A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Acapella 970×250
Stihl 300*300

A SACK-HIÁNY MIATT SZENVED A BILLS

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Fotón: Reggie Torbor OLB, Buffalo Bills

Torbor mostanság ritkán kerül az irányítók közelébe, de a Buffalo többi védõje sem remekel igazán a pass-rush terén, pedig az elsõéves koordinátor, George Edwards nem ezt várta egységétõl, amikor a hagyományos 4-3-as felállás helyett az agresszívabb 3-4-es sémát választotta. A gárda sok problémával küzd, a futás elleni védekezés hiányától az új rendszer okozta fejetlenségig, így az ellenfél irányítóinak bõven van idejük átnézni a pályát és megtalálni a megfelelõ célpontot.

„Amikor 300 yardnyi futást engedsz, akkor nem sok esélyed nyílik rá, hogy nyomást gyakorolj az irányítókra. Még ha úgy is döntenének, hogy passzolnak, biztos, hogy play-actiont választanak, mert a másik oldalon mindenki arra koncentrál, hogy megállítsa a futást. Így pedig megnyílik az út a nagy passzjátékok elõtt is. A fociban a védelem arról szól, hogy útját álljuk a futóknak, mert ha ez nem sikerül, akkor kemény feladat elé nézünk. Nem fogunk tudni sackkelni, interceptiont elérni, és minden elromlik” – osztotta meg nézeteit Torbor.

A Buffalo úgy váltott 3-4-es felállásra, hogy nem javította fel állományát az új sémában jártas játékosokkal, így a gárda máris hátránnyal kezdte a szezont. A fal és a linebacker sor négy kezdõjátékosa például sohasem játszott 3-4-ben. A séma, mivel három falemberre épül, Torbor szerint is nagyobb felelõsséget rak a hátrébb játszók vállára: „A legtöbb 4-3-as linebackernek elég csak utat törni és szerelni a labdavivõt, de a 3-4-ben mindenkinek két lyukra kell figyelnie, szóval többnyire nehezebb eljutni a labdáig.”

A Bills játékosai ugyan megértették Edwards rendszerét, egyelõre az edzéseken mutatott formát még nem sikerült elõhozni a vasárnapi összecsapásokon. A gárda már négy meccs óta folyamatosan 30, vagy annál több pontot szed be ellenfeleitõl, amire a franchise 1960-as alapítása óta nem volt példa. Torbor mindenesetre bizakodik és hiszi, hogy  3-4-es védelmük, hamarosan sokkal produktívabb lesz.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások