A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Újház 970*250
Roche 300*300

BESZÉDES SZÁMOK / 7. hét – Kirobbanó formában

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Darren McFadden RB, Oakland Raiders

Most már nagyon úgy tûnik, hogy Darren McFadden lassan kezdi beváltani a hozzá fûzött reményeket. Egyre szebb mozdulatokkal operál, sõt nem csak egyes mozdulatai szépek, hanem maga a futóstílusa. Nem õ az elsõ olyan RB az oaklandi gárdában, akinek nagyon jól ment, nézzük párat. Ott van elsõnek Kenny King, aki ugyan nem teljesített fényesen, viszont olyan gyors volt, hogy ha pislogott az ember már a pálya másik felén trappolt a végzóna felé. Napoleon Kaufman sem volt semmi: akár 4,4 mp alatt futotta a 40 yardot, ami azért irigylésre méltó teljesítmény. Clem Daniels volt az egyik olyan elsõ RB, akit a passzjátékban is célba vettek, nem hiába: 22,8 yardos átlagot ért el. De nagy öreg, akihez McFaddennek fel kellene nõnie az bizony Marcus Allen, aki 1982 és 1992 között volt az akkor még Los Angeles Radiers ellenfeleinek réme Összesen 8545 yardot futott és 79 TD-t szerzett a Raiders-ben eltöltött tíz szezon alatt.

Ugyan még McFadden sehol sem tart a számokat elnézve, de könnyen lehet, hogy bent lesz a top tíz Raider RB között, ha befejezi pályafutását. Mért gondolom így? Egyszerû: elég csak egy pillantást vetni a Broncos elleni meccsre. Amirõl ugyan elég vegyes meglátásaim vannak: egyrészrõl fenomenális teljesítményt nyújtott az ifjú RB, másrészrõl pedig jól fenékbe kellett volna billentetni a denveri defensive koordinátort a meccs után. Vagy inkább alatt. Hátha megjön az esze. Ezen már nem érdemes rágódni, viszont McFadden teljesítményén érdemes eltûnõdni egy percig: 16 próbálkozásból 165 yard, ebbõl egy 57 yardos TD és ezzel még nincs vége, ugyanis volt még két elkapás, melyekbõl 31 yardot és egy TD-t szerzett.

A RB már most több yardot szerzett, mint sokan számítottak rá: 557 yarddal és négy hatpontossal vezeti a Radiers RB-k listáját, úgy, hogy eddig minden 2010-es meccsen kezdõ volt.

Akkor jöjjön a fekete leves: a Seahawks újjáéledt védelme, melyet elnézve néha olyan felállásokkal találkozom, hogy csak pislogok. Például a megszokottnál több DB van fent a pályán nickel formációban. „Hat helyett hét defensive back? Hát nor…?” – kérdezem néha magamtól, de mire befejezném a mondatot látom, hogy bizony ez a harmadik és hosszú passzjáték sem jött be az ellennek és megnyugodok. Rövid kitérõ után vissza a futás elleni védelemhez, ami mint azt már említettem a második legjobb a ligában. Mindösszesen 77,5 yard/meccs átlaggal. Most akkor tegye fel a kezét az, aki erre számított. Magasabbra, mert nem látom!

Csöndben megjegyezném, hogy meglepõdnék, ha McFadden 70 körüli yardot futna az otthoni meccsen vasárnap…

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások