A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
EfEf 970*250
Praktiker 300*300

CSÚCSRA JÁRATVA – Szûcs Gergõ

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Drew Brees QB, New Orleans Saints

Nem sok vizet zavart idén a 2009-es címvédõ New Orleans Saints az NFC-ben. Mindenki a fentebb említett Atlanta Falcons-szal, a megtáltosodott Philadelphia Eagles-szel, a nagy harcis Green Bay Packers-szel és a legutóbb 700. gyõzelmét megszerzõ Chicago Bears-szel van elfoglalva.

Éppen ezért most úgy gondoltam, ejtek néhány szót Brees-rõl és gárdájáról, amelybe holnap nagy valószínûséggel már Reggie Bush is visszatér majd. A Szentek második helyen állnak csoportjukban, tõlük csak a divíziót vezetõ Sólymok és a legutóbb Delfineket verõ Medvék szereztek több gyõzelmet idén az NFC konferenciában.

Sokáig úgy tûnt, hogy a Saints sem kerülte el a korábbi Super Bowl gyõztesek körét, vagyis a kötelezõ szétesést a SB gyõzelem utáni szezonban. „Jó szokása” az Vince Lombardi Trófeát elhódító csapatoknak, hogy rákövetkezõ szezonban darabjaikra hullnak, az Istennek sem akar mûködni semmi és ennek egyenes következményeként már a szezon felénél búcsút intenek a playoff-nak.

(Kicsit eltérek a témától és megemlítem, hogy bár idén nem a Dallas Cowboys a címvédõ, és nincs rajtuk efféle „rontás”, de a szezon elõtt nagy Super Bowl esélyesnek kiáltották ki Romót és kompániáját. De nemhogy a döntõbe, a rájátszásba sem fognak bejutni. Lehet tippelni, hogy õk vajon milyen „NFL hagyomány” elõtt tisztelegnek az idei botrányos játékkal).

Visszatérve a New Orleansi gárdához: esélyes, hogy idén is ott lesznek a playoffban, merthogy már majdnem úgy játszanak, ahogy egy bajnokhoz illik (lehet, hogy összeszedtek egy zsák aranyat és meglátogattak valamiféle sámánt, hogy levegye róluk a rontást?). Zsinórban két mérkõzés után sétálhattak gyõztesként be az öltözõbe, és ez a sorozat valószínûleg holnap sem fog megszakadni. A Seattle Seahawks fogja a pereputtyát és ül repülõre, hogy leutazzon a Superdome-ba és vereséggel térjen haza (mert ugye senki nem hiszi, hogy az idei ’Hawks saját pályáján fogja verni az egyik legjobb passzvédelemmel rendelkezõ gárdát?).

Igazából december 19-ig meg sem kell majd nagyon erõltetnie magát Brees-nek, hiszen addig nem kerülnek össze igazán erõs csapattal, ám aznap fel kell majd kötni a gatyát, hiszen akkor északra utaznak, hogy megkopasszák a Hollókat (ami nem reménytelen, de komolynak tûnõ feladat).

Egy kis fejszámolás: ha holnap nyernek és utána lerendezik a Cowboys-t, a Bengals-t és a Kosokat, akkor 10-3-mas mérleggel érkeznek majd Baltimore-ba. De ez még mindig egyáltalán nem lesz majd garancia a playoff szereplésre – bár valljuk meg, elég nagy az esélye. Ha pedig a Ravens elleni mérkõzésnek döntõ szerepe lesz a playoff bejutásra nézve, akkor számítsunk arra, hogy a Szentek átállnak a sötét oldalra és agyoncsapják a Hollókat…

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások