A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Polacsek 970*250
Gancia 300*300

TÖBB LEHET A TÚLÓRA

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Ryan Succop K, Kansas City Chiefs

A jelenségre akkor lettem figyelmes, amikor a Pro Football Magazin Klub vasárnapi összejöveteleirõl szinte sosem tudtam az elõre tervezett busszal hazamenni. Az ESPN America és a SkySports valahogy mindig beválasztotta a hosszabbításos mérkõzéseket, így ott kellett maradnom és végig kellett néznem, hogy melyik oldalra billen a mérleg nyelve. Idén már nyolcszor láttunk hosszabbítást, ráadásul igen egységesen oszlottak meg ezek a túlórás mérkõzések, hiszen mindössze a negyedik héten nem volt ráadás. A hatodik héten viszont a Raven-Patriots és a Dolphins-Packers mérkõzés sem dõlt el a rendes játékidõben, így hamar „utolérte magát” a statisztika, ennek köszönhetõen elmondhatjuk bonyolult matematikai számítások nélkül is, hogy idén egy fordulóra átlagosan egy hosszabbítás jut.

Ha ez így folytatódik, akkor a szezon végére 17 OT-s meccs lesz az alapszakaszban, ami 2003 óta legtöbb lenne. Az abszolút rekord is ebbõl az idõszakból származik, 2002-ben 25 döntetlen volt az NFL alapszakaszában. Azokban az idõkben nagyon kiegyensúlyozott volt a liga, azóta viszont enyhe visszaesés tapasztalható. A hosszabbítások száma már hat szezon óta nem volt több mint 15, ráadásul becsúsztak olyan szezonok, mint a 2006-os 11 ráadással, vagy például a tavalyi, ahol csak 12 túlórás meccs volt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akkor indul be az igazi nagyüzem, amikor véget a bye-week periódus, vagyis a 10. hét után.

Érdekes adat még az is, hogy a rengeteg overtime ellenére nagyon ritkák a döntetlenek, eddig összesen 17 ilyen történt amióta van hosszabbítás a ligában (vagyis 1974 óta), legutóbb 2008-ban a Bengals és az Eagles remizett, elõtte pedig 2002-ben a Pittsburgh és az Atlanta bizonyult pont ugyanannyira jónak. Most a héten a Chiefs és a Bills meccsén másodperceken múlott a döntetlen, miután mindkét csapat kihagyott egy-egy field goalt az erõs szélben. Végül a Kansas City rugója, Ryan Succop másodszorra nem hibázott, így a Fõnökök nyerték a mérkõzést. Idén a Packers, a Ravens, a Falcons, Bills és a Redskins kétszer is túlórára kényszerült, rájuk tehát lehet számítani, ha szoros mérkõzést szeretne látni az ember.

Forrás: NFL Factbook 2008

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások