A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Tesa 970*250
Stihl-hja-300×300

FANTASY ÉRTÉKELÉS – 5.hét

finn wellness 640*360

Fotón: Aaron Rodgers QB, Packers és Jeremy Jarmon DE, Redskins

A Green Bay elvesztette a Washington elleni meccset hosszabbításban, ráadásul a meccs közben elvesztette majdnem az összes kulcsjátékosát a sérüléseknek köszönhetõen. Ezen fontos embereknek a listája tartalmazza Aaron Rodgers QB-t, a vezetõ elkapó Jermichael Finley tight endet, és az NFL idei szezonjának eddig legtöbb sackjét összeszedõ védõjét, Clay Matthews-t.

A vezetõedzõ, Mike McCarthy a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Rodgers a délután utolsó dobásán sérült meg, ami LaRon Landry interceptionjével végzõdött. Az irányító Jeremy Jarmonnal ütközött egy hatalmasat, miután elengedte a labdát. Még nincs információnk arról, hogy Rodgers fog-e játszani a hatodik héten. Természetesen még sok orvossal kell egyeztetnie, mielõtt visszatérhet a pályára.

Finley sérülése elég különös, ugyanis a térde elmondása szerint „kicsit kiugrott a helyérõl”. Az õ kiesésének idejérõl sincs hír, majd a hétfõi MRI után többet tudunk majd mondani. Matthews-nak a térdina sérült meg, és ez legalább egy hét kieséssel jár a Milwaukee Journal Sentinel információi alapján. Ez a sérülés ugyanaz, mint ami az elõzõ két elõszezonban is kísértette Clay-t.

A következõ héten bármi is „maradt” a Packersbõl, a Dolphins-szal nézhetnek szembe, akik egy pihenõhét után térnek vissza. Komoly esély van arra, hogy a cserejátékosok tömege legyen kezdõ a Packers-nél. Ha komolyan befektettél a Packers fantasy játékosaiba – legyen az egy felsõkategóriás irányító, felsõkategóriás tight end, vagy egy tavaly messze legjobb fantasy védelem – legyél bebiztosítva minden téren. Lentebb találhatsz biztosabb, és kevésbé sérülékeny hullámokat.

Ha nem lett volna az a komoly sérüléshullám, ami a Packers-ön végigsöpör, akkor minden bizonnyal Kyle Orton lett volna a hét fantasy „címlapsztorija”. Legfõképpen azért, mert képes volt az NFL egyik legjobb passzvédelmét is szétszedni – még ha ki is kaptak. Orton 314 passzolt yardot szerzett a Ravens ellen – ez már a negyedik 300 yard feletti teljesítménye sorban – és Brandon Lloydnak két, említésre méltó touchdown-passzt adott. A Denver az utolsók között van a ligában futás terén, tehát természetes, hogy a játékidõ nagy részét passzokkal töltik meg. És szinte biztos, hogy ez nem fog változni. A következõ heti meccs hasonlóan érdekes lesz a Jets ellen, és a mostani produkcióból kiindulva, nem kell Ortont lecserélni.

Az ígértnél sokkal nagyobb játékteret kapott Felix Jones a Dallasban. 15-ször futott a labdával 109 yardért, és ehhez négy elkapást is adott 17 yardért. Marion Barber épphogy színre lépett (hat futás), Jones fõleg a negyedik negyedbeli red zone futásokat dominálta.

Malcolm Floyd nyert a legtöbbet Phillip Rivers statisztikai szempontból nagyon masszív napján. Floyd nyolc elkapással végzett 213 yardért, és egy TD-ért. Rivers 10 különbözõ célpontnak kézbesített passzokat (ezek közt kivételesen nem volt Legedu Naanee). Antonio Gates 92 elkapott yardot és egy touchdownt szerzett az Oakland elleni vereség során. Ryan Matthews sokkal élettel telibb és labdabiztosabb volt mint Mike Tolbert a Raiders ellen. Matthews kilenc futással zárt 59 yardért, Tolbertnek 11 futásból sikerült 12 yard, még ha egyszer könnyedén áttörte a gólvonalat egy rövid TD-n.

Bruce Gradkowski lesérült a dobókarján a San Diego elleni gyõzelem során, úgyhogy Jason Campbell vette át a karmesteri pálcát a második félidõre. Campbell 18 passzából 13-at kézbesített 159 yardért. Úgy tûnt a meccs alatt minden passzt Zach Millernek címezett volna, de ez nem igaz, mert a tight end mindössze hat elkapással végzett 62 yardért, és egy touchdown-ért.  Michael Bush 135 yardot szerzett összesen a meccs során, megkapva a teljes munkamennyiséget Darren McFadden hiányzása miatt.

Dez Bryant úgy tûnt megsérült a bokájára a Titans ellen, de késõbb visszatért a játékba. Ezek után a munka nagy része Roy Williams-re és Miles Austinra maradt. Austin egy szenzációs 69 yardos TD-elkapást mutatott be, Williams-t inkább folyamatosan kisebb átadásokkal bombázta Tony Romo, õ egy ilyen passzt követõen 6 yardról jutott be a célterületre.

Marc Clayton a szezon hátralévõ részében az oldalvonal mellett marad, egy térdsérülés következtében. Rettenetesen rossz hír egy olyan játékosról, akinek kitörõen jó szezonja lehetett volna. A St. Louis szinte biztos igazolni fog a szabadügynökpiac zárta elõtt egy elkapót.

A Giants elleni vereség után Gary Kubiak egy kicsit megrémisztette a fantasy közösséget, ugyanis azt mondta, hogy Arian Foster „egy kicsit megütötte” a térdét. De a játékos késõbb ezt megcáfolta, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Lépjünk is tovább.

Willis McGahee teljesen használhatatlan volt a gólvonalon a Ravens elsõ támadásánál. Így Ray Rice kapott lehetõséget ebben a szituációban a meccs további részében. Rice 27 futásból 133 yardot, és két TD-t szerzett. Mindkétszer 1 yardon belülrõl lépte át a gólvonalat. De McGahee megmentette a fantasy napját egy kései 30 yardos touchdown-futással, úgyhogy mindenki boldogan mehetett haza.

Egy kemény napja volt a Maurice Jones Drew tulajdonosoknak, pedig nagyon jó párosításnak tûnt a Buffalo gyengécske futás elleni védelmével szemben. MJD-nek volt egy rövid touchdown-futása, amit visszafújtak egy holding miatt, majd egy csuklósérülést is összeszedett (nem volt komoly, Mojo gyorsan visszatért a pályára).  Deji Karimnak viszont kifejezetten jó napja volt 70 yardot szerezve 15 futásból. Õt igazán érdemes megszerezni, hogy MJD sérülése esetén biztosítva legyél.

Ryan Fitzpatrick szétszedte a Jaguars secondary-t ( 220 yard, 3 touchdown). Ahogy eddig mindenki. A következõ hetekben Vince Young, Matt Cassel, és Tony Romo fogja boldogítani a Jaguars másodvonalát…

Csak egy újabb átlagos nap volt Kyle Orton életében a vasárnapi, amin szinte megállíthatatlan volt. 38 passzából 23 sikerült, 314 yardért és két touchdown-ért. Ráadásul ezt a nagyon erõs, és gyors Baltimore védelem ellen sikerült elérnie. Brandon Lloyd az eddigi öt meccsébõl négyen elérte a 100 yardos határt. Egy emlékezetes elkapást csinált egy kései 44 yardos TD során (hozzá kell tenni, Orton passza is tökéletes volt). Volt idõ, amikor Orton képes volt kettõs emberfogásba dobni a labdába, mikor nem is látta azt. Mostanában darabokra szedi, nem számít kivel van szemben.

Josheph Addai vállsérülést szenvedett a Colts-Chiefs párharc során, ami elég komoly volt ahhoz, hogy ne tudjon visszatérni. Mike Hart helyettesítette õt, aki az egyetlen touchdownt szerezte a meccsen. (Donald Brown inaktív volt egy térdínsérülés miatt). Hart 11 kísérletbõl 50 futott yarddal fejezte be a mérkõzést, és egy nagyon szép elõretörésbõl sikerült 11 yardról bevinnie a célterületre a labdát.

Caleb Hanie-t cserélték be Todd Collins rovására a Chicago meccsen. Collins a lecserélése elõtt hat passzt kézbesített 32 yardért, és 4 (!) passzt 27 visszahordott yardért a Panthers kezébe. 6,3-as passzer ratinget szerzett ezzel a „mutatványával”. Kell ennél több a lecseréléshez?

Fordította: Kocsis Balázs

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások