A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Henkel 970*250
Henkel 300*300

ÁLLATOKRÓL ELSÕ KÉZBÕL

finn wellness 640*360

Fotón: Michael Vick QB, Philadelphia Eagles

Amióta kijött a szövetségi börtönbõl, Vick számos iskolában beszélt a diákoknak. Ezt állítása szerint azért teszi, hogy negatív tapasztalataiból valami jó is származzon. New Havenben, a Hillhouse Középiskolában a tanulóknak elmondta, éretté vált, miután belekeveredett a Bad Newz Kennels-be, amely Virginia délkeleti részén található, vidéki házában szervezett kutyaviadalokat. Vick így mesélt: „Nem igazán érdekelt, hogyan éreznek az emberek az állatok iránt. Nem érdekelt az állatok jóléte.” Megjegyezte, az állatoknak nincs választása lehetõségük, ha beteszik õket a ringbe. „Ha megkérdeznétek egy kutyától, akar-e harcolni, szerintetek igent mondana?” – kérdezte az irányító.

Vicket 2007-ben konspiráció és kutyaviadalok szervezése miatt ítélték el, 18 hónapot töltött egy szövetségi börtönben, majd két hónapot házi õrizetben. Az Atlanta Falcons egykori irányítója 2009 augusztusában, szabadulása után kevesebb, mint egy hónappal írt alá az Eagles-höz, ami nagy felháborodást váltott ki az állatvédõ szervezetek és állatszeretõ futball-rajongók körében. Vick kihasználta második esélyét az NFL-ben, sorozatban három gyõzelemre vezette az Eagles-t, legutóbb Philadelphiában gyõzték le a New Giants csapatát 27-17-re.

A QB a kutyaviadalok borzalmas következményeirõl is beszélt, és elmondta, gyakran emlékeztetik saját szerepére ebben a véres „sportban”. „Manapság a kislányaim minden nap megkérdezik, kaphatnak-e egy kutyát… De nem vehetek kutyát a gyerekeimnek” – mondta Vick, akit eltiltottak az állattartástól.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások