A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
M-gel 970-250
Finn wellness 300×300

ZSEBEK HARCA – VI. Hungarian Bowl

acapella 640×480

Két évvel ezelõtt egy nagyon izgalmas meccs szemtanúi lehettünk. A IV. Hungarian Bowl keretein belül a feltörekvõ Cowboys igen szépen megszorongatta a Farkasokat, akik azonban a második félidõben összeszedték magukat és megnyerték a döntõt. Akkor sokan azt mondták, hogy következõ évben a Cowboys bajnok lesz. Nem jött be a jóslat, viszont a Cowboys-t kigolyózó Gyõr Sharks ismét kemény ellenfélnek mutatkozott 2009-ben. Azonban legyûrni õk sem tudták a bajnokot. 

Idén kicsit megkeverte a sors a lapokat. A Gyõr nem indult a bajnokságban, a Cowboys-t pedig az évrõl-évre erõsödõ Nyíregyháza Tigers egy szoros meccsen kiütötte a nyeregbõl, így õk jutottak a döntõbe. A szûk keret a szezon végére igen sérülékennyé tette a Cowboys-t, így mondhatjuk, hogy valóban a legesélyesebb „második” került tûz közelbe. 

A Wolves mindkét csapatot egyébként fõlényesen gyõzte le az alapszakaszban és veretlenül jutott az elõdöntõbe, ahol a harmadik 5-1-es mérlegû csapattal, az Újbuda Rebels-szel találkozott. A meccsen nagyon sok sérültet szedtek össze, de így is sikerült 17-7-re megnyerni a fizikálisan igen megterhelõ összecsapást.

Holnap azonban tiszta lappal indul mindenki az arany megszerzéséért. Ismét egy szoros és izgalmas meccs várhat ránk a BVSC már sokat látott füvén, ha mindkét csapat felhasználja az utolsó tartalékait is. 

Tavasszal láthattuk, hogy a Tigrisek egy egész félidõn keresztül nem tudtak mit kezdeni a Wolves-szal. A meccs alatt Vasyl Jordan több interceptiont dobott, ebbõl az egyiket Filip Miletic linebacker vissza is hordta touchdown-ra. Az egész farkas-defense nem nagyon hagyott teret a Tigers passzainak és  – valljuk be – elég kezdetleges futásainak. Récsey Dávid is nagyon jól bizonyította azon a meccsen, hogy képes lesz Lendvai Attilát quarterback poszton helyettesíteni õsszel. 

Azonban Récsey most térd problémákkal küszködik. Nem lehet tudni, hogy tud-e irányítani a meccsen, de ha igen akkor sem biztos, hogy többet fog bírni néhány drive-nál. Ha nem játszik, akkor a Farkasok csere irányítóinak kell helyt állnia az egész mérkõzés alatt, ami igen nagy kihívás az egész offense-nek. Tovább rontja a helyzetet, hogy Cseperkáló Péter is sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, viszont õ biztosan pályára lép szombaton. Kérdés, hogy mennyire tudta magát rendbe hozni a szûk felkészülési idõ alatt.

A defense sem ugyanaz, mint az alapszakasz korai stádiumában volt. Filip Miletic nem tud játszani és kérdéses, hogy a Cowboys elleni meccsen kiesett Eric Peterson tudja e vállalni a meccset. 

A Tigrisek ezzel szemben egészségesen és teljes kerettel jönnek a fõvárosba szombat reggel. Valószínûleg igyekeztek nagyon felkészülni a Wolves sémáiból. 10 ukrán légióst is hoznak magukkal, akik most már szerves részét képezik a csapatnak. Az õ sok éves tapasztalatuk képezi azt a pluszt, amivel a Tigers két év alatt a legjobbak közé tudott kerülni. Azonban az ukránok fõleg skill-posztokon jeleskednek. A Tigers futójátéknak hiánya és a statikus offense fal komoly gondot jelenthet a döntõben.

Irányító problémák az egyik oldalon, sebezhetõ offense fal és gyenge futójáték a másikon. Ebbõl levonhatjuk a következtetést: a pass rush döntheti el az idei bajnokság kimenetelét. Ha Jordan-tõl sikerül elvenni egyetlen fegyverét, a sikeres passzjátékot, akkor nagyon átütõ drive-okat nem fogunk látni a keleti csapattól. Ez persze a néha hullámzóan játszó secondary-tõl is függ. Ellenben ha a Tigers is tud nyomást gyakorolni a Farkasok zsebére, akkor elõbb-utóbb kénytelenek lesznek az elõdöntõben közel 150 yardot futó Horváth Gergely lábaira (és szívére) bízni a támadások nagy részét. Egy emberre építeni pedig igen bizonytalan dolog, bár a Rebels ellen bejött. Erre pedig lehet, hogy már feni a fogát a Tigers mobilis linebacker-egysége.

Akárhogy is alakul, reméljük, hogy a hat éve létezõ MAFL egyik legjobb mérkõzését láthatjuk holnap. Az ég felhõs lesz, csapadékot nem jósolnak. Még az is lehet, hogy mindenki jól fogja magát érezni. 

Elvégre ez lenne a lényeg.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások