A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Heszperidák 970*250
Henkel 300*300

VI. HUNGARIAN BOWL / Wolves-Tigers

finn wellness 640*360

1. negyed 

A kezdõrúgást a fõvárosiak végezték el, így a nyírségiek vezethették az elsõ támadást. A drive gyorsan véget ért, és punt keretében átadták a kezdeményezés jogát a Farkasoknak. A címvédõ a félpályáról indíthatta az elsõ támadását, és ügyes futásokkal érték el a Tigrisek red zone-ját. Amikor a 12 yardos vonalhoz ért a Wolves, Récsey Dávid QB kiváló passzal célozta meg Király Csanádot WR, aki magabiztosan húzta le a labdát a célterületen. Az extra pontot Pesti Kristóf gond nélkül rúgta be, így a fõvárosiak pillanatok alatt 7-0-ás elõnyre tettek szert. 

A Tigrisek újbóli próbálkozása sem hozott eredményt, és puntra kényszerültek. A punt végül a long snap elrontása miatt meghiúsult, és a Farkasok egészen kiváló pozícióból indíthatták a második drive-jukat. Az újabb pontokra ennek megfelelõen nem is kellett sokat várni, és a harmadik kísérletnél Récsey egy 13 yardos, remekbe szabott ívelt passzal találta meg Lausch Attilát, aki újabb touchdownt szállított a bajnokcsapathoz. Az extra pont ezúttal is a helyére került, így 14-0-ás elõnyre tett szert a Wolves.

A Nyíregyháza ismét nekifeszült, de megint nem tudtak first downt elérni. Ezután kissé olyan érzése volt a nézõknek, mintha visszajátszást látnának, ugyanis a Tigers megint elrontotta a puntot, és ezúttal ugyan komoly nehézségek árán sikerült elrúgni a labdát, de a Wolves újra a kihívó térfelére kezdhette meg a támadását. Azonban a Farkasok az újabb lehetõségbõl már nem voltak képesek touchdown elérni, de Pesti 36 yardos mezõnygólja azt jelentette, hogy 17-0-ra vezetett a címvédõ.

2. negyed

A Tigers ismét megkapta a labdabirtoklás jogát, de többre ezúttal sem tellett az erejükbõl, mint a korábbiakban. A harmadik kísérletre Vasyl Jordan irányítót sackelte a Wolves védelembõl Ikechukwu Mbagwu. A Tigers puntja ezúttal már jobban sikerült, de mindez keveset számított azt követõen, hogy Cseperkáló Péter RB hosszú futásával 4 yardra megközelítette a kihívó célterületét. Innen már csak házi feladat volt a brillírozó támadósornak a touchdown, amelyet ezúttal 5 yardos passz keretében Piros Krisztián szállított, 24-0-ra alakítva az eredményt. 

A nagy különbség ellenére a Tigers az újabb drive-ra összekapta magát, és Jordan vezetésével egészen a Wolves 3 yardos vonaláig jutottak. Itt azonban beütött a krach, és a karmester passzkísérletét Ágota Balázs LB vadászta le, és hordta vissza touchdownra. A jutalompont ezúttal nem sikerült, de így is 30 pontos különbség alakult ki a két csapat között. Hogy aztán végül ez nem a félideji eredmény volt, arról megint csak a Wolves gondoskodott, és 20 yardos elkapással Lausch Attila önmaga második, csapata ötödik touchdownját érte el. Ezt követõen a pluszponttal alakult ki a 37-0-ás állást. 

Az elsõ félidõben szembetûnõ volt, hogy amíg a passzsiettetés a hazai oldalon remekül mûködött, addig a Tigers nem volt képes megzavarni a Farkasok támadásait. Récsey ennek megfelelõen szinte zavartalanul kereshette célpontjait, míg Jordant a Wolves védõi nem hagyták lélegzethez jutni. 

3. negyed

A harmadik negyedet megelõzõen a bírók bejelentették, hogy a 35 pont feletti különbség miatt a mercy rule szabályai léptek életbe. A folytatásban az erõtõl duzzadó Wolves ott folytatta a második félidõt, ahol az elsõ abbahagyta. Még csak a Tigers 35 yardos vonalánál jártak, de Cseperkálót nem zavarta a távolság, és egyetlen futásból teljesítette az end zone-ig hátralévõ távolságot. A 44-0 hûen tükrözte a két csapat közötti különbséget.

A nyíregyházi gárdán ekkor már nem volt látható a motiváltság, amit ezúttal egy fumble is jelzett. A címvédõ ismét remek mezõnypozícióval indult neki újra a támadásnak, és ahogy azt megszoktuk, ezúttal is szinte akadálytalanul haladtak elõre. Az újabb touchdownt egy 2 yardos futás keretében Koleszár Dávid RB szállította. Ezzel a különbség már egészen demoralizáló szintet ért el, hiszen 51-0-ra módosult az állás. 

4. negyed

A Tigers ismét erõtlenül próbálkozott, és puntolni kényszerült, míg ahogy megszokhattuk, a Wolves újfent magabiztos drive-ot mutatott be, ami a korábbiakhoz hasonlóan megint hatpontos találatot eredményezett. A Farkasok csereirányítója, Deák Balázs passzából 10 yardos touchdown elkapással Majoros Csaba WR növelte tovább a különbséget. 58-0 után a fekete mezben játszó nyírségiek ismételten megpróbálkoztak a lehetetlennel, és Jordan egy fake játék után 4. kísérletnél volt képes megfutni a first downhoz szükséges yardokat.

A Tigers irányítója minden megtett azért, hogy pontokat szerezzenek, de ez csak egy interceptiont eredményezett, amelyet a Wolves részérõl Hubay Mátyás gyûjtött be. Ekkor már 2 percen belül jártunk, alig maradt hátra idõ ahhoz, hogy a Farkasok tovább növeljék elõnyüket. Ennek ellenére a piros-feketék mentek tovább elõre, de lepörögtek a hátralévõ másodpercek, és hivatalosan is kijelenthettük, hogy 2010 legjobb együttese a Budapest Wolves.

Budapest Wolves – Nyíregyháza Tigers 58-0 (17-0, 20-0, 14-0, 7-0)

Egy rendkívül egyoldalú találkozót láthattak azok a szurkoló, akik szombati programjukként a magyar nagydöntõ megtekintését választották. A Wolves az elsõ pillanattól kezdve szemernyi kétséget nem hagyott afelõl, hogy az újabb bajnoki címért léptek pályára a Szõnyi úton. A Nyíregyháza játékosait az egész éves szereplésükért csak dicsérni lehet, de a Farkasok ellenében nem tudtak felnõni a feladathoz, és eleinte csak esélytelenül, késõbb már hit nélkül vezetgették támadásaikat. A Wolves megnyerte története 4. bajnoki címét, ezzel továbbra is veretlen a magyar csapatokkal szemben.  

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások