A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Acapella 970×250
EfEf 300*300

TÚL A HARMADÁN – 2.rész

Acapella 640×480

Fotón: Dwight Freeney DE, Indianapolis Colts

5. James Harrison LB, Steelers

Az egyik legerõsebb játékos a ligában, jogosan õ az egyik alapköve a kõkemény védelemnek. Harrison mesteri szintre emelte szerelési technikáját: alacsonyan marad és gyakorlatilag felökleli az ellenfelet. Azonban mégis a pass rush technikája emeli ki a többi LB közül. 2008-ban 16 alkalommal érte el az ellenfél irányítóját, és a szakértõk szerint õ tud az egyik legjobban fumble-t kiharcolni.

4. Julius Peppers DE, Bears

Peppers nagyszerûen játszott a Párducoknál, de itt mintha újjászületett volna. Sokkal veszélyesebbnek és jobb teljesítményt nyújtónak tûnik. Kifejezetten sackmester alkata van a védõnek. Jobb, ha köddé válik az irányító, ha õ trappol felé, különben csúnya vége lehet a play-nek. Peppers, és a lista harmadik helyén tanyázó Williams nagyobbak és tehetségesebbek az átlagos passz siettetõknél. A Medvék egy kisebb vagyont invesztáltak a védõbe, de jelenleg teljesen elégedettek lehetnek a befektetésükkel.

3. Mario Williams DE, Texans

Annyira tehetséges játékos, hogy az már hihetetlen. Csak két játékos játszott eredményesebben, mint õ a 2010-es szezon eddig eltelt idõszakában. A listán szinte õ az egyetlen olyan játékos, akit állandóan két blokkoló próbál meg távol tartani az irányítótól. Csak kevés játékos hasonlít Williams-re, képességeivel pedig egyenesen senki nem veheti fel a harcot. Megvan az ereje, a termete és a sebessége ahhoz, hogy félelmetes pass rusher legyen. Eddig nem mutatta igazi énjét, de majd ezentúl…

2. Dwight Freeney DE, Colts

Nehéz észrevenni, hogy ha a defensive end kicsit rosszabbul játszik, hiszen még akkor is a QB nyakán lóg. Termete egyszerûen elképesztõ, és elképesztõ az is, amit eddig mûvelt. Ha tavaly nem sérült volna meg a bokája, valószínûleg pályafutásának legjobb szezonját zárta volna, de ezt már sosem tudjuk meg. Az ESPN szakértõje ráadásul úgy gondolja, hogy a Super Bowl is másként ért volna véget, ha a DE egészséges lett volna (de még így is 13,5 sacket gyûjtött be az alapszakasz alatt).

1. DeMarcus Ware LB, Cowboys

Ware a tökéletes pass rusher prototípusa. Iszonyatosan gyors, játéka sima, mozdulatai tökéletesek. Hosszú, nagyon atletikus testalkata van, így tudja távol tartani magától a blokkolókat, de testalkatát meghazudtoló módon képes nagyon alacsonyra kerülni, hogy úgy szerelje az labdás játékost. Állandóan pörög, nehéz, szinte lehetetlen vele lépést tartani. 2008-ban 20 sacket gyûjtött össze. Vajon idén közelébe fog kerülni ennek a számnak?

Fordította: Szûcs Gergõ

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások