A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Tesa 970*250
EfEf 300*300

BESZÉDES SZÁMOK / 9. hét – 3658 yard

finn wellness 640*360

Fotón: Jay Cutler QB, Chicago Bears

Egy sack sosem esik jól. Nem tetszik az elszenvedõ csapat szurkolóinak és tutira nem a kedvenc idõtöltése egy irányítónak a „kicsi a rakás játékban” a rakás alján lenni. Ráadásul lehet INT, vagy vesztett fumble a vége, de legnagyobb baj, ha megsérül az irányító. Éppen ezért, ha lehet, akkor energiapajzsot vonnának a kezdõ QB-k köré, hogy megállítsák a feléjük robogó védõket. Bár kétlem, hogy a Giants védõit bármilyen energiamezõ érdekelné, simán átgyalogolnának rajta, merthogy az erõ velük van idén. Öt kezdõ QB ütöttek ki a kezdõk közül, egyik csapat sem repdes az örömtõl, ha velük kell szembenézni. Ha pedig egy tiszta sackmesterekbõl álló csapat az ellenfél, akkor nagyobb nyomás helyezkedik az O-line-ra is.

Van, hogy bírják a nyomást, van, hogy nem, de tény, hogy ritka az olyan meccs, amin nem születik sack. Ha egy csapat túl sok sacket enged, akkor annak bizony a kijelzõn is meglátszik az eredménye, és itt nem a pontokra gondolok, hanem mondjuk a harmadik és hosszú helyzetekre. A sackkel elvesztett yardokat, pedig igen nehéz visszahozni, rányomhatja a bélyegét egy csapat szezonjára is, nézzük tehát, hogy mely csapatok vesztették el a legtöbb yardot sack által a 2010-es szezon eddigi meccsei alatt. Nos, a lista elsõ öt helyezettje sorrendben a következõ:

1.Chicago Bears (203)

2.Arizona Cardinals (191)

3.Carolina Panthers (176)

4.Oakland Raiders (172)

5.Washington Redskins (168)

(helyezés, csapatnév, vesztett yardok száma)

Ez az öt csapat összesen majd’ 1000 yardot „adtak ajándékba” az ellenfélnek. Nem meglepõ módon ez az öt csapat kapta a legtöbb sacket az idén, összesen 135 alkalommal vitték földre az irányítót kezében a tojáslabdával, ami átlagolva 6,7 yard veszteséget jelent sackenként. Ami sok. De legalábbis elegendõ ahhoz, hogy az ellenfél védelme kivédekezzen egy-egy támadást. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a fentebb említett öt csapatnak a legrosszabb, de minimum legmegviseltebb a támadófala az NFL-ben jelenleg, és ennek tutira nem örül sem Cutler, sem pedig McNabb.

A lista aljáról a három legjobb offenzív fallal rendelkezõ csapatot emelem ki. Harmadik helyezett, tehát a harmadik legkevesebb yardot vesztõ csapat a Miami Dolphins, mely 12 sacket engedett és csupán 72 yardot vesztett. A dobogó második helyén a Kansas City Chiefs tanyázik 11 kapott sackkel és 61 vesztett yarddal. Az aranyérmesünk pedig az Indianapolis Colts, melynek irányítóját csupán tíz alkalommal sackelték, és átlagban 5,8 yardot vesztett sackenként. Tehát annak ellenére, hogy rájár a rúd az Indy-re, az offenzív fal nagyon jól tartja magát és képes elég idõt adni Manningnek ahhoz, hogy megtalálja a megfelelõ célpontot.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások