A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Perfect Look 970*250
Roche 300*300

ORTON VEZÉRRÉ ÉRIK

acapella 640×480

Fotón: Kyle Orton QB, Denver Broncos

Idén már szem- és fültanúi is lehettünk, hogy a 27 éves QB annyira jól beilleszkedett a támadósorba, amennyire csak lehet. Szárnyaló játékának következményeként az emberek – köztük a Vadlovak legendája, John Elway – elkezdtek igazán hinni Ortonban és az irányító is úgy tekint végre a Broncos-ra, mint saját csapatára. Elway egyelõre csak áradozni tudott a fiatal tehetségrõl: „Kyle most tényleg megmutatta. Engem teljesen lenyûgözött az, ahogy például Brady Quinn érkezésére reagált. Jobb irányítóvá vált, mint amilyen tavaly volt, aminek nagyon örülök.”

A Denver jelenlegi karmestere máris 1419 yarddal vezeti a passzstatisztikát, pedig még csak a szezon negyedénél járunk. Ez a számadat egyébként az NFL történetének második legjobb teljesítménye, ha az elsõ négy mérkõzés statisztikáit nézzük. (Csak Kurt Warner 2000-ben passzolt 1557 yardja jobb Orton számainál.)

Az irányító azonban nem csak a pályán nyújtott teljesítményével érdemelte ki sokak megbecsülését az utóbbi idõben. Pályán kívül mutatott viselkedése is hatalmas mértékû javuláson ment át. Pályafutása során most kezdi elõször ugyanannál a csapatnál második évét és egyáltalán nem tétlenkedik, a pályán kívül is kézbe veszi csapata irányítását. A Purdue egykori játékosa már nem vár edzõi utasításokra, az edzéseken is õ maga kapja össze támadóit.

Az egyetlen dolog, amivel Ortonnak még mindig meggyûlik a baja, a vörös zónán belül van, ugyanis az ellenfél 20 yardos vonalán belül kerülve valami elromlik a támadósoron belül. Ezért van az , hogy a liga alján foglalnak helyet a redzone-ból elért touchdownok tekintetében. Mindössze 7 TD-t hoztak össze, pedig 20 alkalommal is sikerült a végzóna közelébe kerülniük. Ez Elway szerint is rendkívül bosszantó. „Ki kell találniuk, hogy mit kezdjenek a labdával, mert azt a passzjátékot, ami a két 20 yardos vonal között nagyon jól mûködik, a redzone-on belül már jóval nehezebb megvalósítani” – mondta Elway.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások