A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Linea 970*250
Lufi 300*300

ELSTARTOLT AZ AFA KUPA – Zala Predators – Haladás Crushers

Acapella 640×480

A házigazda alakulat, az eredeti tervekkel ellentétben a Gladiators helyett elsõként – idén már sokadszor – a szomszédvári csapattal méretett meg.

Zala Predators – Haladás Crushers 6-14 mondhatnánk, ha szimplán a „számadatokra” szorítkoznánk. Mielõtt azonban felkapnánk a fejünket az eredmény láttán, szükségeltetik elolvasni a teljes beszámolót. Kétségtelen, hogy az elsõ félidõ nem bõvelkedett izgalmakban, eltekintve attól, hogy egyik csapat sem tudott elhúzni.

Vendég visszahordással vette kezdetét találkozó, ahol már az elsõ play során a Gyõr Sharks egyik topjátékosának Schwarz Ferencnek (#39) a futásaira alapozott az ellenfél, ahogy annak végén az ugyancsak gyõri illetõségû fullback Kiss Zoltán (#44) szerezte az elsõ first downt is. A mérkõzés egészét tekintve elmondható, hogy bár nem gyorsvonatként, de éppen ezért az órát a javukra fordítva tudtak elõre haladni a zöldmezesek.

Míg a Predators az elsõ negyedben mindössze egyetlen támadást vezetett, ezt is egy együttes erõvel megszerzett fumbe-nak köszönhették. Egyed Balázs (#43), Magyaros Attila #58, Somogyi Richárd (#9) hármasa szerezte meg a labdát. Ezután Cseh Németh István (#92) mintegy 20 yardos elkapása, illetve Molnár Géza (#30) futása révén eljutottak ugyan a redzone-ig, onnan többek közt a futó elcsúszása miatt inkább hátrafele haladtak, mígnem a 30 yardos field goal kísérlet a kapufán landolt.

A vasiak második akciója során Schwarz futását a Becs Lászlónak (#89) érkezõ passz követte, a Sharks elkapója azonban hiába lódult meg a labdával, az már elõtte földet ért.

A Schwarz és Kiss páros mellett aztán Janzsó Csanád (#34) illetve Zax Norbert (#85) is bekapcsolódott a yardszerzésbe míg 1-1 offside elõzményû first down után utóbbi megszerezte csapatának a negyediket; majd egy screen passzból egy touchdownt is, amit aztán visszafújtak a második negyed elején.

A zalai alakulat második támadási lehetõségét sem tudta kihasználni, amit még tetézett az is, hogy Gyõrffy Márk (#15) a punt során elcsúszott, ugyanakkor ezzel megelõzte a már érkezõ blokkot és az esetleges fumble-t.

Kedvezõ pozícióba – a ZP 35 yardosa – érkezett így viszont a vendég offense, és a Schwarz-Zax duó révén hamar a redzone-on belülre kerültek és bár 1-1 passz mindkettõjük esetén incomplete volt – az egyik Erki Kiss Péter (#5) jóvoltából – negyedikre Schwarz Ferenc végül átküzdötte magát a zalai védõkön, maga mögött hagyva az utolsó néhány yardot is, 6 ponttal gazdagítva ezzel a Crusherst. Az extrát nem sikerült értékesíteni.

Lõke Dániel (#8) is igyekezett kivenni a részét a futásokból hazai oldalon, az ellenfél területét így sem sikerült elérnie a Predatorsnak, így ez a play is punntal zárult.

A Crushers részérõl Számedli Richárd (#12) érkezett irányítani, néhány futáskísérlet után aztán Baranyai Bence (#11) vette vissza a stafétát, passza azonban Erki Kiss Péter kezében landolt. A nem várt lehetõséget 5 yardos elkapásával igyekezett „meghálálni” Illés Zoltán (#98), mondhatni hiába volt azonban a lendület, a play közepén megszólaló sípszó a félidõ végét jelentette…

A félidõben a tombolajáték keretében csapatrelikviák, illetve a fõvárosi állatkert felajánlásai kerültek kisorsolásra. Ezúton is köszönet mind ezekért, mind az urnába dobott önkéntes felajánlásokért.

A szünet után elsõként a zalai támadók kaptak lehetõséget, túl sok idõt mégsem tölthettek a pályán egy Guczogi Görgy (#52) által behúzott interception „közbeszólt”. Hasznos Sebastianra (#25) ugyan még idejében érkezett a blokk Egyed Balázs részérõl, de a  Baranyai-Schwarz-Piskor Péter (#87) trióval eljutott a Crushers a redzone-ig, ahol végül egy meghiúsult mezõnygól kísérlettel zártak.

A futójátékosban nem bõvelkedõ Ragadozók továbbra is Molnár Gézára alapoztak, aki Cseh-Németh elkapásai illetve az irányítófutás mellett szintén megszerezte a maga first downjait, de ez még mindig kevésnek bizonyult a pontszerzõ pozícióhoz; jóllehet a drive végén a punt helyett passzjátékot hívtak a negyedik negyed elején.

Nem úgy a vendégek, akik sem a QB futásokkal, sem passzal nem tudtak kitörni, így rúgással zártak

Talán legabszurdabbul indult az a hazai akció, amikor is Sándor Tamás (#3) WR kétszer is elcsúszott – az akkorra már jócskán sáros pályán – ennek ellenére a legsikeresebb volt mind közül. Cseh Németh István elkapásai – köztük egy 20 yardos – kellõ alapot nyújtottak, hogy újra a vörös zónán belül kerüljenek és onnan ezúttal pontokkal távozzanak. Az utolsó 8 yardon az irányító Farkas F. Balázs „szállította” a tojáslabdát és ezzel a touchdownt is.

Nem épp a sikeres rúgások meccse volt a szombati, így az extra itt is kimaradt.

6-6-os állásnál ismételten Schwarz Ferenc került bevetésre a Zúzók oldalán – akit többek közt Magyaros Attila igyekezett megállítani, „cserébe” kisebb sérüléssel kényszerült elhagyni a pályát – aminek ezúttal sem maradt el az eredménye: Zax Norbertet még eredményesen „vette ki a játékból” Váradi Ádám (#24) és Somogyi Richárd, Schwarz viszont már megállíthatatlannak bizonyult. Ezzel és a megfutott a extrával a gyõri RB újabb 8 pontot írt a Haladás neve mellé.

Egy-egy támadásra volt még idõ, ez azonban érdemben már nem változtatott a mérkõzés végeredményén, az utolsó play során a Crushers játékosai letérdelve futtatták le a hátralévõ másodperceket.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások