A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Tesa 970*250
Stihl-hja-300×300

’AZ IRÁNYÍTÓK A HIBÁSAK’

Acapella 640×480

Fotón: Hines Ward WR, Pittsburgh Steelers

A Pittsburgh Post-Gazette újságírója az utóbbi idõben egyre inkább a figyelem középpontjába kerülõ fizikális játékról beszélgetett az elkapóval, aki szerint nem csak a védõjátékosok hibáztathatók a kemény ütközések miatt.

„Vicces, de épp a meccs elõtt beszélgettünk Massaquoival (WR – Browns) az irányítókról. Mondtam neki, hogy kemény dió három különbözõ irányító alatt játszani, fõleg ha az egyik még újonc. Ha úgy gondol rád, mint a legbiztosabb célpontjára, akkor végig téged fog követni a szemével. Ez történt az alatt a play alatt is, amikor Massaquoi a földre került. Colt McCoy (a Browns újonc irányítója)  végig õt követte a szemével és ezt vette észre James (Harrison) is, úgyhogy tudta kinek fog menni a passz” – nyilatkozta Ward.

A hétvége másik nagy ütközése a Falcons cornerbackje, Dunta Robinson és az Eagles elkapója, DeSean Jackson között történt. Ward ezt sem hagyta szó nélkül: „Az irányítója (Kevin Kolb) egyszerûen nem látta, hogy ott van a cornerback és így közvetlenül belevezette csapattársát. Robinsonnak mégis mit kellett volna tennie? A vállával ütközött. Nem volt szabálytalan. Ha alacsonyabban szerel, akkor Jackson térdének és ezzel a karrierjének vetett volna véget. Vajon erre akar minket ösztönözni a liga?”

Bár nem túl gyakori, hogy egy elkapó az irányítók ellen emel szót, Ward megvédte csapattársát és olyan szemszögbõl engedett rálátást a történtekre, aminek megvan a maga súlya. Könnyû Harrisont és Robinsont hibáztatni, de valójában õk csak azt tették, amit tenniük kellett. Amíg az irányítók a védõk között lévõ szûk helyre próbálják bepasszolni a labdát, addig bizony az elkapók lesznek a kemény ütközések elszenvedõi.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások