A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Linea 970*250
Újház 300*300

2010 EDDIGI LEGJOBBJAI

acapella 640×480

Fotón: Arian Foster RB, Houston Texans

Arian Foster RB

A Texans másodéves running backje egészen hihetetlen teljesítménnyel robbant be az NFL legjobbjai közé. A nyitó fordulóban a tavaly Super Bowlig jutó Colts védelme ellen 231 yardot futva 3 touchdownt ért el, döntõen hozzájárulva a houstoniak gyõzelméhez. A 24 éves futó ezt a produkcióját ugyan nem tudta megismételni a következõ három játéknapon, de 4 forduló után rendkívül meggyõzõ statisztikákat tudhat magáénak (6,3 yard/kísérlet, 537 yard, 4 TD). Ha a Texans kiválósága képes lesz állandósítani a formáját, könnyen lehet, hogy egy új futólegenda szárnybontogatásait láthatjuk ezekben a hetekben.

Michael Vick QB

Egyszer már eltemettük, de mégis visszatért. 2009-ben még csak epizódszerepeket kapott új gazdájánál, az Eagles-nél, de az idei évadban a sors újabb lehetõséget adott számára. Philly-ben deklaráltan backupként kezdte a szezont, de az elsõ meccs elsõ félidejében átvette a stafétabotot Kevin Kolbtól, aki agyrázkódással kényszerült elhagyni a pályát. Azt követõen egy olyan Michael Vicket láttunk, mint korábban csak ritkán. A 60 százalék feletti passzpontosság, az interception nélküli 6 touchdown, és a 108,8-as rating jól mutatja, hogy a zseniális képességekkel megáldott irányító kész egy új fejezetet nyitni karrierjében. Ugyanakkor Vick a Philly elleni összecsapáson megsérült, kérdéses, kell-e, és ha igen, mennyit kell kihagynia.

Clay Matthews OLB

A USC egykori növendéke második évét kezdte meg az NFL-ben. A Packers eddigi négy ellenfelének irányítói már megismerkedhettek a linebacker félelmetes sebességével és erejével, hiszen Kevin Kolbot és Trent Edwards-ot 3-3, Jay Cutlert és Shaun Hillt 1-1 alkalommal vitte földre Matthews. Más kérdés, hogy a chicagói karmester elleni merénylete során – teljesen értelmetlenül – a facemask bûnébe esett, így az akció nem sackként, hanem 15 yardos büntetésként került a történelemkönyvekbe. A saját edzõje által csak „hitelesített vadászként” emlegetett védõ 7 sackjével természetesen vezeti az ide vonatkozó statisztikát, és valószínûleg a Green Bay következõ ellenfeleinek irányítói már most leizzadnak, amikor a meccsekre való felkészülés gyanánt visszanézik a linebacker eddigi mészárlásait.

Antonio Gates TE

A Chargers tight endje egészen páratlan teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A szezon elsõ négy találkozóján 24 alkalommal nyújtott megbízható célpontot Philip Rivers számára, és ebbõl 6 alkalommal szerzett touchdownt a san diegói alakulat számára. Ezzel az idei évadban õ szerezte a legtöbb hatpontos találatot a ligában, és a 386 elkapott yardjánál többet pusztán három receiver tud felmutatni. A Chargers az eddigi idegenbeli meccsein csak szenvedett, és Vincent Jackson holdoutja okán nem áll túl jól az elkapók terén sem, de Gates jelenléte kimondottan nyugtató hatású a gárdáért szorítók körében. 

Kansas City Chiefs

Az ötödik választásom kissé a kakukktojás kategóriája, hiszen négy kiváló játékos mellé egy nagy meglepetést okozó gárdát soroltam a legjobbak közé. Ha a szezont megelõzõen arra kellett volna tippelni, hogy a negyedik játéknap után melyik csapat lehet veretlen, valószínûleg kevés olyan elvetemült szakértõvel vagy szurkolóval találkoztunk volna, aki a Chiefs-re adta volna a voksát. Pedig világ, láss csodát, Kansas fiai az eddigi három találkozójuk során (a negyedik fordulóban pihentek) még nem tapasztalták meg a vereség ízét, és sorrendben a Chargers, a Browns és a 49ers szaladt bele Todd Haley tanítványainak késébe. Kérdés, hogy mindez mire lesz majd elég Faragó Ricsi kedvenceinek a végelszámolásnál, de vannak, akik már a rájátszást sem tartják elérhetetlennek a Chiefs számára.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások