A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Acapella 970×250
Acapella 300×30

FANTASY ÉRTÉKELÉS – 9.hét

Acapella 640×480

Fotón: Donovan McNabb QB és Mike Shanahan HC, Washington Redskins

Kevesebb, mint egy óra múlva a Minnesota vezetõedzõje kellemes hangulatban ecsetelte az újságíróknak, mekkora erõt adott a hazai közönség „pozitív energiája” a hosszabbításos gyõzelem megszerzésében.

Köszönhetõen Brett Favre és Adrian Peterson nagyszerû munkájának, Childress úgy tûnik, hogy még legalább egy hétig a Vikings alkalmazásában áll majd. (A szerzõdése 2013-ig szól, ami nagyban javít a helyzetén).  Peterson 144 yardot szerzett 19 labdacipelésbõl, és két touchdownt is szerzett; Favre karrierje során a legtöbbet, 446 yardot passzolta, és az egyenlítést érõ labdát Vishante Shiancoe kezébe továbbította az utolsó percben.
A Vikings jelenleg csak három gyõzelemmel áll, de a menetrendjük viszonylag barátságosnak mondható. Chicago a következõ, aztán Green Bay, majd Washington és Buffalo. Akár egy 9-7-es szezont is összehozhat magának Childress gárdája, ami meglepõen, elég lehet az üdvösséghez. Körülbelül egy hete, Childress elküldte Randy Moss-t a gárdától – ami állítólag nagyon nem tetszett Zygi Wilf-nek, a Vikings tulajdonosának – és nézeteltérésbe került Percy Harvinnal. De ettõl függetlenül, Brad-nek még mindig nagy szava van Minnesotában.

Az Oakland és a Kansas city újra felélesztette a rivalizálást egymás közt, egy kiemelkedõen izgalmas mérkõzéssel. Darren McFadden újra hatalmasat játszott, 114 yardot szerezve 21 kísérletébõl, a futásait pedig meglehetõsen nagy tekintéllyel befejezve. Kansasi részrõl Dwayne Bowe megszerezte a szokásos tochdown-ját, és meccset megfordító labdaelejtését.
De a meccs – és talán a hét- legkitörõbb teljesítményt nyújtó játékosa az oaklandi Jacoby Ford volt, az újonc elkapó, valami betegesen gyors sebességgel. Tovább tart ezt neked elolvasni, mint amennyi idõ alatt lefutott 94 yardot. És akkor még nem is túlzok… Ford 148 yardot szerzett a KC ellen. A negyedik negyed utolsó másodperceiben egy 29 yardos elkapást varázsolt abból, ami Brandon Flowers interception-je lett volna. A hosszabbításban, újból Flowers-t verte meg, egy 47-yardos elkapással, ami a meccsgyõztes mezõnygólt készítette elõ. Az Oaklandnek most pihenõhete lesz, majd egy hét múlva a Pittsbugh-gel találkoznak, de én ettõl függetlenül nagyon melegen ajánlom Ford megszerzését.

Itt egy kis történet, ami nem sok figyelmet kapott a múlt héten, mivel a Washington pihenõhéten volt, és a Shanahan-McNabb sztori uralta a fõvárosi sajtót. Clinton Portis visszatért az edzésbe, elõször, mióta a negyedik héten ágyéksérülést szenvedett. Ez egy teljesen jó hír, habár még nem tudjuk mikortól fog fantasy szempontból értékelhetõ teljesítményt nyújtani.

Az Indianapolis tight endje Jacob Tamme újabb nagy meccset tudhat maga után Dallas Clark távollétében. 11 passzt kapott el 108 yardért, és 1 TD-ért (igaz egy olyan Philadelphia védelem ellen ami notórius TE-barát). Igaz nem tud akkora klasszisként játszani mint Clark, de nagyon a közelében van már. Nehogy kihagyd a kezdõdbõl. Donald Brown már azért halványabb teljesítményt nyújt Joseph Addai helyén. Brown 97 yardot szerzett vasárnap, de Jarvaris James-é volt a gólvonal közeli munka és ennek következtében a touchdown-ok is.

Michael Vick-nek nem sikerült három számjegyû futott yardot összeszednie a Colts ellen, de azért 74 yardott szerzett így is 10 futáskísérletbõl, valamint egy TD-t is egy egyyardos „fejesugrással”. Ha a futással kapcsolatos statisztikáit vesszük alapul, akkor Vick a hétvége kilencedik legjobb fantasy RB-je lenne.

Austin Collie-t 10 perc mozdulatlanság után vitték le a pályáról Philadelphiában, miután egy ijesztõen nagy ütést kapott a sisakjára, a safety Kurt Coleman-tõl. Szerencsére csak agyrázkódást szenvedett, fizikai sérülést nem. A hétvégén biztosan nem fog játszani. Collie helyébe Blair White fog fellépni.

Minden héten kiemelt téma, hogy a Tampa Bay elkapóját, az újonc Mike Williams-t, kezdessük-e vagy sem? A dolog nagyon egyszerû, mert ez a srác szenzációs. Kihagyhatod a csapatodból, de csak a saját felelõsségedre. A Tampa mindent kihozott magából, de a Falcons túlélte, köszönhetõen egy kései gólvonal-szituációnak, ahol LeGarrette Blount nem tudott átjutni a Falcons védõkön.

A New Orleans futója Chris Ivory vállsérülést szenvedett, a Carolina elleni vereség során. A Saints-nek pihenõhete van a 10. héten, és a következõ hétvégén, úgy néz ki, visszatér Reggie Bush, úgyhogy Ivory szolgálataira nem lesz szükség ezután.

Phillip Rivers a vasárnap délutánját azzal töltötte, hogy második – és harmadik számú – valamint olyan srácoknak dobálta a labdát, akirõl úgy gondoltuk visszavonultak. De ez nem számít. Rivers briliáns volt vasárnap, 295 yardot és négy touchdownt passzolva. 8 különbözõ játékosnak adott sikeres passzt, a vezetõ elkapói közt egy draftolatlan újonc (Seji Ajirotutu), és két 31 éves veterán volt (Patrick Crayton és Randy McMichael).

Reméljük nem sok idõt töltöttél a Bears-Bills meccs nézésével, mert ez nem egy nagy kaland volt. Nem egy igazán jó bemutató volt a kanadai közönségnek.
Ryan Fitzpatrick 51 passzkísérletébõl 11-et Steve Johnson kapott el. A második hét óta elõször, Johnson nem jutott el a célterületig, de még így is 145 elkapott yarddal fejezte be a meccset. Roscoe Parrish 60 yardot és egy TD-t szerzett. A Matt Forte tulajdonosokat kétségkívül zavarhatja, hogy Chester Taylor nyomult be a célterületre 1-yardról. Taylor harmadik negyedbeli TD-jéig, a Chicago idén még sikertelen volt az 1 yardos vonalról.

Matthew Stafford újra megsérült a dobóvállára a Jets elleni, hosszabbításos mérkõzésen – brutális hírek azoknak, akik esetleg vele próbálták betölteni a Tony Romo által keletkezett ûrt. Stafford váratlanul jó számokat produkált a Jets védelme ellen, addig, amíg meg nem sérült (20 sikeres passz 36-ból, 2 TD, 1 futott TD). Ez azt jelenti sokaknak, hogy egy olyan irányítóra kell, hogy „fanyalodjanak” mint David Garrard, ami nem valami kielégítõ.        

A Patriots-on átgázolt a Browns, 20 ponttal, és 121 yarddal többet szerezve. Peyton Hillis, alias „traktor” volt a Pats réme, 220 yardot szerezve futásaival és elkapásaival. És a tetejében még kétszer a gólvonalat is áttörte. Aaron Hernandez két elkapott TD-t is behúzott, amit mindkétszer BenJarvus Green-Ellis rossz labdacipelése elõzte meg.

Jó napot fogott ki a Ravens is, mivel Ray Rice-nak nagy napja volt, (89 futott, 97 elkapott), valamint Willis McGahee is talált magának utat a célterületre. A Miami védelem nem tudott mit kezdeni a screen passzokkal, ami az elkapóknak szép mennyiségû elkapás utáni yardokat eredményezett, Joe Flacco-ról nem is beszélve…

Végül kedves Jonathan Stewart tulajdonos, ez talán nem a te éved. Stewart napja egész jól indult (5 futás, 30 yard), de nem sokkal késõbb le kellett vinni a pályáról, miután sisakkal ütközött Darren Sharperrel (pontosabban a sisakrácsokkal ütköztek, nagyon keményen). Mike Goodson, és Tyrell Sutton fogja átvenni a futási feladatokat Carolinában.

Fordította: Kocsis Balázs

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások