A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Stihl 970*250
Henkel 300*300

A TIMMONS-HATÁS

acapella 640×480

Fotón: Lawrence Timmons ILB, Pittsburgh Steelers

A hatodik játékhetet Timmons már 48 szereléssel kezdi, pedig a Pittsburgh csupán négy meccset játszott. Ha ugyanilyen ütemben halad, a szezon végére 192 szerelést jósolhatunk neki. Ráadásul a 48 szerelésébõl legalább 32 alkalommal futást állított meg. A Pro Football Weekly-nek adott interjújában az LB elmondta, hogy teljes szemléletváltásra volt szüksége, hogy javítson futás elleni védekezésén: „Kell egyfajta elõkészület, mint amikor edzésre készülök. Még mindig próbálok dolgozni a jobb lábmunkámon, vagy hogy jobban olvassam a guardok mozgását. Minden eszközt bevetek idén, hogy kellõképpen helytállhassak vasárnaponként.”

Bár a 24 éves linebacker a Florida State 4-3-as sémájának szélén játszott, a Steelers-ben megmutatta, hogy képes egy erõteljesebb játékot megkívánó poszton is teljesíteni és egyike lett azon pittsburghi sztárjátékosoknak, akik futásonként átlagosan kevesebb, mint 3 yardot engedtek az ellenfeleknek. A csapat védelme meglehetõsen hatékony a futások ellen, ami Timmons szerint annak köszönhetõ, hogy a játékosok becsülettel végzik feladatukat. „Senki nem akar egyszerre túl sok mindent csinálni. Mindenki csak a saját munkájára koncentrál és tudjuk, hogy ha rendesen elvégezzük a saját dolgunkat, akkor jók leszünk. Ez a mi játéktervünk” – mondta az LB.

Persze ehhez az is kell, hogy kiváló sportolók alkossák a védelmet. Timmons kivételes képességeinek köszönhetõen a scrimmage szinte állandóan zsúfolt, arról nem is beszélve, hogy a védõ már passzsiettetésébõl is adott ízelítõt (összesen 13 sackkel rendelkezik). Elmondása szerint két évbe tellett, míg belerázódott Dick LeBeau védelmébe és tavaly már kezdõként mutatott be 78 szerelést, 7 sacket és 4 kierõszakolt fumble-t. Mint mostanra már kiderült a tavalyi idény csupán az elõszobája volt egy szépen épülõ karriernek.

„Tavaly szinte mindent megtanultam és most már csak arra kell odafigyelnem, hogy mindent a helyére rakjak. Már sokkal kényelmesebben érzem magam a pályán, nem kell annyit gondolkodnom, minden jön magától, és ez nagyon sokat számít.”

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások