A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Henkel 970*250
Heszperidák 300*300

ÚJ VÉRTESZT

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Az eljárás lényege abban áll, hogy képes lesz kimutatni egy olyan típusú fehérjét, amelynek az a funkciója, hogy a károsodott agysejteket a véráramba jutassa. Ezzel mindössze egy vérvételre lesz szükség ahhoz, hogy megállapíthassák egy játékos esetében, hogy szenvedett bármilyen fokú agyi sérülést.

Azonban a jó hírek nem járnak egyedül. A futball szempontjából ez ugyanis komoly hátrányokkal járhat. Mivel az eljárás rendkívül egyszerû, és gyakorlatilag bárhol elvégezhetõ lenne, így a fiatal sportolók szülei azonnal tudomást szereznének az egyébként csekély sérülésekrõl, és megtiltanák a gyermekeiknek, hogy edzésekre járjanak. Ezzel pedig a sportág utánpótlási helyzete szûkülne be igen komolyan.

Egyetért ezzel Dr. Jeffrey Bazarian baleseti specialista is, aki szerint nem célszerû az új módszer segítségével az apróbb problémákra fókuszálni. „Ha olyan esetekre használjuk, amelyek egyébként még kórházi kezelést sem igényelnének, az potenciálisan komoly hiba volna” – nyilatkozta a szakértõ orvos. Ugyanakkor azt mindenki tudja, hogy az agyrázkódásos eseteket komolyan kell venni, hiszen egy futball játékos hajlamos elbagatellizálni saját baját annak érdekében, hogy minél elõbb pályára léphessen.

Forrás: profootballtalk.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások