A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Perfect Look 970*250
Tesa 300*300

MIT NÉZZÜNK AZ 5. HÉTEN?

acapella 640×480

Fotón: Brian Cushing OLB, Houston Texans

MINNESOTA VIKINGS @ NEW YORK JETS

Errõl a meccsrõl nem sokat kell mondanunk, csupán annyit, hogy Brett Favre visszatér New Jersey-be, akárcsak Randy Moss, akinek az elmúlt három hét alatt ez lesz a második találkozója a Jets-szel.

Miért érdemes nézni? Mark Sanchez is olyan jól játszott a legutóbbi három hét alatt, mint bárki más, és a Jets végre egészséges, valamint ismét sorai között tudhatja az eltiltásából visszatérõ Santonio Holmes-t.

Tudtad-e? Favre egy touchdown passzra van pályafutásának 500. hatpontosától. A Vikings TE-je, Visanthe Shiancoe eddig három egymást követõ hétfõ esti rangadón szerzett TD-t. A Jets 4-0-s mutatóval rendelkezik, amióta otthonában fogadja a Vikes-t. Mark Sanchez legalább két touchdownt passzolt az elmúlt 3 hét mindegyikén.

KANSAS CITY CHIEFS @ INDIANAPOLIS COLTS

Ezen a mérkõzésen lép pályára a liga egyetlen idén még veretlen csapata. És ez a csapat nem a Colts.

Miért érdemes nézni? A Chiefs névtelen védelme csendesen teszi a dolgát az új koordinátor Romeo Crennel kezei alatt, bár még nem is néztek szembe olyan erõvel, mint amilyen most vár rájuk. Ráadásul a Colts egymás után kétszer nem igazán szokott veszíteni.

Tudtad-e? A Kansas 2003 óta nem nyitott négy gyõzelemmel. A Chiefs futója, Jamaal Charles az idei szezonban futásonként 7 yardot szerzett. A Colts – hazai pályán – az elmúlt négy alkalommal diadalmaskodott a Chiefs felett. Az Indy elkapójának, Reggie Wayne-nek múlt héten karriercsúcsot jelentõ 15 elkapása volt.

DENVER BRONCOS @ BALTIMORE RAVENS

Egy évvel ezelõtt a Broncos veretlen csapatként látogatott Baltimore-ba, de a mérkõzés után mélyrepülésbe kezdett és hiába indította idényét 6-0-val, lemaradt a playoffról.

Miért érdemes nézni? Kyle Orton, fiatal kora ellenére a liga legszilárdabb és legtermékenyebb irányítója, de vajon képes lesz-e teljesíteni akkor is, ha olyan sziklaszilárd védelemmel kerül szembe, mint amilyen a Ravens-é?

Tudtad-e? A Broncos Josh McDaniels vezetése alatt tavaly októberben 4-0-s mutatóval büszkélkedett. A denveri Brian Dawkins rendelkezik a jelenleg aktív safety-k közül a legtöbb (22) sackkel. Mióta John Harbaugh a Ravens vezetõedzõje a csapatnak 13-4-es az otthoni mutatója. A baltimore-i Terrell Suggs egyike azon két játékosnak a franchise történetében, akik 60 alkalommal vitték földre az ellenfél irányítóit.

NEW YORK GIANTS @ HOUSTON TEXANS

A Giants védelme múlt héten 9 sacket mutatott be a Bears elsõ 20 passzjátéka alatt és most egy olyan gárdával találkoznak, akik számtalanszor választanak passzjátékot.

Miért érdemes nézni? A tavalyi év újonca, Brian Cushing visszatér csapatához, így mindkét oldalon elit passzsiettetõk sorakoznak majd fel.

Tudtad-e? A new yorki Hakeem Nicks az NFC egyik legjobbja, 4 elkapott TD-jével, míg Ahmad Bradshaw-nak karriercsúcsot jelentõ 23 labdahordása volt a 4. héten. A Texans öt NFC csapat elleni mérkõzésbõl négyet megnyert. A houstoni Mario Williams-nek öt sackje van a legutóbbi öt otthoni mérkõzésérõl.

PHILADELPHIA EAGLES @ SAN FRANCISCO 49ERS

Az irányító körhinta tovább forog Philadelphiában. Most Kevin Kolb váltja Michael Vicket, míg a 49ers szurkolói abban reménykednek, hogy náluk is akad olyan, aki versenyre ösztönzi irányítójukat.

Miért érdemes nézni? A Frisco RB-je, Brian Westbrook egykori csapatával néz szembe, de ami a legfontosabb, hogy a Niners mindent megtesz majd, hogy elkerülje a 0-5-ös kezdést és még lejjebb csússzon az NFC Nyugati divízióján belül.

Tudtad-e? DeSean Jackson egy szerzett touchdownjára átlagosan 46,9 elkapott yard jut. Asante Samuel 2006 óta szerzett 30 interceptionjével az NFL legjobbja. A 49ers futója, Frank Gore rendelkezik az RB-k között a legtöbb (29) elkapással. Az újonc Taylor Mays volt 1987 óta az elsõ, aki blokkolt puntból szerzett touchdownt a 49ers-nek.

TENNESSE TITANS @ DALLAS COWBOYS

A Cowboys egy heti pihenõ után tér vissza, ami talán segített javítani önpusztító játékán. Egyelõre a Titans is keresi önmagát, de Chris Johnsonnal még mindig számolni kell.

Miért érdemes nézni? Johnson a legutóbb nem futott túl sokat, és a Dallas futójátéka se túl hatékony, azonban mindkét csapatnak szüksége van a gyõzelemre, hogy lépést tudjon tartani az erõs csoport riválisokkal.

Tudtad-e? A Tennessee legutóbbi 10 meccsét megnyerte az NFC csapatai ellen. Johnson az elmúlt hat idegenbeli összecsapás mindegyikén 100 yard felett futott. Tony Romo négy mérkõzés óta rendelkezik legalább 100-as irányító mutatóval, ha ellenfelei az AFC-bõl jönnek.

GREEN BAY PACKERS @ WASHINGTON REDSKINS

A Redskins azután tér haza, hogy gyõzedelmeskedett a Philadelphia felett, míg a Packers annak ellenére, hogy még mindig nem állt össze igazán, továbbra is tud meccseket nyerni.

Miért érdemes nézni? A Washington már megmutatta, hogy mire képes a passzok ellen, de most az állandóan passzoló, alig futó Packers ellen kell helytállniuk.

Tudtad-e? Aaron Rodgers legutóbbi hét októberi mérkõzésén is 100 feletti irányító mutatót hozott össze. Charles Woodson a harmadik játékos az NFL történetében, aki 10 interceptionbõl is pontot szerzett. A Redskins karmestere, Donovan McNabb legutóbbi öt Packers elleni meccsébõl 4-et megnyert.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások