A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Roche 970*250
Perfect look 300*300

FAVRE JÁTSZANI FOG?

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Tavaris Jackson QB, Minnesota Vikings

„Brett egy harcos, szóval igazán meglepõdnék, ha nem játszana, de készen állok majd a játékra, ha hívják a számomat” – mondta Jackson. Figyelembe véve Favre fájdalomtûrõ képességének múltbéli bizonyítékait, és a versenyszellemet, ami híressé tette, valóban nem lenne meglepetés, ha Jackson csere maradna. Favre mégiscsak sorozatban 291 alapszakasz-meccsen volt kezdõ, 315 alkalommal, ha a rájátszásokat is beleszámítjuk.

Jackson lehetõsége, hogy a Minnesota kezdõ irányíja legyen már kétszer is eljött, és el is úszott. Elég kiábrándító teljesítményt nyújtott ahhoz, hogy a Vikings-nál képesek legyenek Mississippi-be utazni egy öreg irányítóért. Jackson elmondta: „A teljes folyamat alatt keményen dolgoztam, és ezt folytatni fogom. Most az a fontos, hogy kimenjek a pályára, és összehozzak pár play-t.” De képes egy irányító fejlõdni, ha a hétvégeken nem csinál mást, csak nézi a kezdõt? Jackson hétfõn így vélekedett: „Ó igen, Úgy érzem, az elmúlt másfél évben sokat fejlõdtem, miközben Brett játékát néztem. Úgy érzem sokat tanultam, talán eddig a legtöbbet egy év alatt, annak ellenére is, hogy nem játszhattam túl sokat.” Példaként azt említette, hogy most már jobban érti a pass protectiont, és azt, hogyan kell gyorsan olvasni a blokkjait, az elkapók helyzetét, és a védelmet, mielõtt eldönti, mikor és hova passzoljon: „Nem vagyok Brett, ezt megértem, és valószínûleg sok olyan dolgot nem fogok látni, amit lát. De én egy más játékos vagyok. Kicsit mozgékonyabb vagyok. Jönni fognak a jó dolgok. Tudom, hogy nem fogok ugyanúgy játszani, mint õ, de úgy érzem, sokat tanultam tõle. Nem fogom megpróbálni, hogy õ legyek. Sokat tanultam tõle, ami segíteni fog abban, hogy jobban játsszak.”

Miután 2006-ban újoncként kétszer volt kezdõ, 2007-ben Jackson megkapta a munkát. Annak ellenére, hogy egy újonc futó, bizonyos Adrian Peterson kellõképpen elvonta a védelmek figyelmét a passzjátékról, a másodéves irányító gyakran következetlennek tûnt, úgy látszott túl sok ez neki. Noha abban az évben 8-4-es mutatót hozott össze kezdõként, 4 meccset sérülései miatt ki kellett hagynia, így csak 9 TD-t passzolt, és egyszer sem jutott 250 yard fölé. Más lehetõség hiányában 2008-ban is õt tartották meg kezdõnek, egészen addig, amíg egy csúnya teljesítmény után hazai pályán kikaptak a Colts-tól, és a saját szurkolóik kifütyülték õket. Brad Childress vezetõedzõ a következõ héten már Gus Frerotte-tal kezdett. Amikor késõbb Frerotte megsérült, Jackson visszakapta a munkáját, de miután decemberben stabil teljesítményt nyújtott, a rájátszás elsõ körében a blitzelni szeretõ Steelers védelemmel nem tudott mit kezdeni. Ez a vereség eredményezte végül Favre leszerzõdtetését, és idén mellette döntöttek.

Egy évvel ezelõtt Jackson és Sage Rosenfels ültek a kispadon. De múlt hónapban Rosenfels-et a New York Giants-hez cserélték, így Jackson mellett Joe Webb a másik csereirányító. Jackson, aki az idei szezon után korlátlan szabadügynökké válik, elmondta, jelenleg semmit nem próbál bebizonyítani. „Most még nem foglalkozok a következõ évvel. Csak a legjobbat próbálom tenni. Idén megpróbálunk Super Bowlt nyerni” – mondta Jackson, akinek eddig mutatója, beleértve egy playoff-meccset, 10-10. Az Alabama State-rõl érkezõ csiszolatlan irányító a 2. körben kelt el a Drafton, idõre volt szüksége a fejlõdéshez. Talán késõn érik be, vagy talán sohasem, de ha Favre elég sérült ahhoz, hogy pihenésre legyen szüksége, egyik elmélet mindenképpen be fog bizonyosodni. „Remélhetõleg ez a pályán is látszódni fog, de eddig most érzem magam a legjobban” – mondta Jackson. Csapattársai következetesen támogatták, mielõtt tavaly Favre megérkezett, és ha kéntelen lesz átvenni a gyeplõt, a játékosok nem fognak kételkedni benne a nagy nyilvánosság elõtt. Kevin Williams DT megjegyezte: „A legvégsõkig megbízunk benne.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások