A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Gancia 970*250
EfEf 300*300

VÁLASZ AZ ERÕSZAKRA

acapella 640×480

Fotón: James Harrison LB (Steelers) és Mohamed Massaquoi WR (Browns)

Kedden James Harrison, a Pittsburgh Steelers linebackere 75.000 dollárnyi, míg Brandon Meriweather, a New England Patriots safety-je, valamint Dunta Robinson, az Atlanta Falcons cornerbackje fejenként 50.000 dollárnyi pénzbüntetést kaptak. A múltban ezért vagy pénzbüntetés, vagy pedig a meccsrõl való kiállítás járt a szabálytalan ütközésért. Az NFL azonban kénytelen volt szigorítani, miután egész sorozat, túlságosan erõszakos szerelés történt, amelyek agyrázkódásokat okoztak.

Ray Anderson, az NFL futballal kapcsolatos tevékenységekért felelõs alelnöke jelezte, a felfüggesztések akár azonnal megtörténhetnek, a múlt hétvégi meccsek eseményei miatt visszamenõleg is. De Greg Aiello, az NFL szóvivõje elmondta, a liga korrekt módon elõbb figyelmeztetni akarta a csapatokat, és a mai napon szétküld egy emlékeztetõt, amelyben felhívják a figyelmet a változásokra.

Todd Heap, a Baltimore Ravens tight endje szenvedett el egy alattomos ütést Meriweathertõl, Heap azok közé sorolta ezt a szerelést, „amelyeknek nem kellett volna megtörténniük.” Robinson és az Eagles elkapója, DeSean Jackson akkor ütötték ki egymást, amikor ijesztõ látványt nyújtva összeütköztek, Robinson elõrevetõdött, hogy szerelje az elkapót. Mindketten agyrázkódást szenvedtek. Harrison pedig a Mohamed Massaquoi-n bemutatott ütközése miatt kapott büntetést. Joshua Cribbs-et sem kímélte, de ez nem szerepelt az indoklásban, habár neki is agyrázkódást okozott, de a liga szerint nem szabálytalan szerelés által történt. Bill Parise, Harrison ügynöke „megdöbbentõnek” nevezte a büntetést, és azt mondta, fellebbezni fognak. Kihangsúlyozta, szerinte egyik play miatt sem járt volna büntetés. „Beszéltem James-szel, és nagyon dühös. Eléggé összezavarodott azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell játszani a futballt” – mondta Parise.

A liga megjegyezte, Harrison visszaesõ elkövetõ, szeptember 19-én, a Tennessee felett aratott gyõztes meccsen is 5.000 dolláros büntetést kapott szükségtelen durvaságért. A három játékosnak küldött levélben Anderson ezt írta: „A következõ vétség a pénzbüntetés mértékének emelésével, és eltiltással járhat.

Brian Ayrault, Massaquoi ügynöke úgy gondolja, az NFL nem volt elég szigorú a Steelers LB-jével: „Harrison az elmúlt 3 évben 20 millió dollárt keresett, és csak 75.000 a büntetés? Számomra ez nem elrettentõ. Ezen a héten a Browns-nál valószínûleg hiányozni fog egy kezdõ játékos. Nem hiszem, hogy ez a büntetés elrettentõ, vagy méltányos a versenyképesség fényében. A büntetés nem ért fel a tett mértékével.”

DeMaurice Smith, az NFL Játékosok Szövetségének igazgatója nem válaszolt határozottan arra a kérdésre, hogy a liga egyeztetett-e a Szövetséggel a büntetések szigorítása elõtt, egyszerûen annyit mondott, minden nap beszél Roger Goodell fõbiztossal. „A problémát a ligával közösen fogjuk megvizsgálni. Mindent támogatok, ami a játékosok biztonságát növeli. De ugyanakkor nem csak a mikrokörnyezetet vizsgálom” – mondta Smith.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások