A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Acapella 970×250
Becmol 300×300

SORSDÖNTÕ

Acapella 640×480

BÉKÉSCSABA RAPTORS:

A csapat rövid története:

2007. október 13-án, majdnem pontosan 3 éve találkoztak a Raptors alapítói elõször, hogy életre hívják Békéscsaba amerikaifoci csapatát. A szavakat tettek követték és 2008-ban már bejegyzett csapatként kutattak ellenfelek után, barátságos mérkõzések voltak terítékre a csapat kezdeti idõszakában (Grizzlies, Goats). 2009 februárjában megszerezték elsõ gyõzelmüket is a Kecskemét Goats ellen.

2009 és 2010 fordulóján két – a megnevezett években egy-egy – aréna kupán készültek fel az elõttük álló, elsõ bajnoki évadnak.

A 2010-es indulási feltételnek megfelelni nem tudó Szeged Bats-cel közös indulás mellett döntött a Raptors és egy sikeres idénnyel sikerült elérniük, hogy osztályozómérkõzés keretében kivívhatják a magasabb divízióban való indulás jogát.

 

Út az osztályozóig:

Steelers – Raptors  27:0

Raptors – Mustangs  24:6

Raptors – Enthroners  7:0

Raptors – Wolves 2 30:3

Cowboys 2 – Raptors 6:24

Eagles – Raptors  13:10

 

Erõsség:

Ryan Long, az amerikai edzõjük által hozott és képviselt mentalitás és gyõzni akarás továbbá a békéscsabai és – a nagyobb tapasztalattal rendelkezõ – szegedi játékosok megfelelõ összhangja lehet döntõ a mérkõzésen.

 

Gyengeség:

Kevés meccstapasztalat, ezen belül is kevés erõs gárda ellen vívott meccstapasztalat. Ahogyan gondot okozhat, hogy nem elég mély kerettel rendelkezik a Raptors a védelemben és a backfielden.

 

Érdekesség: „Itthon vagytok, harcoljatok”, skandálják a hazai nézõk, mikor „fiaik” pályára lépnek. Igen, a Jamina pályán még nem kapott ki a Raptors és minden bizonnyal nem ezen a – sorsdöntõ – mérkõzésen akarják ezt a szép hagyományt megtörni.

 

ÚJPEST BULLDOGS

A csapat rövid története:

Ha hanyagul elfelejtjük a hõskor csapatait ill. a kevés sikerrel zárult próbálkozásokat, akkor kijelenthetjük, hogy a budapesti amerikaifoci ötödik (Wolves, Balckknights, Vipers, Cowboys) gyermekeként jött a világra a Bulldogs.

Elsõ tapogatózó – és sikeres – lépésüket a szintén frissen alakult Gorillaz felé tették, majd nagyobb étvágyukat kielégítendõ a Predatorokon próbálták ki magukat, utóbbi szereplés már egy jókora pofonnal végzõdött.

2008-as szereplésükkel beleszürkültek a mezõnybe ill. mint késõbb kiderült örültek volna ha beleszürkülnek, mert akkor bizonyára nem kellett volna szembenézniük a 2009-es év találmányával az osztályozóval.

A várakozásokat – és egy elõzetes lejátszott edzõmérkõzést – megcáfolva megverték az erõs kerettel kiálló a második alomból való Farkasokat. A lendület nem tartott ki az egész szezonban némi fejlõdés mellett ismét elmaradtak a remélt sikerek.

Hogy biztosítsák a továbblépést a Russ A. Molzahnnal fennálló (táv)kapcsolatot még szorosabbra fûzzék, a Bulldogok hazánkba csábították a jó nevû edzõt.

A 2010-es szereplés a várakozásokkal szembe – egy Soldiers elleni szoros vereséget kivéve – alulmaradt a vártaktól, olyannyira, hogy meg kell küzdeniük a magasabb ligában való szereplésért, az ott maradásukért.

 

Út az osztályozóig:

Soldiers – Bulldogs 14:13

Bulldogs – Rebels  2:46

Tigers – Bulldogs  61:0

Bulldogs – Gorillaz 14:42

Bulldogs – Wildfires  12:37

Wolves – Bulldogs  57:0

 

Erõsség:

Russ A. Molzahn. Az edzõt minden – tétnélküli vagy azzal bíró – mérkõzésen ott látni kamerájával, szorgalmasan jegyzetelve, felmérve az ellenfelek erényeit és gyengéit.

 

Gyengeség:

Nem alakult ki sem domináns futójáték és playmaker irányító hiányában passzjáték sem, melyek egyikének meglétével a csapat elindulhatna egy irányba, mellyel – a keret minõsége és mélysége alapján – játék arculatot teremthetne önmagának. Úgy tûnik nem alakult ki a játékosok és Molzahn edzõ között megfelelõ kommunikáció, így nem aknázható ki a coach képességei.

 

Érdekesség:

Az elsõ „wildcard” meccsen 2009-ben, 20-26-os gyõzelmet arattak az esélyesebbnek tartott Wolves 2 felett, azután, hogy egy decemberi mérkõzésen kikaptak a Farkasoktól egy barátságos mérkõzésen. Az osztályozók mérlege 1:1 jelen állás szerint, egyszer a kihívott (Bulldogs), egyszer a kihívott (Steelers) hagyhatta el a pályát gyõztesen.

A Békéscsaba Raptors – Újpest Bulldogs összecsapást október 9-én, 13 órás kezdéssel lehet megtekinteni Békéscsabán, a Jamina pályán (Bessenyei út 13.).  A pálya bejáratánál lehetõség lesz adakozásra a vörösiszap-katasztrófa károsultjai részére.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások