A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Acapella 970×250
Köki 300*300

TOMLINNAK NINCS VÉLEMÉNYE

acapella 640×480

Fotón: Mike Tomlin HC, Pittsburgh Steelers

Tomlin úgy látja, ha a büntetésekrõl és pénzbírságokról, valamint az NFL mércéjérõl beszélne, amellyel az igazságot mérik, csak elvonná a Steelers figyelmét, akik jelenleg 7-3-mal állnak, miután legyõzték a Raiders, és mielõtt vasárnap a Bills otthonába látogatnak. „Nem fogjuk túlzásba vinni az aggódást a büntetésekkel kapcsolatban, és azzal kapcsolatban sem, ahogyan elbírálják a dolgokat. Mindössze annyit fogunk tenni, hogy rendkívül keményen fogunk játszani, annyira sportszerûen, ahogy bírunk, a szabályok keretein belül, és célunk a gyõzelem lesz. Ezek a dolgok állnak a gondolkodásom élén, és a csapat mentalitásán is ezt akarom látni. Ezeket a dolgokat tudjuk ellenõrzésünk alatt tartani” – mondta a vezetõedzõ a heti sajtótájékoztatóján.

Viszont amit a Steelers nem tudott ellenõrzése alatt tartani, az NFL által kiszabott büntetések, amióta a liga a fejébe vette, hogy gátat vet az általuk veszélyesnek ítélt ütközéseknek. James Harrison és LaMarr Woodley külsõ linebackerek leghamarabb a mai nap folyamán tudhatják meg, megbüntetik-e õket a harmadik, illetve második alkalommal is, amióta az NFL megújította állásfoglalását a játékosok biztonságát tekintve. Harrison és Woodley is azért kapott büntetést a Raiders elleni meccs során, mert késõn ütköztek az irányítóval a 35-3-ra megnyert találkozón. A Steelers aznap este ezzel a kettõvel együtt 14 büntetést szedett össze, csapatrekordnak számító 163 yardot vesztettek.

Roger Goodell, az NFL fõbiztosa személyesen ellenõrzi azt a folyamatot, amit „kultúraváltásnak” nevezett a ligában, a játékvezetõket pedig arra utasította, a játékosok biztonságát tartsák szem elõtt, amikor eldobják a sárga zászlót. Ez az irányvonal három megkérdõjelezhetõ döntést eredményezett a Steelers ellen vasárnap, beleértve a Harrisonra és Woodley-ra személyi hiba miatt dobott zászlókat is. Azóta pedig már az a 25.000 dolláros bírság is dühíti a Steelers-rajongókat, amit az NFL Richard Seymournak, az Oakland defensive endnek szabott ki, aki behúzott egy jókorát Ben Roethlisberger irányítónak. Seymourt kizárták a meccsrõl, utána Harrison kijelentette, a ligának fel kellene függesztenie a DE játékjogát. Mint kiderült, Seymour bírsága mindössze a harmada annak, amit Harrison a sisak a sisakra-ütközésért fizetett, és amelynek az lett a következménye, hogy szigorúbban veszik azt a szabályt, amely tiltja, hogy egy védtelen játékost a nyak vonalán felül megüssenek. Amikor Seymour büntetésérõl kérdezték, Tomlin így válaszolt: „Erre nincs reakcióm. Azokra a dolgokra koncentrálok, amelyeknek közük van a csapat elõrehaladásához, és azokra a dogokra figyelek, amiket ellenõrizni tudunk, és igazából egyik kategóriába sem esik bele.” Annyit azonban elmondott, tetszett neki, ahogyan Roethlisberger csapattársai irányítójuk védelmére keltek, miután Seymour elvesztette önuralmát. „Lelkes vagyok a reakciójuk miatt. Ez annak a jele, hogy jó csapattársak. Meg fogják védeni egymást, fõleg akkor, ha tudják, valakit igazságtalanság ér. Ez az emberi természet. Ezek a srácok rendkívül keményen dolgoznak együtt, személyesen és munka szempontjából is közel állnak egymáshoz, szóval miért kellene meglepõdni ezen a fajta reakción, amit vasárnap láthattunk? Nagyon is természetes” – vélte Tomlin.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások