A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Linea 970*250
Becmol 300×300

MINDENKI MEGÉRTE

acapella 640×480

Nagy újdonság, hogy három hétnyi magabiztos vezetés után John Foxnak át kellett adnia az elsõ helyet, ugyanis Mike Singletary letaszította onnan. A Frisco vezetõedzõjének nem sok hiányzott, hogy kiüvöltse Alex Smith-bõl a gyõzelmet, de végül az Aranyásók elbuktak, Singletary pedig már nem nagyon tudja kire fogni a 0-5-ös kezdést. Hétvégén a Bolts-ot meglepetésre legyõzõ Raiders következik, ha pedig a szigorú tekintetû edzõ még szeretne baseball sapkában a pálya szélén kiabálni játékosaival, ezt a meccset mindenképp be kell húznia. Ha az Oaklandet nem tudják megverni, véleményem szerint Singletary repül.

A korábbi állandó elsõ, a Carolina Panthers vezetõedzõje csak egy helyet esett vissza, ez pedig annak köszönhetõ, hogy a borzalmasan játszó Todd Collins féle Chicagót sem tudták megverni. Ráadásul, ha Frisco nyert volna, John Fox még mindig vezetné a listát, tehát ne legyen arra büszke, hogy van még nála is rosszabb. Most bye week jön, így a tréner készülhet az elsõ olyan hétre, amikor nem kap ki a csapata, meg arra is, hogy most már megetetik vele amit fõzött, ugyanis a bye week elõtti pár nap lett volna a legmegfelelõbb idõszak a kirúgására, márpedig ez nem történt meg, magyarán Fox valószínûleg végigszenvedheti ezt az évet a szétesõ Panthers-zel.

A harmadik helyen Eric Mangini áll, aki a Bengals elleni feltámadást csak az elsõ félidõre tudta áthozni az Atlanta ellen, végül vereség lett a dologból. Most a Pittsburgh, majd a bajnoki címvédõ következik, ami nem jelent túl sok jót az edzõ állására nézve. Az 1-6-os bye week mutató egyelõre több mint valószínû, a pihenõhét alkalmával pedig beleférhet egy edzõváltás, így nem kizárt, hogy Mangini utolsó két meccsére készül a Browns-nál. Ha ez nem lenne elég, még az is idegesítheti az edzõt, hogy jelen pillanatban Colt McCoy, a harmadik számú újonc QB és a vész-vész-vésztartalék Brett Ratliff áll csak a rendelkezésére, Wallace és Delhomme sérültek. Az egyetlen jó dolog, amit elmondhatunk, hogy Mangini megéri a szezon egyharmadát, hiszen a hatodik héten még biztosan õ áll majd a partvonal mellett.

Rögtön a negyedik helyen nyit egy új név a listán, Brad Childress. A Vikings vezetõedzõje idén most kapott helyet elõször a felsorolásban és ha a hétvégén a Dallas ellen nem alakít valamit, akkor biztosan nem is utoljára. 1-3 egy tavalyi NFC döntõs csapattal, ez nem túl szép mutató. Ráadásul a csoport, sõt az egész konferencia olyan sûrû, hogy talán csak egy csapat megy majd innen tovább és egyelõre nagyon úgy tûnik, hogy ez nem a Vikings lesz. A mutató, sõt még azt mondom, hogy nyomokban a játék sem olyan rossz a Vikingeknél, csak az a probléma, hogy ezt a csapatot sokan Super Bowlba várták és a neveket elnézve nem is véletlenül. A csapaton az sem segít, hogy egymást érik a Favre-ügyek, talán Moss érkezésével elindul valami.

Ötödik helyen egy újabb debütálóval van dolgunk és talán sokan meglepõdnek, hogy eddig hogyan kerülhette el a listát. Chan Gailey azért nem kapott eddig helyet a top 5-ben a Bills nyeretlensége ellenére, mert az idei az elsõ éve a csapattal és kijárt neki a türelem. Akár azt is mondhatnánk egyébként, hogy a Bills javuló formát mutat, hiszen most már a „szoros vereségek fázis”-ban vannak az elsõ hetek kilátástalansága után, de ha azt vesszük, hogy a Jags elleni meccs nyerhetõ volt, akkor nem lehetnek elégedettek a szurkolók. Az öt edzõ közül talán Gailey van a legnagyobb biztonságban az év végéig, de úgy néz ki, hogy ennek a csapatnak nem elég csak egy jó irányító, ez pedig hosszú távú mélyrepülést sejtet, ami sosem jó jel egy edzõre nézve.

Írta: Anti Ádám

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások