mutatót, és az irányítót, aki abszolút nem termékeny, elfeledhetjük ezt a szezont.

Természetesen a játékosok végig fogják játszani a szezont, mert ezért fizetik õket, de minden a vezetõedzõnél kezdõdik, és végzõdik. Childress már jó ideje elvesztette ezt a csapatot, és bárhogy is csûrjük-csavarjuk a dolgot, õ az elsõ, akinek mennie kellett. Persze, nehéz ebben a helyzetben lenni, átélni ezt az egészet, de ez minden NFL-szezonban megtörténik, amikor az elvárásoknak nem tud megfelelni valaki, és a játékosok is az edzõjük ellen fordulnak.

Childress-t valamivel több, mint egy évvel azután bocsátották el, hogy megszerezte Brett Favre-ot, és szerzõdéshosszabbítást íratott alá vele. Majd egy mezõnygólnyira voltak a Super Bowltól, de nem jött össze. Épp ezért vágtak neki nagy reményekkel az idei évnek, fõleg miután újra meggyõzték Favre-ot, hogy térjen vissza. Nem csak õk várták magukat a döntõbe, természetesen nagyon esélyesnek tartották õket. A Childress-korszak igen eseménydús volt Minnesotában, sõt, néha háborgó. Az i-re a pontot a háborgó játékosok, a felbõszült rajongók, és fõnök tette fel, aki minden döntésre haraggal reagált, amit a Vikings edzõi stábja hozott a Green Bay Packers elleni 31-3-as vereség során.

Tehát nagyon gyûltek már az okok, végül betelt a pohár, Childress-nek mennie kellett. Õ idén a második vezetõedzõ, akinek ilyen körülmények között kellett távoznia, az utat Wade Phillips mutatta a Dallas Cowboys-nál, akiket szintén Super Bowl-esélyesnek tartottak, de valami félresiklott. A Minnesota bukását Childress Favre-ba vetett bizalma okozta, azon lehet vitatkozni, hogy ennek a bizalomnak volt-e alapja, vagy sem. Tavaly nagyon jól ment a szekér Brett apónak, NFC-döntõig vitte a csapatot, viszont idén a vezetõedzõ vállai nem bírták el a korosodó irányító 17 interceptionjét. A Packers elleni csúfos vereség után a játékosok maguk vállalták a felelõsséget, de hiába, Zygi Wilf tulajdonos döntött.

Wilf öt szezonnal ezelõtt, azért hozta Childress-t Minnesotába, hogy rendet teremtsen a játékosok között, akiknek meggyûlt a bajuk a törvénnyel, a pályán kívül túlságosan elengedték magukat. Azonban a vezetõedzõ elsõ évében eléggé botladozott, nem tudott igazából a szurkolók bizalmába férkõzni, és néhány játékoséba sem. A helyzet akkor vett nagyon rossz irányít, amikor New Englandben kikaptak. A Patriots-tól megszerzett Moss nyilvánosan dicsõítette egykori csapatát, és éles hangon kritizálta új vezetõedzõjét. Childress kitette az elkapó szûrét, nem is fûzött hozzá különösebb magyarázatot, még a tulajdonosnak sem számolt be tervérõl, akinek persze ez nem tetszett. A rajongók sem titkolták, hogy nem állnak a mester mellett, ezt a meccseken sem voltak restek hangoztatni. Wilf végül engedett a saját dühének, a szurkolók akaratának, és amint hétfõn megtudtuk, elbocsátotta Childress-t, akibõl így lett a hét vesztese.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások