A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Perfect Look 970*250
Vajdapair-hja-300×300

WADE PHILLIPS-ET KIRÚGTÁK!

Acapella 640×480

Fotón: Jason Garrett HC, Dallas Cowboys

„A szezon közbeni edzõváltás nem olyasvalami, amit korábban már megtettem, múlt héten is vonakodtam meghozni ezt a döntést. De úgy gondolom a csapat és a rajongók számára az a legjobb, ha edzõváltás történik” – mondta Jones.

Phillips, a Dallas oldalvonalánál eltöltött 3 és fél szezonja során 34-22-es mérleget produkált az alapszakaszban, 1-2-est a rájátszásban. Kétszer lett csapatával az NFC East legjobbja, és vezetésével múlt januárban 14 év után elõször nyert playoff-meccset a Cowboys. A 2010-es szezon szörnyû kezdésén nem tudta magát túltenni, pedig az idény kezdetekor a csapat a döntõbe várta önmagát. Ehelyett 1-7-tel kezdtek, legutóbb vasárnap a Green Bay Packers-tõl kaptak ki 45-7-re. Phillips így nyilatkozott: „Szeretném kifejezni õszinte megbecsülésemet a rajongók és a Jones-család felé mindazért a támogatásért, amit itt Dallas-ban kaptunk. Köszönetet mondanék az edzõknek és a játékosoknak is hûségükért és odaadásukért. A szezon eddigi eredményei miatt csalódott vagyok, de ugyanakkor büszke is vagyok arra, amit az elõzõ három évben a csapat és a játékosok elértek. Jóban és rosszban összetartottak, sosem vesztették el az egymásba vetett hitüket, és azt az erõs kapcsolatot, amit a csapat jelentett. Az életemet mindig is a család és az edzõsködés határozta meg, mindig hálával fogok gondolni a Dallas Cowboys-nál szerzett tapasztalatokra.”

Jason Garrett 2007 óta a csapat támadó koordinátora. Tizenkét évig volt csereirányító, ebbõl nyolcat Dallas-ban töltött. Jones elmondta: „Hiszek abban, hogy Jason-nek megvan a vérmérséklete és képessége, hogy változtasson.” A védelmi koordinátor szerepét, amit szintén Phillips töltött be, Paul Pasqualoni veszi át, aki a védõfal edzõje volt, korábban pedig 14 éven keresztül a Syracuse vezetõedzõje volt, majd két évig dolgozott a Miami Dolphins-nál védelmi koordinátorként.

Jones elmondta, röviden tájékoztatta a játékosokat, mielõtt bejelentette a döntést, és tájékoztatta õket, hogy a vezetõség nem mond le az idei szezonról. „Ez nem jelenti azt, hogy legyõzötteknek tartjuk magunkat, nem zártuk le az idényt. Úgy kell játszanunk, hogy gyõzzünk.” A Cowboys tulajdonosa elárulta, a döntés Phillips elbocsátásáról az utolsó napon született meg. De a szezon közbeni edzõváltásról alkotott véleménye egészen szombat estig tartott ki, amikor megfordult a fejében a váltás. Az i-re a pontot a Packers elleni vereség tette fel. Az elbocsátás helyi idõ szerint hétfõn délután 13.45-kor vált hivatalossá. Phillips vezetõedzõként eddig pályafutása során összesen 83 mecset nyert és 65-öt vesztett el. Az idei szezon elõtt egy évet sem zárt 7-9-nél rosszabb mutatóval. A Cowboys 1996 óta nem tudott bekerülni a rájátszásba, míg 2007-ben Phillips be nem juttatta õket. Próbálta visszavezetni a gárdát az alapokhoz, az edzéseken edzõtáborszerû hangulatot teremtett, de nyilvánvalóan ez sem jött be, hiszen a 9. játékhéten újra letarolták õket.

A megszégyenítõ vereségek egyre gyûltek, amint említettük, a csúcspont vasárnap érkezett el, amikor kikaptak a Packers-tõl. A védelem bukott a legnagyobbat, amely az utóbbi öt meccsen 179 pontot engedett, Phillips-nek ezért kellett fizetnie az állásával. Egy ideig sokan úgy gondolták, a Cowboys következõ vezetõedzõje Jason Garrett lesz, de az utóbbi szezonokban kritikák célpontjává vált a play-hívások miatt, szóval érdekes lesz látni, hogyan fogja kézben tartani a játékosokat, hogyan fog javítani az alapokon. Nyolc meccse van arra, bebizonyítsa Jones-nak, megérdemel egy lehetõséget arra, hogy a szezon után állandó vezetõedzõnek nevezze ki.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások