A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Henkel 970*250
Lake11-hja-300×300

URLACHER NEM ÖRÜL

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Brian Urlacher MLB, Chicago Bears

Brian Urlacher linebackert sokként érte a hír, hogy az „elkövetõket” mostantól fel is függeszthetik, ha az ellenfél fejére, vagy nyaki részére ütköznek. Ray Anderson, a liga futballal kapcsolatos tevékenységeiért felelõs alelnöke kedden elmondta, a szabályok nem változnak, csak jobban érvényesítik azokat. Urlacher így vélekedett: „Ez futball. Mindig lesznek nagy ütközések. Nem értem, hogyan tehetik ezt egyetlen, ütközésekkel teli hétvége után. És nem értem, hogyan függeszthetnek fel ezért valakit. Szerintem ez egy nagy rakás hülyeség. Tudják akkor inkább mit kellene tennünk? Zászlócskákat kellene tenni mindenkire. Hozzuk létre az NFFL-t, a Nemzeti Flag Football Ligát. Hihetetlen.”

Urlacher azt sem tudta elhinni, hogy az NFL kedden 75.000 dolláros büntetést szabott ki James Harrisonra, a Pittsburgh Steelers linebackerére, amiért vasárnap kiütötte Mohamed Massaquoi-t, a Cleveland Browns elkapóját. Dunta Robinson, az Atlanta Falcons defensive backje pedig 50.000 dollárnyi büntetést kapott, amiért ugyanezt tette DeSean Jacksonnal, a Philadelphia Eagles elkapójával. Jackson komoly agyrázkódást szenvedett. Brandon Meriweather pedig, a New England Patriots safety-je 50.000 dollárral lett szegényebb a Baltimore Ravens tight endjén, Todd Heapen bemutatott ütközése miatt. Egyiküket sem függesztették fel, Harrison pedig azért kapott nagyobb büntetést, mert visszaesõ.

„Az elmúlt hétvégén egyetlen rossz ütközés történt, ez pedig Meriweather szerelése. A másik kettõ szabályos volt. Robinson szerelése remek volt. Mindketten teljes sebességgel futottak. Ha erõltetni fogják ezeket a dolgokat, akkor a támadó falemberek cut blockjaira is figyelni kellene. Ezek rosszabbak lehetnek, mint a fejet ért ütés. Néhány agyrázkódás esetében kihagysz egy meccset. De egy térdsérülés véget vethet a pályafutásodnak” – érvelt Urlacher.

Anderson világossá tette, a liga nem a nagy, elsöprõ ütközéseket fogja büntetni, hanem a védtelen játékosok fejére vagy nyakára irányuló ütéseket, amelyek során a szerelõ az alkarját, vállát, vagy sisakját használja. Chris Harris safety, a Bears egyik legkeményebb védõje Twitteren nyilvánította ki véleményét: „Én a játékosok biztonsága mellett vagyok. Ez egy erõszakos, brutális sport. A másodperc törtrésze alatt kell döntést hozni, amikor ütközünk. DB-ként az a dolgom, hogy megállítsam a play-t, vagy fumble-t okozzak. Ebben a ligában nem lehet félvállról venni a szerelést, mert az olyan játékosok, mint Adrian Peterson, Josh Cribbs, vagy Anquan Boldin ki fognak törni belõle. A határvonal vékony. Biztos vagyok benne, hogy Dick Butkus, Mike Singletary, Richard Dent, Doug Plank vagy Otis Wilson nem gondolták meg kétszer, amikor ütközni kellett valakivel, de most az NFL ezt akarja tõlünk.” Harris azon is elmélkedett, vajon a liga azokra a futókra is lecsap-e, akik a sisakjukkal törne maguknak utat.

Urlacher így folytatta: „Egyet elmondhatok: nem fogok sokat gondolkodni, amikor ütköznöm kell. Nem hinném, hogy sokan fognak. Ez futball. Ha sokat gondolkodsz, lecsúszik a tackle. Nem lehet tétovázni. Bennünket egyfajta játékra tanítottak, az pedig a gyors játék. Ez az egész eléggé frusztráló számomra. A védelem már így is hátrányban van azáltal, hogy a cornerbackek 5 yardon túl nem ütközhetnek az elkapóval. Az irányítók kidobhatják a labdát a pályáról, ha nincsenek a zsebben. Tudom, hogy ez a liga a támadásokról szól, és tudom, hogy az emberek pontokat szeretnének látni, de a fenébe is, ember.” Egy Bears-játékostól látott legerõszakosabb ütközést talán szintén vasárnap láthattuk, amikor Earl Bennett elkapó kifektette Jon Ryant, a Seahawks punterét. Ez akkor történt, amikor Devin Hester 89 yardos visszahordott TD-t szerzett. Urlacher errõl így beszélt: „Az is egy szép, tiszta ütközés volt. Ha nem akarnak ütközéseket, vegyik ki a játékból a kickoff visszahordást és a kickoffot, mert a futballban ott történnek a legerõszakosabb dolgok. Biztonságot akarnak nekünk, de ez nem fog mindig sikerülni. Ez futball.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások